‘Beti bachao campagne is nu Amit Shah bete ke ko bachao,’ zegt Rahul Gandhi

0
56

“Modiji zei dat hij niet wenst te worden van de Minister-president, maar een chowkidar van het land… Chowkidar ke saamne chori hui hai (De diefstal heeft plaatsgevonden in de voorkant van de wachter). Was hij een wachter of een partner in de misdaad?” zei Rahul Gandhi.

Gerelateerd Nieuws

  • ABVP kondigt ‘Chalo Kerala’ mars tegen het politieke geweld

  • Tegen Jay Shah kan gezocht worden alleen na een prima facie bewijs: RSS

  • Het congres eist CBI-probe in Jay Shah geval

Voor de tweede opeenvolgende dag, Congres vice-president Rahul Gandhi opgerakeld de controverse rond BJP president Amit Shah ‘ s zoon Jay Shah aanleiding van een nieuwsbericht te raken op Prime Minister Narendra Modi.
“In 2001, toen Modiji nam de chief minister van Gujarat, de stand van de uitstaande bedrag van de lening werd Rs 6,000 crores. Vandaag de dag is het Rs 2 lakh crore. De vraag is, die profiteerden van deze lening? …Slechts één van de acht bedrijven zijn erin geslaagd… weet je van wie het bedrijf is gelukt? Amit Shah ‘ s zoon,” Rahul zei tegen de menigte, die had verdrongen door de straten naar hem te luisteren in Karjan.

Verwijzend naar PM-Modi als chowkidar (wachter), Rahul zei: “De (Jay Shah) bedrijf werd verstrekt ongedekte lening van het ministerie van Piyush Goyal… Voor de 2014 (Lok Sabha) verkiezingen, Modiji zei dat hij niet wenst te worden van de Minister-president, maar een chowkidar van het land… Chowkidar ke saamne chori hui hai (De diefstal heeft plaatsgevonden in de voorkant van de wachter). Was hij een wachter of een partner in de misdaad?… Eerst zijn ze begonnen met een programma genaamd ‘Beti Bachao’, nu hun nieuwe programma ‘Amit Shah bete ke ko bachao’,” Rahul zei.

Rahul ook interactie met ongeveer 200 ASHA werknemers in Dabhoi taluka van Vroeger die zijn veeleisende vast loon en pensioen. Hij verzekerde hen dat als het Congres weer aan de macht, het voldoet aan hun vraag in zes maanden. Daarna maakte hij een snelle stop bij de Pansoli Narmada Vasahat in Dabhoi, een kolonie van gerehabiliteerd Narmada getroffen families, van wie sommigen zijn protesteren met een relais honger snel tegen de overheid sinds juli 2016. Eerder op de dag, hij hulde aan Dr B R Ambedkar op Sankalp Bhoomi in vadodara, de plek waar Babasaheb nam belofte om te vechten tegen de onaantastbaarheid in 1917.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App