Yoga har inget med religion att göra: Venkaiah Naidu

0
55

Vice Ordförande Venkaiah Naidu. (PTI/Fil)

Relaterade Nyheter

  • Venkaiah Naidu kan diskvalificera Sharad Yadav från Rajya Sabha snart

  • Vice Ordförande Venkaiah Naidu lägger grunden för inre vattenvägar i Andhra Pradesh

  • Enhet så viktigt land som yttrandefrihet, säger vice vd Venkaiah Naidu

Yoga har inget med religion att göra och de som attribut religiösa konnotationer till “gamla science” orsak “enorm skada” till mänskligheten, Vice Ordförande M Venkaiah Naidu sade i dag. Tonvikt på mer forskning på detta område, Naidu sa att yoga var en vetenskap av välbefinnande som behövs för att studeras och praktiseras precis som alla andra medicinska system. “Yoga har ingenting med religion att göra. Vissa människor tyvärr attribut religiösa övertoner till denna gamla vetenskapliga systemet. De som gör detta orsakar enorm skada för mänskligheten”, sa han medan han invigde de två-dagars Internationell Konferens om Yoga för Hälsa här.

Han kallas yoga som en moder för alla övningar som avses fysisk kondition, psykisk välbefinnande, andliga undsättning och tog också hand om “medicinska räkningar”. Temat för konferensen, Naidu sade att det var mycket relevant och aktuell eftersom det ger en möjlighet att fördjupa förståelsen av den antika vetenskapen och den möjliga sätt på vilka denna kunskap kan användas till att göra livet friskare och gladare. Han har också hyllats Yoga guru Ramdev för att den praxis till varje hushåll och sa att yoga var den bästa medicinen som det kostar ingenting.

“Ramdev gjort yoga nå varje hus. Det är den storhet som individ. Han gjorde detta herkulesarbete enkelt genom att förklara vad yoga är och hur det hjälper dig att leva ett bättre liv,” sade han. I ett lättare sätt, Naidu uppmanade också AYUSH Sekreterare C K Mishra, som också hälsa sekreterare, säger, “Om du popularisera denna verksamhet (AYUSH), dina utgifter för hälso-den kommer att komma ner.” Naidu sa att yoga var ett arv fått från förfäder och betonas för att bevara det.

Man betonar att yoga ska bli en del av den dagliga rutinen för att bekämpa dagens hälsoproblem, både fysiska och psykiska, han sa att det var en missuppfattning att det bara var en motion avsedd för fitness. “Det är ett holistiskt system där sinne och kropp för att agera unisont och få helt föryngras som fysiska ställningar, andningsövningar och meditation hjälper i allmänna välbefinnande av en person,” sade han.

“Yoga hjälper också i det andliga sökandet av en individ genom förståelse av den inre själv och uppnå fullständig frid med omgivningen”, tillade han. Han sade samtidigt att yoga var en integrerad del av hälso-och fysisk utbildning i Indien, var det allt större popularitet i skolor i Usa. Det infördes också i skolor i STORBRITANNIEN och Australien på grund av dess positiva effekter på koncentrationen och känslomässig balans, bland andra, tillade han.

Minister för AYUSH Sripad Yesso Naik sa att världen stod inför utmaningen av en allt växande förekomsten av icke smittsamma sjukdomar och stressrelaterade hälsoproblem och ungdomar var de mest utsatta på grund av oregelbunden livsstil. “För att bli fri från stress, våra ungdomar utvecklar vanan att röka, dricka eller drogmissbruk. Med anledning av påfrestande levnadsförhållanden, sociala missförhållanden är också snabbt stigande”, sade han.

Han sa att om yoga antogs och uppmuntras som en del av ens dagliga rutin, det skulle finnas mindre behov av att gå till dyra allopatiska ingrepp och läkemedel. Den tredje upplagan av den internationella konferensen har sex tekniska sessioner och experter skulle medveten om omfattningen av yoga i integrerad medicin, cancer, depression, hjärt-och kärlsjukdomar, gynekologiska sjukdomar och smärta.

Runt 500 personer, varav 70 internationella delegater från 44 länder, skulle delta i en konferens som skulle ge en gemensam plattform för AYUSH och allopathy praktiker, forskare, akademiker, politiker och studenter.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App