Werkgelegenheid, economie, bestuur: Hoe Rahul Gandhi heeft gericht Modi met de ipad heeft in de afgelopen maand

0
58

Het congres vice-president Rahul Gandhi adressen een openbare vergadering tijdens zijn road show op Karjan dorp in Vadodara op dinsdag. (PTI Foto)

Gerelateerd Nieuws

  • Anticiperen model gedragscode, Ahmedabad civic lichaam gaat Rs 530-cr-projecten in 10 minuten

  • Restocking na GST en het festival seizoen push IIP negen-maand hoog

  • BJP in een correctie over de naamgeving van de poll kandidaten

In de laatste maand, Congres vice-president Rahul Gandhi heeft opgevoerd zijn offensief tegen de Premier Narendra Modi-led BJP regering, commentaar op het gebrek aan werkgelegenheid voor de jeugd, over de toestand van de economie en, wat hij zei, was een duidelijk gebrek aan governance teistert het land.

Op de derde dag van zijn bezoek aan de poll-gebonden Gujarat op woensdag als onderdeel van een Navsarjan Yatra, Congres vice-president Rahul Gandhi gericht op de BJP regering voor het niet kunnen leveren van de werkgelegenheid voor de jeugd, terwijl het bevoordelen van top industriëlen en bedrijven in het land. “Je hebt geen toekomst in Gujarat. Ze zijn dieven uw geld veilig stellen van de toekomst van de 10 mensen,” Gandhi zei een publiek van tribal studenten, toe te voegen dat het Congres komt om te veranderen ‘wat is er mis’.

Volg live updates op dag drie van Rahul Gandhi ‘ s bezoek aan het poll-gebonden Gujarat

Hier is een blik op wat Rahul Gandhi heeft gezegd op de Narendra Modi van de overheid:

Werkgelegenheid en werkloosheid

Het congres vice-president Rahul Gandhi aan de Universiteit van Californië, Berkeley (Foto Bestand)

In zijn toespraak op ‘India in de 70’ aan de Universiteit van Californië, Berkeley, op 12 September, Gandhi zei dat de centrale uitdaging in India is de schepping van werkgelegenheid. Hij voegde eraan toe dat instellingen zoals het bankwezen en de overheid, zijn “gericht op” de top 100 bedrijven in India, waardoor het moeilijk voor ondernemers in kleine en middelgrote bedrijven om te groeien. “Drieëndertig duizend nieuwe jongeren deelnemen aan de arbeidsmarkt elke dag en maar de overheid is alleen het maken van 500 arbeidsplaatsen op een dag,” zei hij. “Kleine en middelgrote bedrijven zijn het fundament van India en de wereld van de innovatie. Grote bedrijven kunnen eenvoudig beheren van de onvoorspelbaarheid van india. Ze worden beschermd door hun diepe zakken en verbindingen,” zei hij.

Gandhi zei: “haat, woede en geweld en de politiek van polarisatie die opgegroeid zijn lelijke kop in India vandaag de dag” kan breken India ‘ s economische momentum. “Geweld en haat roepen mensen van de taak bij de hand. De politiek van haat verdeelt en polarises India maken miljoenen mensen hebben het gevoel dat het geen toekomst hebben in hun eigen land,” voegde hij eraan toe.

Bestuur

Tijdens de interactie met studenten aan de Stanford Universiteit, het Congres vice-president had voorgesteld manieren om te verbeteren van het bestuur in het land. “Transparantie is nodig; het is niet gemakkelijk, maar het is krachtig. Open je het proces, de mensen zullen zien en experts. Mensen zullen erachter te komen hoe een probleem op te lossen en als ze het niet weten, ze zullen leren en komen. Ik zou graag de wetgever aan de deskundigen en studenten, zodat zij ons kunnen helpen met de wet structuur, ‘ had hij gezegd.

Verder voegde hij eraan toe, “Het grootste probleem is de centralisatie van politieke systeem. Minister-president of een minister-president heeft veel macht om te beïnvloeden dingen die ver buiten. Het is niet alleen een kwestie van de decentralisatie van de macht, het is de kwestie van het juiste bedrag van de decentralisatie van de macht tot het juiste niveau.”

Het congres vice-president Rahul Gandhi voldoet aan de supporters tijdens zijn bezoek aan Jamnagar in Gujarat. (PTI Foto Bestand)

“Modi Model”

Het spreken in Morbi wijk tijdens zijn Navsarjan Yatra in de poll-gebonden Gujarat in September, Rahul Gandhi gericht op de Narendra Modi-led van de overheid voor het stimuleren van een handvol van industriëlen over kleine handelaren, boeren en arbeiders. “Het werk is gedaan door de boer, kleine ondernemer, arbeider, jeugd en voordelen worden geoogst door 5-10 industriëlen. Dit is het verhaal van Gujarat, Modiji model. We hebben om dit te veranderen,” had hij gezegd. “Als we willen veranderen, Gujarat, hebben we te maken met een regering van Gujarat. De regering door de afstandsbediening werkt niet.”

