Tipu ‘ Jayanti feesten rustige blokkeren losse incidenten

0
82

Een afgebakend foto van Sultan tipu ‘als leden van Sultan tipu’ United Forum viert Tipu ‘Jayanti in de buurt van Sultan tipu’ summer palace, in Bengaluru op vrijdag. (PTI Foto)

Geboorte verjaardag van de 18e eeuw Mysore heerser Sultan tipu ‘ door het Congres van de overheid in Karnataka verliep zonder grote incidenten op vrijdag. Uitgebreide beveiliging afspraken waren gemaakt over de staat om te voorkomen dat botsingen tussen rechtse groeperingen die tegen de viering van Tipu ‘ Jayanti en die dienen ter dekking van de vieringen.

Met de politie een verbod op rally ‘s en de Tipu’ Jayanti evenementen worden gehouden in kleine gebieden die onder het horloge van meer dan 70.000 politieagenten, geen grote incidenten van geweld werd gemeld op vrijdag in tegenstelling tot 2015 wanneer twee personen werden gedood na de botsingen in de Kodagu regio van de staat.

Chief Minister Siddaramaiah, die het initiatief voor de viering van Tipu ‘ Jayanti drie jaar geleden, zei dat de staat werd “ter ere van India’ s first freedom fighter en de Tijger van Mysore voor zijn moed en opoffering in het bestrijden van de Britse”.

“Karnataka groet zijn vaderlandsliefde, moed en militaire excellentie,” zei hij in een Twitter eerbetoon aan de Sultan tipu’.

De oppositiepartij BJP en de rechtse groepen zijn in tegenstelling tot de viering van Tipu ‘Jayanti sinds Sultan tipu’ wordt gezien als een religieuze bigot door een aantal gemeenten in de staat. De BJP gehouden protesten in wijken als Kodagu over de viering. Minister Ananthkumar Hegde had de afgelopen maand gezocht ontbreken van zijn naam in de officiële verslagen voor Tipu ‘ Jayanti.

Echter, met President Ram Nath Kovind onlangs het gelijkstellen van Sultan tipu ‘ met een vrijheidsstrijder, de BJP protesten op vrijdag zijn gedempt affaire. In sommige delen van de staat, de politieke leiders geassocieerd met de BJP bijgewoond Tipu ‘ Jayanti evenementen. Hospet MLA Anand Singh nam deel aan de vieringen, terwijl Bengaluru achterban zag Tipu ‘Jayanti posters met BJP MLA Satish Reddy’ — die echter ontkende zijn betrokkenheid.

In sommige wijken, zoals in Udupi, de incharge Congres minister Pramod Madhawraj was opvallend door zijn afwezigheid van officiële Tipu ‘ Jayanti evenementen.

Losse incidenten van steen gooien werden gerapporteerd uit Kodagu waar meer dan 100 mensen, waaronder lokale BJP MLA Appachu Ranjan, werden aangehouden door de politie. Kodagu waargenomen een bandh op vrijdag om te protesteren Tipu ‘ Jayanti. Prohibitory bestellingen worden in plaats van in de wijk tot en met zaterdag.

In Kodagu, Sultan tipu ‘ wordt gezien als een tiran die de dood van honderden Kodavas die vochten aan de kant van de Britten. Een inwoner van Kodagu had gezocht, een verbod op de feesten, maar zijn pleidooi werd afgewezen door het hooggerechtshof deze week.

In Mangaluru, BJP wijk minderheid morcha president Franklin Monteiro, werd gearresteerd nadat hij probeerde om het schip in een Tipu ‘ Jayanti evenement. De Katholieken van Mangaluru zijn ook tegen Tipu ‘ Jayanti, omdat ze waren aangetast door de voormalige heerser.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App