Jobber, økonomi, styring: Hvordan Rahul Gandhi har målrettet Modi sarkar i siste måned

0
76

Kongressen vice-president Rahul Gandhi-postadresser et offentlig møte i løpet av hans road show på Karjan landsby i Vadodara på tirsdag. (PTI Bildet)

Relaterte Nyheter

  • For Ashok Chavan, en fortelling om etterfølgende målingen vinner

  • I påvente av modellen code of conduct, Ahmedabad civic kroppen går Rs 530-cr prosjekter i 10 minutter

  • Restocking etter SKATTE -, festival-sesongen trykk IIP til ni-måneders høy

I den siste måneden, Congress vice-president Rahul Gandhi har trappet opp sin offensiv mot Statsminister Narendra Modi-led BJP regjeringen, kommenterer mangel på arbeidsplasser for ungdom, om tilstanden i økonomien, og hva han sa, var en tydelig mangel på styring som ødelegger landet.

På den tredje dagen av sitt besøk til avstemning-bundet Gujarat på onsdag som en del av en Navsarjan Yatra, Congress vice-president Rahul Gandhi målrettet BJP regjeringen for ikke å være i stand til å gi arbeid til ungdom, mens favorisering toppen industriherrene og bedrifter i hele landet. “Du har ingen fremtid i Gujarat. De er snappe penger til å sikre fremtiden for 10 personer,” Gandhi sa et publikum av tribal studenter, og legger til at Kongressen kommer til å endre “hva er galt’.

Følg live-oppdateringer på dag tre av Rahul Gandhi ‘ s besøk til avstemning-bundet Gujarat

Her er en titt på hva Rahul Gandhi har sagt på Narendra Modi regjeringen:

Jobber og arbeidsledighet

Kongressen vice-president Rahul Gandhi ved University of California, Berkeley (Fil Bildet)

I sin tale på “India på 70′ ved University of California, Berkeley, September 12, Gandhi sa den sentrale utfordringen i India er etablering av arbeidsplasser. Han la til at institusjoner som for eksempel banktjenester systemet og staten, er “rettet mot” de 100 beste selskaper i India, noe som gjør det vanskelig for gründere i små og mellomstore bedrifter til å trives. “For tretti tre tusen nye ungdommer å delta i arbeidsmarkedet hver eneste dag, og ennå regjeringen er bare å opprette 500 jobber en dag,” sa han. “Små og mellomstore bedrifter er selve grunnfjellet i India og verdens innovasjon. Store bedrifter kan enkelt administrere uforutsigbarhet i india. De er beskyttet av deres dype lommer og tilkoblinger,” sa han.

Gandhi sa: “hat, sinne og vold og politikk av polarisering som har hevet sitt stygge hode i India i dag” kan bryte Indias økonomiske momentum. “Vold og hat distrahere folk fra oppgaven. The politics of hate deler og polarises India å gjøre millioner av mennesker føler at de har ingen fremtid i sitt eget land,” la han til.

Styring

Mens man er i kontakt med studenter ved Stanford University, Kongress-vice-president hadde foreslått måter å forbedre styresett i landet. “Åpenhet er nødvendig, og det er ikke lett, men den er kraftig. Du åpner opp prosessen, folk vil se og bli eksperter. Folk vil finne ut hvordan å løse et problem, og hvis de ikke vet, de vil lære og komme. Jeg ønsker å åpne opp den lovgivende forsamling eksperter og studenter slik at de kan hjelpe oss med lov å lage struktur,” hadde han sagt.

Videre la han til, “Det største problemet er sentralisering av politisk system. En chief minister eller en statsminister har mye makt til å påvirke ting langt utenfor. Det er ikke bare et spørsmål om desentralisering av makt, det er spørsmålet om riktig mengde desentralisering av makt til riktig nivå.”

Kongressen vice-president Rahul Gandhi møter supportere under sitt besøk til Jamnagar i Gujarat. (PTI Filen Bildet)

“Modi” – Modellen

Sett i Morbi-distriktet i løpet av sin Navsarjan Yatra i poll-bundet Gujarat i September, Rahul Gandhi målrettet Narendra Modi-ledede regjeringen for å favorisere en håndfull av industriledere over små handelsmenn, bønder og arbeidere. “Arbeidet er gjort av de bonde, små næringsdrivende, arbeideren, ungdom og fordeler er høstet av 5-10 videre. Dette er historien om Gujarat, Modiji modell. Vi må endre dette,” hadde han sagt. “Hvis vi ønsker å endre Gujarat, har vi å gjøre en regjering av Gujarat. Regjeringen med fjernkontrollen fungerer ikke.”

