Bombay HC slaat neer MoEF kennisgeving te verschuiven Goa NGT van Pune naar Delhi

  0
  57

  De Hoge Hof had de motu kennisneming van de op de zaak is op 23 augustus en uiteindelijk gaf de orde op woensdag. (Foto bestand)

  Gerelateerd Nieuws

  • Zet portretten van President Kovind, PM Modi: Goa govt te scholen

  • Goa: Informeren drugs gerelateerde activiteit rechtstreeks aan mij, zegt Manohar Parrikar te mla ‘ s

  • Het drinken van sterke drank in openbare plaatsen wordt binnenkort verboden in Goa: CM Manohar Parrikar

  De Bombay High Court bankje in Panaji op woensdag sloeg een controversiële MoEF kennisgeving op augustus 10, die had geprobeerd om verschuiving van Nationale Groene Tribunaal bevoegd is voor Goa, uit de naburige Pune naar New Delhi. De Hoge Hof had de motu kennisneming van de op de zaak is op 23 augustus en uiteindelijk gaf de orde op woensdag.

  Activisten in Goa juichte de beslissing als ze zagen het als de staat probeert te smoren in hun omgeving in beweging voor het behoud — met de helft van de gevallen in NGT tribunaal waarbij milieu gevallen van Goa.

  De Unie Ministerie aanvankelijk verhuisde de melding na verzoek van de Chief Minister Manohar Parrikar, die in een persbericht aan bevestigd het was zijn idee om een verschuiving van de NGT naar New Delhi. Terwijl Parrikar had toegeschreven ontbreken van “verbindingen” en verlies van tijd voor een Regering werknemer de redenen, activisten tijdens de persconferentie weerklonk hun angsten van “intimidatie” zoals de meeste van de NGT, Pune West Zone had orders die zijn in het voordeel van de milieubeweging. Parrikar had geschreven aan het Ministerie van Milieu, Bos en Klimaatverandering (MOEFCC) voor het overbrengen van Goa milieu-gerelateerde gevallen van Pune naar Delhi.

  De groene activisten houden van een druk op de aan eerder in September had verklaard dat voor hen, die reizen naar Pune was een nacht van de reis en een goedkopere weg tarief dan om te reizen naar Delhi op korte termijn met steile vlucht tickets. Het Congres en de AAP kwam ook naar voren en verwelkomde de Hoge Rechterlijke beslissing.

  Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

  © IE Online Media Services Pvt Ltd