Vad som Är hidd, och Varför Är Det att Köra på min Mac?

0
62

Du känner igen de flesta av de processer som du ser när du surfar Activity Monitor, men inte gömd. Namnet är kryptiskt, och det finns ingen ikon för dig att känna igen. Bör du vara orolig?

Absolut inte. Den process som kallas hidd är inte skadlig, och är faktiskt en del av macOS själv. Det kryptiska namnet står för Human Interface Device Demonen. Denna demon tolkar alla dina musrörelser och tangentbord kranar, vilket innebär att det är nödvändigt om du vill använda din Mac. Andra inmatningsenheter, såsom tabletter för att rita och spelenheter, leds också av denna demon.

Det är ovanligt för hidd att orsaka problem, men det är alltid möjligt. Här är vad du ska göra om det händer.

Vad Gör du om hidd Är att Använda Alltför stora systemresurser

Det är sällsynt, men ibland Mac-användare rapporterar att hidd använder en överdriven mängd av CPU och Minne. I de flesta fall helt enkelt starta om datorn kommer att lösa problemet. Det är också möjligt att döda hidd direkt med Activity Monitor. Du kommer kortfattat att inte använda din mus och tangentbord om du gör det, men macOS kommer att re-lansera demonen strax efter och allt ska vara tillbaka till det normala.

Om hög resursanvändning kvarstår, den sannolika boven i dramat är programvara från tredje part. Om du nyligen har installerat drivrutiner för en tredje part input-enhet, eller en programvara som låter dig göra saker som att anpassa din tangentbindningar, detta kan hypotetiskt vara frågan. Prova att avinstallera denna programvara, för att sedan se om det löser problemet.

hidd Kommer att Hålla Din Mac Vaken

Om du försöker lista ut vad det är som håller din Mac från att sova, du hittar hidd anges som en anledning till varför. Det finns en god anledning till detta: hidd hanterar musen och tangentbordet, och att du använt din mus och/eller tangentbord för att köra kommandot. Du inte vill att din dator för att somna när du använder den, så hidd förhindrar att din Mac från att somna så länge som du skriver eller flytta musen.

I grund och botten handla om att följa ändrade resultaten, ett problem som du delar med många fysiker. Vad är att hålla din Mac vaken, det är nog inte gömd, så gå vidare till nästa sak.

Foto Krediter: gesche4mac, Dondre Grön