På farmer problemer

Som en del av sin tre-dagers besøk til avstemning-bundet Gujarat, Gandhi hadde reist bønder problemer, og den uheldige virkningen av demonetisation på samfunnet. “…Modi bestilt notebandi. Landet led store taper. Bønder kjøpe frø ved å betale i kontanter. Når du kjøper frø, må du betale med mobil eller telefon? Betaler du via sjekk eller kredittkort? Vet ikke hva som skjedde, men Modi lansert et alvorlig angrep på økonomien i landet uten å rådføre seg med noen,” hadde han sagt.

Rahul Gandhi under sin valgkamp i Gujarat i September (Fil Bildet)

GST, demonetisation

Rahul Gandhi sa innføring av skatt på varer og tjenester berører små forretningsmenn. “Vi foreslo å innføre en slik skatt med en skattesats og ikke rush inn i det nye regimet. Men de var i en hast. De introduserte en GST med fem plater av skattesatser. Og i dag, er små forretningsmenn har til fil tre former hver måned. Store selskaper har regnskapsførere. Men disse små forretningsmenn er i stand til å fylle former. Lakhs har stengt butikker,” sa han.

“De har ingen plass i hjertet for de svake og fattige deler av samfunnet… men de åpner alle dører for de rike i samfunnet,” Kongressen vice-president hadde lagt på en annen rally i løpet av sin Gujarat tour.

Gjør i India

I løpet av hans Saurashtra tour, Rahul Gandhi hevet PM Modi oss Gjøre i India initiativ. Han sa: “uansett Hvor Modi går, fremmer han Gjør i India. Men når du går inn i en butikk, det er alle Laget i Kina. På melk poser, det er Laget i India, og som ikke er Laget i Kina. Vi skal bidra til å fremme denne modellen som kan stå konkurranse fra Kina.”

Ved Princeton også, Gandhi hadde kommentert på regjeringens flaggskip ordningen, og sier at det kan være en ‘kraftig’ idé hvis introdusert godt. “Jeg liker å Gjøre i India konsept, men jeg tror at målretting av Kontroller i India konseptet bør være annerledes. Statsministeren føler målretting av Kontroller i India konseptet bør være store bedrifter, tror jeg det bør være rettet mot små og mellomstore bedrifter. Hvis du Gjør i India er implementert vel, det er en kraftig ide,” sa han.

Swachh Bharat

På hans Lok Hus valgkrets av Amethi på oktober 4, Gandhi sa: “Modi snakker om Swachh Bharat, men han spør ikke noen skal vite om noen virkelig ønsker Swachh Bharat eller ikke. En morgen han vil våkne opp, og sier at han ønsker Swachh Bharat, sopelimer vil bli gitt til hele landet, for å starte arbeidet.”

Rahul Gandhi ta en chaupal på Kathora landsby i Amethi på onsdag. (PTI Filen Bildet)

På økonomien

I en rekke tweets på oktober 6, Kongress-scion målrettet regjeringen for å opprette en “GST rotet” for å fremme electoral interesser. Hans kommentarer kom etter SKATTE-Rådets beslutning om å redusere skattesatsene for mer enn to dusin varer og tjenester, flere som vil hjelpe foretak og eksportører i Gujarat, som går til urnene i et par måneder. Listen inkluderer menneskeskapte filament, syntetisk garn og fiber, og matvarer fra staten som khakra.

“Ønsker Modiji sett økonomiske lysbilde og SKATTE-rot fra prisme for å løse lidelse for folket enn å fremme electoral interesser. Så, første skritt ville være å bringe bensin/diesel under GST for å hindre overdreven åger fra vanlig mann som Regjeringen i India alene tjener Rs 2,73,000 crore,” han twitret.

“Tid til å korrigere ‘En Nasjon, Syv Skatt’, flere skjema for innlevering og draconian kraft av taxman. Gjøre det “Gode” og “Enkel” utover retorikk,” han hadde lagt.

På Doklam

Avhør Modi på konflikt mellom den Indiske og Kinesiske hærer på Doklam, Gandhi spurte om han (Modi) ble gjort “dundrende” brystet hans. Med en link til en artikkel om Kina ‘ s road utvidelse innsats i Doklam, Gandhi twitret, “Modiji, når du er ferdig med fengende brystet, kan du forklare dette?” tagging en nyhetsartikkel på Kina ‘ s road utvidelse innsats i Doklam.

På RSS

Rahul Gandhi målrettet RSS -, foreldre-organisering av BJP, for å tillate kvinner. “Du vet hvem den overordnede organiseringen av BJP er? Det er RSS. Det er deres idé om at så lenge kvinner forblir tause, de er gode. I det øyeblikket en kvinne åpner sin munn, de ønsker å stenge henne opp.”

“Har du sett en eneste kvinne på en RSS-shakha iført shorts? Jeg har aldri sett noen. Hvorfor er ikke kvinner tillatt i RSS? De (BJP) har så mange kvinner i partiet, men jeg har ikke sett en eneste kvinne i RSS. Hvilke feil har de gjort?” la han til, under et rally over sentrale Gujarat på oktober 10.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd