Een jaar na demonetisation, ATM ondernemingen lezen: geld moet blijven bestaan

0
58

Lange rijen voor de banken en Geldautomaten werd een gemeenschappelijk gezicht volgende PM Narendra Modi ‘ s aankondiging om demonetise Rs 500 en Rs 1,000 opmerkingen. (Express Foto Bestand)

Gerelateerd Nieuws

  • Demonetisation verjaardag: Deze minder cash concept zal veranderen natie economie op een dag, zegt Naqvi

  • Het congres merkt zwarte dag, neemt rally tegen de opmerking ban

  • Fadnavis afkomstig beleid, zegt het gemaakt India voldoen aan de belastingregels.

Bedrijven die het beheren van bank-en contant geld logistiek zei dat ze slachtoffer zijn van “een groot verlies” naar aanleiding van de opmerking in de ban. “Wij willen geen andere demonetisation. Het heeft beïnvloed ATM service providers, vooral in gevallen… waar de omzet is gebaseerd op het aantal transacties bij de Geldautomaten. Bovendien zijn de kosten van de kalibratie van de Geldautomaten is een extra kost voor de keten als geheel,” zei Radha Rama Dorai, managing director (ATM-en aanverwante diensten), FIS.

Navroze Dastur, directeur van de NCR Corporation, India En Zuid herinnerde zich: ‘Er was een scherpe daling in het dagelijks ATM transacties tot 50 vergeleken met 140 voordat demonetisation, als 86% van de munt werd getrokken uit het systeem. De managed-services providers kregen te maken met de dupe van hun inkomstenstroom is gekoppeld aan het aantal pin transacties. Zelfs de white label ATM providers werden beïnvloed in een grote weg. Het is nu pas dat ATM-transacties zijn gegaan na 90% remonetisation,” zei Dastur.

Op het einde van augustus, het aantal transacties via Geldautomaten was 716 miljoen, ten opzichte van 756 miljoen in de overeenkomstige periode van vorig jaar. Opnames roos te Rs 2.35 lakh crore tegen Rs 2.19 lakh crore.

Dorai zei de grootste les voor de ATM-industrie na demonetisation is dat het zal worden voorbereid voor het “tijdelijke tegenslagen en processen moeten worden in de plaats te nemen stoten”. Ze zei dat het volume van de transacties is toegenomen sinds Maart, waaruit blijkt dat “geld zal worden gecombineerd met andere elektronische transacties”.

“Achteraf, als je kijkt naar demonetisation, voel ik dat misschien de mensen die betrokken zijn in de besluitvorming zou hebben meegewogen in de aflevering van de capaciteit van de Geldautomaten bij het ontwerpen van de nieuwe bankbiljetten. Dit bespaard veel van de pijn die mensen hadden om te gaan door tijdens de opmerking verbod,” zei Dastur.

Voor al het laatste Uitgelegd Nieuws, download Indian Express App