Op de boer problemen

Als onderdeel van zijn driedaags bezoek aan poll-gebonden Gujarat, Gandhi had opgewekt boeren problemen, en de negatieve impact van demonetisation op de gemeenschap. “…Modi besteld notebandi. Land leed enorme verliezen. Boeren zaden kopen door te betalen in contanten. Wanneer u zaden kopen, betaal je door of mobiele telefoon? Betaal je door middel van een cheque of credit card? Weet niet wat er gebeurd is, maar Modi gestart met een ernstige aanval op de economie van het land, zonder overleg met wie dan ook, ‘ had hij gezegd.

Rahul Gandhi tijdens zijn verkiezingscampagne in Gujarat in September (Foto Bestand)

GST, demonetisation

Rahul Gandhi zei de invoering van de BTW werd het beïnvloeden kleine ondernemers. “We hebben voorgesteld de invoering van een BTW-tarief met één btw-tarief en niet overhaast in het nieuwe regime. Maar ze waren in een haast. Zij introduceerde een GST met vijf platen van btw-tarieven. En vandaag, kleine ondernemers moeten bestand zijn drie vormen van elke maand. Grote bedrijven hebben accountants. Maar deze kleine ondernemers niet in staat zijn in te vullen formulieren. Lakhs hebben gesloten winkels”, zei hij.

“Ze hebben geen ruimte in het hart voor de zwakke en arme delen van de samenleving… maar zij openen de deuren voor de rijke mensen van de samenleving,” het Congres vice-president had toegevoegd om andere rally tijdens zijn Gujarat tour.

In India

Tijdens zijn Saurashtra tour, Rahul Gandhi verhoogd UUR Modi ‘ s Maken in India initiatief. Hij zei: “Waar Modi gaat, hij bevordert Maken in India. Maar wanneer je loopt in een winkel, het is allemaal Made in China. Op de melk zakken, er is Gemaakt in India en niet in China. Wij zullen helpen bij het promoten van dit model kan staan concurrentie uit China.”

Aan de universiteit van Princeton ook Gandhi had commentaar op de regering het vlaggenschip van de regeling, zeggende: het zou een ‘krachtige’ idee als implemeted. “Ik wil het Maken in India concept, maar ik denk dat de gerichtheid van de Zorg in India concept anders moeten zijn. De minister-president voelt de gerichtheid van de Zorg in India concept moet worden grote bedrijven, denk ik dat het moet worden gericht op kleine en middelgrote bedrijven. Als in India goed wordt toegepast, het is een krachtig idee,” zei hij.

Swachh Bharat

Op zijn Lok Sabha achterban van Amethi op oktober 4, Gandhi zei: “Modi spreekt over Swachh Bharat, maar hij is niet van iedereen vragen om te weten of iemand echt wil Swachh Bharat of niet. Een ochtend wordt hij wakker en zegt dat hij wil Swachh Bharat, bezems zal worden gegeven aan het hele land aan het werk te gaan.”

Rahul Gandhi het aanpakken van een chaupal op Kathora dorp in Amethi op woensdag. (PTI Foto Bestand)

Op de economie

In een reeks van tweets op 6 oktober is het Congres scion gericht op de overheid voor het creëren van een “GST puinhoop” om verder te electorale belangen. Zijn commentaar kwam na de GST beslissing van de Raad van de belastingtarieven te verlagen voor meer dan twee dozijn goederen en diensten, een aantal van die ondernemingen en de exporteurs in Gujarat, die gaat naar de stembus in een paar maanden. De lijst bevat de man-made filament, synthetische garens en vezels, en het voedsel van de staat als khakra.

“Wilt Modiji bekeken economische schuif en GST puinhoop van prisma van het oplossen van het lijden van mensen dan het bevorderen van electorale belangen. Dan, de eerste stap zou zijn om benzine/diesel onder GST om te voorkomen dat buitensporige woekerwinsten van de gewone man als de Regering van India alleen al verdient Rs 2,73,000 crore,” hij getweet.

“Tijd om te corrigeren van de ‘Één Natie, Zeven Belasting’, meervoudige vorm van het indienen en draconische kracht van de fiscus. Het ‘Goede’ en ‘Eenvoudig’ dan retoriek,” had hij eraan toegevoegd.

Op Doklam

Vragen Modi op het conflict tussen de Indiase en Chinese legers op Doklam, Gandhi gevraagd of hij (Modi) is gedaan “dijk” zijn borst. Met een link naar een artikel over China ‘ s road uitbreiding van de inspanningen in Doklam, Gandhi tweeted, “Modiji, zodra u klaar bent met het kloppen van je borst, kunt u dit verklaren?” tagging een nieuwsbericht op China ‘ s road uitbreiding van de inspanningen in Doklam.

Op het RSS

Rahul Gandhi gericht op de RSS, de ouders, de organisatie van de BJP, voor het tegenhouden van vrouwen. “Weet je wie de bovenliggende organisatie van de BJP is? Het is de RSS. Het is hun idee dat zolang de vrouwen zwijgen, zijn ze goed. Op het moment dat een vrouw opent haar mond, ze willen te sluit haar op.”

“Heb je gezien een alleenstaande vrouw op een RSS-shakha het dragen van korte broeken? Ik heb nooit gezien. Waarom komen vrouwen niet toegestaan in RSS? Ze (BJP) zo veel vrouwen in de partij, maar ik heb niet gezien een alleenstaande vrouw van in de RSS. Welke fout hebben ze gemaakt?” voegde hij eraan toe, tijdens een rally over het centrum van Gujarat op 10 oktober.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd