2G spectrum scam geval: het Horen van de uitgestelde datum voor de definitieve uitspraak nu op 5 December

0
61

Een speciale rechter in twee zaken door CBI en één door de Handhaving van de Directie in de 2G spectrum toewijzing scam geval. Toets beschuldigde zijn voormalige telecom minister Een Raja, DMK MP Kanimozhi en anderen. Een CAG rapport bleek de zwendel veroorzaakt een verlies van Rs 1.76 lakh crore aan de Schatkist. (Express Foto)

Gerelateerd Nieuws

  • 2G Geval: wordt niet weergegeven voor ED meer, Venugopal vertelt SC

  • 2G scam: CBI wil SC knipoog naar het boek Kanimozhi in nieuwe zaak

  • 2G: SC vraagt CBI uit te leggen officieren’ transfer

Een speciale rechtbank in Delhi werd verwacht om aan te kondigen de datum voor de definitieve uitspraak in de 2G spectrum toewijzing scam geval heeft vandaag de uitgestelde hoorzitting voor 5 December 2017. De namen van de toetsen betrokken bij de zwendel zijn voormalige minister voor telecom Een Raja en DMK MP Kanimozhi. Speciale Rechter OP Saini is het horen van de drie gevallen in verband met de zwendel sinds April 2011. Twee van de drie gevallen werden ingediend door het Centraal Bureau van Investivation (CBI) en de derde door de Handhaving Directoraat (ED). De rechter uitgestelde het horen zeggen van het arrest nog niet klaar en het meer tijd nodig hebben.

De zwendel heeft betrekking op de toekenning van 2G spectrum licentie toewijzingen in 2007-08 die veroorzaakt, volgens een rapport van de Comptroller and Auditor-Generaal van India, verlies van Rs. 1.76 lakh crore aan de Schatkist.

De andere verdachte in de zaak zijn voormalige telecom secretaris Siddharth Behura, voormalig privé-secretaris van Raja, de initiatiefnemers van de Swan Telecom, managing director van Unitech Draadloze (Tamil Nadu) Ltd, drie senior executives van de Reliance Anil Dhirubhai Ambani zowel Groepen als Kalaignar TV ‘ s bestuur.

De zaak is in verband met het verlies van duizenden crores van roepies aan de Schatkist de toekenning van 122 licenties voor 2G spectrum aan telecombedrijven. De licenties werden gesloopt door de Supreme Court in 2012. Tot nu toe, 154 getuigen hebben opgenomen in hun verklaringen die Anil Ambani, Tina Ambani, corporate lobbyist Niira Radia en nog veel meer. De verklaringen van de getuigen te vergaren over 4,400 pagina ‘ s.

In een ander geval ingediend door het CBI, de partijen wordt geprobeerd worden promotor van de Lus Telecom Kiran Khaitan, echtgenoot IP Khaitan, Ravi en Anshuman Ruia–initiatiefnemers van Essar Groep, Essar Groep Directeur Vikash Saraf, Loop Mobiele India Ltd, Loop Telecom Ltd, Essar Tele Holding Ltd en anderen.

De 19 mensen die worden opgeladen door de ED zijn Raja, Kanimozhi, Shahid Balwa, Vinod Goenka, Asif Balwa, Rajiv Aggarwal, Karim Morani en Sharad Kumar. De zaak is in verband met het witwassen van geld werking in verband met de 2G-scam. ED ‘ s chargesheet ook de naam van Dayalu Ammal, de vrouw van M Karunanidhi voor het witwassen van geld en het ontvangen van smeergeld.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd