Voormalige Sri Lankaanse President Rajapaksa, zoon gearresteerd voor de protesteren buiten de Indiase consulaat

0
60

Lasantha Wickrematunge liep de Sunday Leader, die vaak kritisch over de regering van de voormalige president Mahinda Rajapaksa. (Bestand)

Top Nieuws

  • BRD Medical College: 69 kinderen dood in 4 dagen, 19 in de laatste 24 uur

  • Ranchi agenda ‘ s movie review: Deze Anupam Kher en Jimmy Shergill starrer laat je probeert te definiëren zinloosheid

  • Virat Kohli onthult bijnaam voor Anushka Sharma, en het is echt schattig

De oudste zoon van de voormalige Sri Lankaanse president Mahinda Rajapaksa heeft opgepakt, samen met twee andere parlementariërs voor de protesteren buiten de Indiase consulaat in Hambantota over de voorgestelde huur van een vliegveld naar een Indiaas bedrijf. De leden van de Gezamenlijke Oppositie back-ex-president Mahinda Rajapaksa, geënsceneerde de demonstratie om te protesteren tegen de Sri Lankaanse regering een deal met India tot overdracht van de Mattala Mahinda Rajapaksa International Airport (MRIA) in Hambantota in de Zuidelijke Provincie.

Dit was een groot infrastructuur project van Rajapaksa tijdens zijn voorzitterschap met lening de ondersteuning vanuit China. Namal Rajapaksa en zes andere demonstranten werden opgeroepen door de Hambantota politie afgelopen nacht voor het opnemen van een verklaring over het geweld op de demonstratie, aldus de politie. Ze zijn beschuldigd van het veroorzaken van schade aan openbare eigendommen, onrechtmatige montage en het trotseren van een bevel van de rechter niet voor het houden van demonstraties in het Hambantota justitiële ruimte. Ze werden geproduceerd voor de Hambantota magistraat en besteld te worden terugverwezen tot 16 oktober op de Tangalle huis van bewaring, de politie toegevoegd.

“We opgenomen verklaringen van de organisatoren en genomen van degenen die verantwoordelijk zijn in hechtenis,” een woordvoerder van de politie gezegd.

Het aantal mensen gearresteerd sinds vrijdag over het incident nu gestegen tot 40.

De Oppositie zei dat ze staan tegenover de verkoop van activa staat van de regering voor de buitenlandse entiteiten. Namal op maandag tijdens een nul-uur debat in het parlement op de Indiase airport deal gebracht dat de overheid het maken van Sri Lanka een “speeltuin” voor internationale macht spelletjes.

Hij verwees naar China wordt gegeven aan de handgreep activiteiten van Hambantota zee, de haven en een Indiaas bedrijf dat bepaalde activiteiten van de luchthaven. Zowel zee-en luchthaven in Hambantota werden grote infrastructurele projecten van Rajapaksa, in zijn eigen kiesdistrict met commerciële leningen van China. In januari, een soortgelijk protest in het bezit was van het Verzet tegen de verhuizing naar de overdracht van de Hambantota zee-haven in China erfpacht. Tientallen mensen werden gearresteerd.

De overheid, die de beschuldiging dat Rajapaksa had gebouwd dure infrastructuur projecten in Hambantota met commerciële leningen van China, is gedwongen om de erfpacht met een Chinese onderneming om uit de schulden op een eigen-partnerschap.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App