Hvem er Anasuya Sarabhai?

0
78

På lørdag, Google innfridd Anasuya Sarabhai med en doodle på henne 132nd fødselen jubileum

På lørdag, Google innfridd Anasuya Sarabhai med en doodle på henne 132nd fødselen jubileum. Sarabhai navn vil være etset i evig historie for championing kvinnenes arbeids-bevegelsen i India. Hun grunnla også Ahmedabad Tekstil Labour Association (Majoor Mahajan Sangh), Indias eldste union av tekstil-arbeidere, i 1920.

Kjent som “Motaben’, Gujarati for ‘eldste søster’, hun ble født i 1885 i den velstående Sarabhai familie av Ahmedabad. Imidlertid, Anasuya mistet begge sine foreldre da hun var bare ni og ble giftet bort av sin onkel i en alder av 13. Hun skilte seg fra sin mann og vendte tilbake til sin egen familie.

I 1912, Anasuya venstre til England for å fortsette sine studier, og det var det vendepunktet i livet hennes kom. I løpet av denne tiden kom hun i kontakt med Fabianists som George Bernard Shaw og Sydney Webb, som avviste den revolusjonerende læresetninger av Marxismen, anbefaler i stedet en gradvis overgang til et sosialistisk samfunn. Fra her Anasuya reise begynt å tjene årsaken til sosial likhet, og året etter kom hun tilbake til norge og begynte å arbeide med relativt svak og avmektig samfunn.

Hun begynte med å åpne en skole for fattige studenter på alle kastene og creches og toaletter for kvinner. Frøene av hennes stupe inn i arbeiderbevegelsen ble sådd under en hendelse som er best beskrevet av hennes egne ord. “En morgen, jeg ble sittende utenfor i den sammensatte grer ut barnas hår når jeg så en gruppe på 15 ansatte som går forbi som i en transe. Jeg ropte ut til dem, selv om jeg ikke kjenner dem godt, og spurte dem: “Hva er saken? Hvorfor ser du så slapp?’

De sa, “Behen, vi har nettopp ferdig med 36 rett timer med arbeid. Vi har jobbet for i to netter og en dag uten en pause, og nå er vi på vei hjem.” Disse ordene er fylt meg med skrekk. Dette var ikke annerledes enn den slags slaveri kvinner møtt!”

Anasuya tok opp i oppgave å endre situasjonen. Når epidemien rammet Ahmedabad i 1914, tilstanden mill arbeidere forverret seg ytterligere, og de nærmet seg Anasuya å ta opp sin sak. Hun ga et ultimatum til mill eiere, og selv gikk mot hennes bror, Ambalal, som var den daværende presidenten i Mill Eiere’ Association, krevende bedre lønn og arbeider atmosfære for arbeiderne. Hennes endeavour var vellykket og den faglige bevegelse i India tok sin baby trinn.

Hun ble støttet i sitt arbeid av Mahatma Gandhi og i 1918, Anasuya klarte mill eierne til å slutte seg til etterspørselen av Ahmedabad vevere for en 35% lønn tur. Titusenvis av arbeidere deltok i protesten, som vil danne grunnlag for Gujarat eldste fagforening, Majoor Mahajan Sangh (Ahmedabad Tekstil Arbeidskraft Forening eller TLA), som ble etablert på februar 25, 1920. Imidlertid, Anasuya resultert i at forholdet mellom mill eiere og eu har alltid vært harmonisk og eventuelle forskjeller var bet i fødselen.

Navnet på Ela Bhatt er synonymt med Anasuya. Det var i 1950 at hun kom i kontakt med Motaben og hun ble en av hennes nærmeste medhjelpere og deres forhold ble ryggraden i dannelsen av Selvstendig Næringsdrivende Kvinner ‘ s Association of India (SEWA) i 1972. Men, bare måneder senere Anasuya gått bort.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd