NIA onderdrukking van het fonds flow raken moreel van de separatisten: Rajnath Singh

0
53

Minister Rajnath Singh, NIA chief Sharad Kumar, MoS Huis Hansraj Ahir en Kiren Rijiju bij de opening van de NIA ‘ s nieuwe hoofdkantoor in New Delhi op dinsdag. (Express Foto: Prem Nath Pandey)

Gerelateerd Nieuws

  • J-K: Leger jawan sterft onder mysterieuze omstandigheden in kamp in Nagrota

  • J-K: Dorpelingen verwarren Leger jawan met vlecht chopper, geeft hem over aan de politie

  • Valse bankbiljetten fungeren als zuurstof voor terrorisme, zegt Rajnath Singh

De Nationale recherche dienst (NIA) tegen de stroom van de middelen uit het “land” voor de financiering van de onrust in Kashmir heeft behandeld een klap voor het moreel van terreur en separatistische groepen, Unie Minister van Rajnath Singh zei op dinsdag.

Inwijdt het hoofdkwartier van de NIA, die werd opgericht in de nasleep van de aanslagen in Mumbai in 2008 tot sonde terreur gevallen in het land, de Minister zei ook van hoge kwaliteit valse bankbiljetten op te treden als “zuurstof voor terrorisme”. “Geen beschaafd land kan accepteren de opkomst van het terrorisme op de grond,” zei hij.

Zonder de naam van Pakistan als het land dat verantwoordelijk is voor de financiering van terreur activiteiten in Kashmir, Singh zei. “De onderdrukking door de NIA op de geldstroom van de ons omringende land voor de financiering van terreur activiteiten in de staat heeft behandeld een slag om de moraal van deze mensen (terroristen en separatisten).”

NIA begon een onderzoek naar terreur activiteiten en middelen in juni van dit jaar en uitgevoerd invallen op verschillende plaatsen. Het agentschap heeft tot nu toe gearresteerd 10 mensen, waaronder Altaf Shah alias Fantoosh, zoon-in-wet van separatistische leider Syed Ali Shah Geelani en zakenman Zahoor Watali.

Singh zei dat vijf tot zes terroristen werden gedood in Jammu en Kashmir elke dag als gevolg van aanhoudende inspanningen van het Leger, paramilitaire troepen en andere veiligheidsdiensten. Het complimenteren van de NIA-voor haar rol in het beteugelen van terreurdaden in het land, de Minister zei dat het een uitdagende baan om bewijsmateriaal te verzamelen in terreur gevallen. In 95 procent van de gevallen, de verdachte wordt veroordeeld, zei hij.

Het beschrijven van het terrorisme als een hindernis voor de ontwikkeling, hij zei dat de NDA overheid heeft verschillende maatregelen genomen om dit aan te pakken, met inbegrip van aandacht voor de kwestie in de internationale fora. Premier Narendra Modi erin was geslaagd de internationale gemeenschap op de raad van bestuur over de kwestie, zei hij.

Loofden de rol van de NIA, hij zei het agentschap had gevestigd zijn geloofwaardigheid en de onafhankelijkheid in de afgelopen acht jaar door middel van professionele en wetenschappelijk onderzoek.

Eerder, NIA Directeur-Generaal Sharad Kumar zei in zijn toespraak dat 166 gevallen was toegewezen aan de NIA voor onderzoek sinds de oprichting in 2009. Van de 166 gevallen, 63 betrekking hebben op ‘jihadi’ terrorisme, 25 tot terroristische daden door het Noordoosten van de opstandelingen, 41 gevallen van de financiering van terreur en valse munt, de 13 zaken waarbij het Links-extremisme en de resterende 24 tot en diverse andere terroristische handelingen of bendes, zei hij.

Rajnath Singh verdedigt Amit Shah zoon

New Delhi:de Minister van Rajnath Singh op dinsdag weerlegt aantijgingen van financiële onrechtmatigheid tegen BJP president Amit Shah ‘ s zoon Jay Shah, bellen ze ongegrond. Zijn commentaar kwam een dag nadat Jay Shah diende een criminele smaad geval in Ahmedabad tegen nieuws-portaal van De Draad, die meldde dat zijn bedrijf de omzet groeide exponentieel na 2014. “Deze beschuldigingen zijn opgedoken in het verleden ook al… Het heeft geen basis,” Singh zei na zijn inauguratie van de NIA-hoofdkwartier in new Delhi. Hij voegde eraan toe dat er geen noodzaak was voor een eventueel onderzoek naar de beschuldigingen. ENS

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App