Krishna river boat tragedi: minst 16 döda efter turist båten kapsejsar nära Vijayawada

0
106

Krishna river boat tragedi: Tjänstemän sade att med blekning ljus, båt föraren missbedömt vattendjup på en meter från bryggan och tog fel sväng och träffa sand barer som eventuellt resulterat i olyckan.(ANI Foto)

Minst 17 människor dog efter en båt full av medlemmar från Ongole Vandrare Club kapsejsade i Krishna-Floden på Ibrahimpatnam nära Vijayawada på söndag kväll. Andhra Pradesh Hem Minister N Chinnarajappa sa som turist båten kapsejsade bara några minuter innan det var för att nå brygga i Vijayawada och i fullständig bild av att titta på folk från riverside.

“Vi vet inte ännu hur många människor fanns på båten, men de som räddades sade att det var 38 personer. Åtta familjer medlemmar i Ongole Gå Klubben hade hyrt båten. 11 organ har återhämtat sig och 20 personer har räddats. De turister som reser till och från Bhavani Ön för att Pavitra Sangham nära Vijayawada när olyckan inträffade. Ingen av de turister bär flytvästar som är helt i strid med de riktlinjer för säkerhet som utfärdats till alla båtägare är verksamma här,” sade han.

Tjänstemän sade att alla turister var medlemmar av Ongole Vandrare Klubben hade hyrt egen båt som drivs av Enkla Vatten Turer för utflykt på floden Krishna. Den grupp som hade kommit för en picknick till Vijayawada i dag på morgonen från Ongole, 150 km bort. Efter att besöka olika tempel och andra sevärdheter som de gick till Ibrahimpatnam att ta en båt för flodkryssning på 4 pm.

“Det verkar AP Turism kiosk där berättade dem att de hade missat sista båten så att de beslutat att hyra en privat båt. De överlevande berättade att trots att de bett om flytvästar, besättningen berättade för dem att det var inget att oroa sig och inte ge dem”, inrikesminister Chinnarajappa sagt. På ett mirakulöst sätt, medan vissa människor, inklusive kvinnor som inte vet hur man simmar, bara vadade till stranden genom grunt vatten, andra drunknade med båten.

Tjänstemän sade att med blekning ljus, båt föraren missbedömt vattendjup på en meter från bryggan och tog fel sväng och träffa sand barer som eventuellt resulterat i olyckan.

Premiärminister Narendra Modi uttryckt sorg över händelsen. “Kantring av en båt i Krishna River är plågas. Mina tankar går till de familjer som förlorade sina liv i denna tragedi. Andhra Pradesh Regeringen och NDRF har arbetat på rädda verksamheten,” Modi twittrade.

NDRF ställföreträdande kommendant Santosh Kumar sa att rädda verksamheten hade pågått sedan i söndags kväll och det var fyra lag som var utplacerade. Dykare gör också insatser för att spåra försvunna människor, sade han.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd