På momo ‘tävling’, röster av stöd

0
62

En deltagare tar del i tävlingen. (Snabb Bild)

Översta News

  • Nokia mål av kapital från webben jättar med snabbaste routrar

  • Amazon-Smartphone försäljning: Rabatt på Apple iPhone 6, iPhone SE, OnePlus 3, och mer

  • Facebook använder AI för att bekämpa terrorism på dess nätverk

Horder ner på smala körfält i den centrala marknaden i Lajpat Nagar, där 1992, Dolma Tseringa satt bollen i rullning för vad som skulle, i 25 år, blivit en av de mest populära, och mer nyligen, den mest angripna street food i Delhi.

En momo-ätande tävling som arrangerats av Delhi Mat Promenader lördag — en organisation som arbetar för främjande av street food på inkomst, har kommit i en tid när den Tibetanska skålen är i behov av stöd.

En kampanj som leds av Jammu och Kashmir BJP lagstiftaren Ramesh Arora syftar till att förbjuda skålen på grund av att användningen av ajinomoto i fyllningen. Det smakförstärkare, Arora insisterar, är cancerframkallande. “Jag har använt ajinomoto i min momos i flera år nu. Ingen har någonsin klagat på maten. Jag har kunder som kommer till mig i år,” sade Tseringa.

Många deltagare i tävlingen var regelbundna kunder. “Varför gör de bryr sig så mycket om vad vi äter? Momos är mycket populära och det skulle vara mycket nedslående om detta är förbjudet,” sade Kunal Kohli, en deltagare.

Två timmar in i tävlingen, vinnaren, Ayush Thaosen, som avslutade sin tallrik av åtta momos, gick därifrån med titeln “Momos King”.

 

För alla de senaste Delhi Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App