VP Venkaiah Naidu de spanningen op het leren van nieuwe vaardigheden, het verwerven van nieuwe kennis

0
105

Vice President M Venkaiah Naidu. (PTI Foto)

Vice President M Venkaiah Naidu vandaag zei het leren van nieuwe vaardigheden en het verwerven van nieuwe kennis, waren cruciaal in de hedendaagse kenniseconomie en dat leraren een belangrijke rol gespeeld in de omvorming van de maatschappij.

Hij stelt dat leraren kan nooit vervangen worden door iets, met inbegrip van Google, zei hij, “Er is geen twijfel dat Google is erg handig. Echter, de Goeroe is altijd inspirerend.” Naidu sprak op de 13e Jaarlijkse Samenkomst van de KIIT Universiteit hier.

“We zijn in de leeftijd van LPG — liberalisering, privatisering en globalisering. Als het leven is uitgegroeid tot een zeer concurrerende vandaag de dag, moeten de studenten zichzelf voor te bereiden op het leren van nieuwe vaardigheden en het verwerven van nieuwe kennis in de hedendaagse wereld. “Het upgraden van onze competentie, het updaten van onze kennis en moeten zich aanpassen aan een snel veranderende werkomgeving is de noodzaak van het uur. Om dit te doen, u moet uw ogen, oren, hart en verstand te openen,” zei hij.

De vice-president zei ook dat de studenten moeten leren om te ontdekken en te innoveren. “Je moet weten hoe te denken uit de doos en verzamelen alsmede sluit de feiten. U moet verwerven en benutten van de enorme middelen die nu meer makkelijk beschikbaar is dan voorheen –de informatie en kennis. U moet ernaar streven om de beste te zijn in welk gebied u ook kiest,” voegde hij eraan toe.

Citeren van een vers uit de Upanishad, Naidu zei: “Spreek de waarheid, deugd, geef niet op leren. Zieners hebben ook gezegd, de invoering van goede praktijken, vergeet niet het welzijn van dieren.” De mededeling dat de toegang tot, de vaststelling, aanpassing en assimilatie van nieuwe ideeën is de kracht van India, zei hij: men moet aannemen, dit inclusive, gezellige wereldbeeld. “We kunnen niet met een vishwaguru als we niet verbinden met de vishwa en bij te dragen tot de welvaart en het welzijn van onze landgenoten en de mensen op deze prachtige planeet,” het Naidu

Hij legde een nadruk op het vaderland en moedertaal, te zeggen dat er niets mis was in het leren van engels of een andere taal, “maar op hetzelfde moment, u moet vakkundig en efficiënt in uw moedertaal, die komt uit het hart en helpt het uiten van zijn gevoelens beter”. Odisha Gouverneur S C Jamir was aanwezig op de gelegenheid, samen met andere hoogwaardigheidsbekleders en de medewerkers van de universiteit.

In totaal 4,820 studenten ontvangen hun graden tijdens de jaarlijkse samenkomst. Terwijl 3,678 ontvangen hun hbo-opleiding, 837 kreeg de masters degree, 240 leerlingen hebben dual graden, terwijl 62 studenten ontvangen hun PhD graden. Gouden en zilveren medailles werden uitgereikt aan de verdienstelijke leerlingen in de verschillende velden.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App