USA dödar “flera aktivister” i Somalia flyganfall

0
80

Strejken genomfördes “i samarbete med den Federala Regeringen i Somalia,” USA Africa Command sade i ett uttalande (Google Maps)

Den AMERIKANSKA militären meddelade på fredagen att det hade dödat “flera aktivister” i ett öppet brev mot Al-Shabaab jihadister i Somalia. Attacken ägde rum i början av idag i Viken-regionen i mitten av landet, ca 100 km väster om Mogadishu.

Strejken genomfördes “i samarbete med den Federala Regeringen i Somalia,” USA Africa Command sade i ett uttalande. “Al-Shabaab har lovat trohet till al-Qaida och är dedikerade till att erbjuda en fristad för terroristattacker över hela världen”, sägs det.

Al-Shabaab var skulden för den 14 oktober lastbil bombningar i Mogadishu som dödade 358 personer, och en attack på ett hotell på oktober 29 som lämnade 27 döda. På lördag OSS uppdrag i Somalia uppmanade alla icke-väsentlig personal att lämna Mogadishu omedelbart efter ett specifikt hot mot dem.

Det var en dag efter OSS Africa Command lanserade drönare slår som riktade sig till en Islamisk Stat bas i landets nordöstra.

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App