Hur att Trådlöst Överföra Foton från Din Kamera till Datorn

0
129

Om du är en flitig fotografen, vet du vad jobbigt det är att ständigt dra ut SD-kortet från kameran, anslut den till datorn och överföra filer för att få till de bilder du tog. Så här lägger du till Wi-Fi-baserade foto överföra till din digitalkamera.

Wi-Fi är Aktiverat SD-Kort Är den Hemliga Sås

Ett ökande antal digitala kameror levereras med inbyggd Wi-Fi-stöd som gör det enkelt att trådlöst överföra dina bilder från din kamera till ditt lokala nätverk för lagring, efterbehandling, uppladdning till sociala medier, eller alla av de ovan ingen internetdelning din kamera till datorn eller dra SD-kort krävs.

Det är en bra funktion för att leta efter om du är shopping för en ny kamera, men för alla andra gunga äldre kameror, en liten uppgradering är i sin ordning: Wi-Fi SD-kort. Infördes för flera år sedan, Wi-Fi-aktiverad SD-kort dra nytta av den ständiga begränsning och förfining av elektroniska komponenter för att packa i både foto förvaring och en liten Wi-Fi-radio i form av ett SD-minneskort. Bortsett från den etikett de ser helt identiska till sin icke-nätverk motsvarigheter.

Det finns en stor nackdel: den klistermärke chock. En Wi-FI SD-kort normalt kommer att köra 3-4 gånger priset för en liknande icke-Wi-FI SD-kort. Du kommer också att behöva ladda din kamera batteriet oftare, som Wi-FI SD-kort stjäl ström från batteriet för att köra Wi-Fi-radio och tillhörande hårdvara—om nyare kort är ganska strömsnål.

Vad Du Behöver

Före allt annat, kontrollera om du även behöver en Wi-Fi SD-kort. Medan Wi-Fi integration används för att vara en mycket sällsynt premium-funktion för digitala kameror, allt du hittar det på allt från digitala systemkameror ner till lilla pocket-size point-and-shoot-kameror. Leta upp din kamera modell på nätet för att kolla specifikationer och se till att du inte har utsikt över den inbyggda Wi-Fi-funktioner. (Obs: Vissa kameramodeller har ytterligare en meny funktioner som utformats för att integreras med en Wi-Fi SD-kort, men det gör de faktiskt inte har Wi-Fi-funktioner själva. Var noga med att läsa det finstilta.)

För det andra, du behöver för att avgöra om din kamera kommer att stödja en Wi-Fi SD-kort. Som en allmän regel, om din kamera kan stödja ett SDHC-kort (en uppgraderad form av den ursprungliga SD-kort format) så det bör kunna hantera en Wi-Fi-kort utan problem. Normalt det enda problemet du kommer att stöta på är om din kamera är mycket aggressiv på kapning av strömmen till SD-kortet mellan läs – /skriv-gånger—i det fallet, kan det hända att kameran inte håller saften rinner till SD-kortet tillräckligt länge för att överföra alla dina foton.För att spela den extra säker, kanske du vill slå upp Google och sök efter modellnumret på din kamera och “Wi-Fi SD-kort” för att se om folk har haft framgång.

Slutligen, efter att kolla in din kamera s lista över funktioner och att det har stöd för SDHC-kort, är det tid att plocka ut en Wi-Fi-kort. Medan det finns flera Wi-Fi-kort på marknaden, bland annat Toshiba FlashAir, Transcend Wi-Fi, och EZ Andel SD-Kort, vi har valt att använda Eye-Fi-företag eftersom de har (och följeslagare programvara) är mer polerad och flexibel—dessutom, Eye-Fi-levereras med 3-12 månaders gratis online-foto-lagringsenheten (beroende på vilken modell som du får).

Den nuvarande generationen Eye-Fi-kort kommer i två smaker: Eye-Fi-Mobi 8GB ($31) och Eye-Fi-Mobi Pro 16GB och 32GB ($50 och $175, respektive). Mellan de två modellerna, Mobi Pro är värt att uppgradera, eftersom de extra $19 får du inte bara dubbla bas utrymme men en mängd extra funktioner som selektiv överföring (den vanliga Mobi överför automatiskt alla foton) och stöd för RAW-format fil synkronisering. Pro också levereras med 12 månaders gratis online-lagring jämfört med 3 du får med vanlig modell. För den här guiden kommer vi att använda Eye-Fi-Mobi Pro.

Du ställer Upp Din Eye-Fi SD-Kort

För att komma igång, första besök på Eye-Fi-webbplatsen och hämta den stationära program för din Windows-eller Mac-dator. Kör installationsprogrammet när nedladdningen är klar. Bli inte orolig om att programvaran inte är märkta “Eye-Fi, Eye-Fi-bolaget köptes av Ricoh och programvara var omgjord för att passa deras Keenai foto lagring företag.

Efter att ha kört den installerade mjukvaran, klicka på “Starta ditt Keenai erfarenhet”, som kan ses nedan.

När du blir tillfrågad, ange ditt namn, e-post och lösenord, klicka sedan på “Starta ditt Keenai erfarenhet” igen. Om, av någon anledning, vill du inte ett konto hos företaget eller för att dra nytta av online-foto-lagring, kan du huden denna process genom att inte fylla ut något och istället för att klicka på “Hoppa över” – knappen i hörnet.

Efter undertecknande upp, kommer du att se en bekräftelse på ditt medlemskap med utgångsdatum för dina gratis foto lagring. Klicka På “Nästa”.

Nu, klicka på “Starta ditt kort aktivering” och ta kredit-kort storlek registrering kortet som medföljde Eye-Fi SD-kort.

Ange din aktiveringskod och klicka på “Nästa”.

I nästa steg kan du välja var du vill ha foton och videoklipp som du har överfört från din kamera till slut. Du kan ändra kataloger på någon gång i framtiden, så tills du blir bekant med Eye-Fi-arbetsflöde och bekräfta att det fungerar till din belåtenhet, vi rekommenderar att du lämnar kataloger i sitt ursprungsläge.

Vid denna punkt, arbetsflödet ändras beroende på om du använder en dator med en Wi-Fi-anslutning eller en trådbunden Ethernet-anslutning. Om du använder en dator med Wi-Fi, kommer programvaran att använda Wi-Fi för att söka efter den tillfälliga ad-hoc-nätverk som skapats av Eye-Fi-kortet. Om detta är den situation du är i, pop-kortet i kameran och knäppa ett foto (processen för att ta foto och fotot som skrivs på kortet, slutför processen).

Om processen inte fungerar eller om du slutföra installationen på en dator med ett kabelanslutet nätverk anslutning, men du måste sätta in ett SD-kort i din dator, klicka på “Cancel” för att avsluta guiden, och sedan högerklicka på Keenai-ikonen i datorns systemfält och välj “Alternativ” i menyn, ses nedan.

Inom alternativ-menyn som kommer som standard inställningar för Eye-Fi-kortet om kortet sätts in i din dator), klicka på pilen för att expandera den Avancerade Alternativ.

Välj din lokala Wi-Fi-nätverk och klicka sedan på “Lägg till Nätverk”. Ange Wi-Fi-lösenord när du uppmanas till och tryck “OK”. Om installationen lyckas, nätverket namn kommer att visas under kolumnen “Konfigurerat Nätverk”.

Denna meny är också där du kan aktivera och inaktivera RAW-fil för överföring och selektiv överföring. Om du väljer att aktivera selektiv överföring på din Eye-Fi-kortet, som du kan välja att överföra filer med hjälp av din kamera, spara och lås-funktion för att skydda bilder från oavsiktlig radering—när flaggan är inställd på bilden, Eye-Fi-kortet förstår att du vill föra över den till din dator i närheten.

Oavsett om du bara lägga i Wi-Fi-nätverk vid denna punkt eller ändra några andra inställningar ska du klicka på “Spara” – knappen i det nedre hörnet. På denna punkt kan du ta ut SD-kortet ur datorn och sätt i det i kameran för att knäppa ett test foto. Fotot ska visas automatiskt i den förvalda mappen på din PC, som är organiserade i en sub-mapp med datum, så här:

Du kommer också att se följande brödrost anmälan på din dator medan överföringar är på väg:

Vid denna punkt, kameran är nu online och kan automatisk Wi-FI-photo transfer till din lokala dator. Om du stöter på några problem eller har ytterligare frågor om konfigurering av din Eye-Fi-kort, kolla på hjälp-filer här.