SC avtar bønn søker minoritet status for Hinduer i syv stater, en UT

0
70

Høyesterett (Fil bildet)

Høyesterett fredag nektet å underholde en Offentlig Interesse for Søksmål (PIL) som søker minoritet status for Hinduer i syv stater og en Union Territorium. Fallende anførselen om apex-domstolen bedt om klageren, Delhi Bharatiya Janata Party (BJP) leder og talsmann Ashwani Kumar Upadhyay, til å nærme seg den Nasjonale Kommisjonen for Minoriteter.

Upadhyay hadde anlagt en underskriftskampanje i den øverste domstolen søker minoritet status for Hinduer i syv stater og en Union Territorium der antall samfunnet har falt ned, i henhold til Folketellingen i 2011.

“I henhold til folke-og Boligtellingen 2011, Hinduer er minoritet i åtte stater dvs. Lakshadweep (2.5%), Mizoram (2.75%), Nagaland (8.75%), Meghalaya (11.53%), J&K (28.44%), Arunachal Pradesh (29%), Manipur (31.39%) og Punjab (38.40%). Deres minoritetenes rettigheter blir holdt av ulovlig og vilkårlig å majoritetsbefolkningen fordi verken Sentrale eller statlige myndigheter har varslet Hinduer som en “minoritet” under Avsnitt 2(c) av National Commission for Minoritetsspråklige Handle. Derfor, Hinduer er å bli fratatt sine grunnleggende rettigheter, garantert i henhold til Artiklene 25 til 30,” begjæringen hadde sagt.

Det bør bemerkes at den Indiske Grunnloven ingensteds definerer et samfunn som en minoritet. Men, det nevner vern av minoriteter på grunnlag av språk og religion. Artikkel 29 og 30 i Grunnloven snakker om frihet til etablering av utdanningsinstitusjoner av minoriteter og ikke-diskriminering av minoriteter i opptak til læresteder.

(med PTI innganger)

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App