Bruidsschat, kind huwelijk: Regering, de Oppositie met het inventariseren van Bihar CM Nitish Kumar ‘ s nieuwe planken

0
63

Voertuigen op de Bihar regering de nieuwe campagne. (Express Foto: Ashok Sinha)

Gerelateerd Nieuws

  • Bihar kabinet keurt reserveren voor ‘Divyangs’ in govt banen

  • Govt bezig ervoor te zorgen dat er geen behoefte om uit te gaan van state voor de behandeling, zegt Nitish Kumar

  • Op de hoogte hebben gesteld Rahul Gandhi over handgemeen, zegt Ashok Chaudhary, voormalig chef van het Congres’ de Offshore-unit

Vorige week, Bihar Chief Minister Nitish Kumar begon een goedkope campagne tegen twee sociale problemen — bruidsschat en kindhuwelijken. Als de wet reeds bestaan om te gaan met deze beide, de overheid heeft aangehaald Bihar sociale indicatoren ter rechtvaardiging van de schijf, terwijl de Oppositie heeft afgedaan als een poging van Nitish om overeind te blijven in de politiek.

Onder het Kind het Huwelijk Prevention Act, 2006, een dader kan worden gestraft met een gevangenisstraf van maximaal twee jaar of een Rs 1 lakh boete, of beide. Onder IPC bepalingen, geven en nemen bruidsschat is strafbaar met een gevangenisstraf van maximaal zeven jaar.

Nitish heeft gewezen op de noodzaak van een effectieve sociale hervormingen en de empowerment van vrouwen. Op een functie in Patna om de lancering van de twin campagnes, hij verwees naar een eerdere rijden, eraan herinnerend hoe sommige mensen bespot hadden het verbod van zijn regering had afgedwongen in April 2016.

“Men kan nu zien wat het effect is van het verbod — hoe is er vrede in de samenleving en het geluk bij woningen,” Nitish zei. “Als wij strijden tegen bruidsschat en kind, het huwelijk, het zal leiden tot sociale empowerment van vrouwen. De prevalentie van kindhuwelijken in Bihar in 39.1.” De prevalentie is het percentage vrouwen in de leeftijd van 20-24 jaar die gehuwd zijn vóór de leeftijd van 18 jaar.

De regering heeft gestuurd groepen van kunstenaars, maatschappelijk werkers en self-help groepen naar de verschillende wijken aan de lancering van een aanhoudende campagne in de samenleving en op scholen. Een ceremonie werd gehouden in een van die ambtenaren en anderen maakten een belofte om te werken in de richting van het uitroeien van deze twee maatschappelijke problemen.

“We willen dat de minister-president om een wet te maken mukhiyas en ward raadsleden verantwoordelijk voor elk kind het huwelijk in zijn gebied. We hopen dat We het wissen van deze sociale vlekken in de twee jaar Adjunct-CM Sushil Kumar Modi zei bij de lancering van de functie.

Meer dan zes lakh leden van self-help groups, aanganwadi centre leden, UNICEF-teams en-artiesten zal zich verspreiden van het bewustzijn door middel van pamfletten, seminars, openbare interacties en nukkad natak. De campagne heeft sinds 2 oktober.

“Er zijn vier brede sociale indicatoren die gevraagd de schijf tegen bruidsschat en kind trouwt,” zegt Anand Madhab van Gender Resource Centrum voor de overheid is het ministerie van sociale voorzorg. “Volgens de National Health Familie-Enquête 2015-16, 48% van Bihar bevolking zijn vrouwen; 55% van de vrouwen die zijn of zwanger of moeder vóór de leeftijd van 19; 49,6% van hen lezen en schrijven; 43.2% sprake is van huiselijk geweld ten opzichte van het nationale gemiddelde van 28,8%.”

Per NCRB gegevens, 1,154 huwelijksgiften werden geregistreerd in Bihar in 2015, de tweede alleen voor Uttar Pradesh. Bihar is in de 11e positie in termen van misdaad tegen vrouwen onder Indiase staten en unieterritoria. Helemaal 1,867 gevallen tot nu toe geregistreerd onder de Bruidsschat Prevention Act. Bihar Politie de website, maar heeft niet geplaatst records van kindhuwelijken en bruidsschat gevallen. Een hoofdagent zei dat het aantal van de bruidsschat gevallen is meer of minder statisch dan een decennium, terwijl het kind huwelijken gaan vaak niet gemeld.

“Er is nauwelijks een politicus in het land van andere dan Nitish die heeft gesproken van sociale hervorming,” zei JD(U) nationale woordvoerder K C Tyagi. “Hij afgedwongen verbod in April 2016. Hij heeft getrokken uit Gandhism. Het is geen escapisme, maar een grote uitdaging boven de politiek.”

Gevraagd waarom Nitish is gestart met het in 2017 en niet in 2005, Tyagi zei: “De tijd is er gewoon rijp voor. PM Narendra Modi heeft gesproken van beti bachao, en men kan zich afvragen waarom Een B Vajpayee niet had gedaan.”

RJD nationale vice-president Shivanand Tiwari zei: “Nitish heeft een schommelend politieke ideologie. Hij heeft nu nog niets te zeggen in de nationale politiek en de behoeften van een probleem boven water te blijven in staat politiek. Hij is waarschijnlijk proberen te leiden en de aandacht van mensen uit de Srijan scam. Wat kan men zeggen over een man die zijn uitgelijnd met de Linker, was met Lalu Prasad, dan met de BJP en met Lalu weer, en is weer terug met de BJP? Hij kiest politieke planken als per zijn gemak.”

Tussen 2005 en medio 2013, dan NDA CM Nitish had gemaakt van goed bestuur zijn politieke plank met Lalu als zijn doelwit. Langs de weg, hij nam ook een vraag voor speciale categorie status van Bihar. Met een voorsprong van 2014, hij daagde de opkomende leiding van Narendra Modi, dan Gujarat CM, en splitsen van de NDA te stemmen met Lalu, een fase waarin het verbod werd een van zijn belangrijkste planken.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App