Politiet skyte tåregass mot demonstranter i nærheten av Indian oppgave i Sri Lanka

0
58

. Dette var et stort infrastrukturprosjekt av Rajapaksa under hans presidentskap med lån støtte kommer fra Kina. (Filen)

Top News

  • Kongressen krever PM Modi for sonde inn Amit Shah sønn faste

  • Amit Shah ‘ s sønn til fil Rs 100 crore straffbar ærekrenkelse passer over påstander om urett

  • Bigg Boss 11: Hvem er Hina Khan? Profil, Biografi, Bilder og Video

Sri Lankas politiet i dag skjøt tåregass og brukte vannkanoner for å spre en protest ved opposisjonsledere i nærheten av det Indiske Konsulatet i Hambantota mot overlevering av airport operasjoner til India. Minst 26 mennesker ble arrestert, mens fire politimenn fikk mindre skader, og politiet sa.

Medlemmene av Felles Opposisjon støtte eks-president Mahinda Rajapaksa, arrangeres det demonstrasjon for å protestere mot Sri Lankas regjering har avtale med India til overlevering av Mattala Mahinda Rajapaksa Internasjonale Flyplass (MRIA) i Hambantota. Dette var et stort infrastrukturprosjekt av Rajapaksa under hans presidentskap med lån støtte kommer fra Kina. “Vi er motstridende avtale med India til overlevering Mattala MRIA,” sa DV Chanaka, en lokal motstand parlamentariker.

“Vi bør ikke tillate at våre statlige eiendeler blir solgt til utlendinger,” la han til. Demonstrantene nummerering om lag 1000 inkludert Namal, den eldste sønnen til Rajapaksa, og flere motstand lovgivere. Politiet hadde fått en domstol for å hindre at noen protest i det juridiske området i Hambantota. Imidlertid, Chanaka sa de var å protestere fredelig.

I januar, en tilsvarende protest ble arrangert av opposisjonen mot flytte til overlevering i Hambantota sea port til Kina på en lang leiekontrakt. Dusinvis av mennesker ble arrestert da. Regjeringen, som belastes at Rajapaksa hadde bygget kostbar infrastruktur prosjekter i Hambantota med kommersielle lån fra Kina, har blitt tvunget til å angi lang leieavtale med et Kinesisk selskap å sette av gjeld på en egenkapital partnerskap.

Opposisjonen hevder at ved å gi India Mattala flyplassen, regjeringen gjør Hambantota en lekeplass for internasjonale super-krefter som Kina og India.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App