15 Assam offiserer arrestert i jobber-for-penger svindel av Kongressen regimet

0
101

Rakesh Kumar Paul (til venstre) blir tatt i forvaring. Han var tidligere arrestert i November 2016 i forbindelse med svindel. (PTI Filen Bildet)

I det som kan beskrives som den største flytte mot korrupsjon av Sarbananda Sonowal-led BJP regjeringen i Assam, politiet har arrestert 11 offiserer i forbindelse med jobber-for-penger svindel i Assam Public Service Commission (APSC) som fant sted under den forrige Kongressen regimet.

11 offiserer som tilhørte 2013 batch ble plukket opp fra forskjellige distrikter i de små timer på onsdag. Tjenestemenn sa 14 flere offiserer er sannsynlig å bli arrestert i de neste dagene. Arrestasjonene kom etter å undersøke team ledet av SS Panesar, Ekstra SP, Dibrugarh, fikk rettsmedisinske rapporter som bekrefter påstandene mot 25 offiserer som ble satt gjennom en håndskrift test i juni dette året. De arresterte til nå omfatter sju Assam Sivil Tjeneste (ACS), offiserer og fire av Assam Politi-og lensmannsetaten (APS).

Skandalen i APSC fant sted i løpet av den tiden av den tidligere Kongressen regjeringen i Tarun Gogoi. Rakesh Kumar Paul, en liten tid advokat som senere fungerte som en notarius, og utnevnt av Kongressen regjeringen som APSC medlem i 2008, og som leder i 2013, var tidligere arrestert i November 2016 i forbindelse med svindel.

Den BJP-ledet allianse ledet av Sonowal, som kom til makten med løfte om å beskytte jaati-maati-bheti (land-land-hjem) i Mai 2016, hadde også lovet gratis Assam fra korrupsjon, infiltrasjon og forurensning. Chief Minister Sonowal hadde også annonsert en null-toleranse policy for hans regjering mot korrupsjon.

En massiv svindel i Assam Public Service Commission (APSC), som begynte med arrestasjonen av en regjering som ingeniør i Dibrugarh i oktober i år, mens angivelig å samle inn penger på vegne av APSC leder Rakesh Kumar Paul (siden arrestert), har så langt ført til en rekke arrestasjoner. Arrestasjonene så langt har to APSC medlemmer Samedur Rahman og Basanta Kumar Doley, tre andre APSC tjenestemenn og tre Assam Sivil Tjeneste (ACS) offiserer som allerede har blitt avvist fra tjenesten.

De elleve arrestert i de små timer på onsdag er: Sabira Imran, Jayanta Kumar Das, Hemanta Hillol Sakia, Harsha Jyoti Bora (alle Assam Police Service), Pallabika Sarma Choudhury, Dipankar Khanikar, Himangshu Choudhury, Aniruddha Roy, Debajit Bora, Amarjit Das og Sudipta Goswami Bharadwaj (alle Assam Civil Service).

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd