Kreml: OSS skulden för ingen Putin-Trump bilaterala möte i Vietnam

0
93

Putin själv sade på lördagen avsaknaden av ett bilateralt möte med Trumf i Vietnam var på grund av att både ledare’ scheman och protokoll hinder att deras lag inte hade kunnat övervinna. (Arkiv/Foto)

Kreml sade på söndagen att inflexibilitet på den delen av Usa var att skylla för bristen av ett bilateralt möte mellan Rysslands President Vladimir Putin och USA: s President Donald Trump under ett toppmöte i Vietnam. Trump och Putin träffade kort på åskådarplats i Asia-Pacific Economic Cooperation toppmötet i Vietnam på lördag och enades om ett gemensamt uttalande som stödjer en politisk lösning för Syrien, men kunde inte hålla omfattande bilaterala samtal.

“Tyvärr har den Amerikanska sidan inte erbjuder något alternativ trots alla ansträngningar av våra ryska kollegor. Det var bara en gång som var bekvämt för den Amerikanska sidan, och bara en erbjuden plats, som redan hade varit hyrd av Amerikanerna,” Kreml-talesmannen Dmitrij Peskov citeras av nyhetsbyrån RIA.

“Amerikanerna visade ingen flexibilitet, och tyvärr inte erbjuda några andra alternativa förslag. Det är därför som mötet inte kunde hända” . lagts till.

Putin själv sade på lördagen avsaknaden av ett bilateralt möte med Trumf i Vietnam var på grund av att både ledare’ scheman och protokoll hinder att deras lag inte hade kunnat övervinna.

Påståenden om att Trump valrörelse samarbetade med Moskva förra året att vända väljarna bort från Demokratiska kandidaten Hillary Clinton har hindrat vd: s insatser för att förbättra frostiga OSS-ryska förbindelserna.

Putin förnyade hans förnekande av de anklagelser som under sitt korta möte med Trumf på lördag. Trump har tidigare sagt att de anklagelser om samverkan var en bluff.

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App