Gorkhaland agitatie: Politie pakt op GJM leiders, arrestatie, zoon van Darjeeling MLA

0
72

Bestand foto ‘ Media-cel verantwoordelijk Vikram Rai, zoon van Morcha MLA Amar Rai. Morcha zegt VIkram werd opgepakt afgelopen nacht door de politie . Express foto door Paul Partha

De politie gekraakt neer op Gorkha Janmukti Morcha leiders bleven in Darjeeling Heuvels bleven gespannen voor de derde blijft de dag van onbepaalde bandh noemen. De beweging komt na het invallen op GJM chief Bimal Gurungs huis in Patlaybas op donderdag en aangrenzende partij office. Dit leidde tot gevechten in het gebied. GJM leiderschap beweerde dat de politie arresteerde Vikram Rai zoon van MLA GJM Amar Rai. Hij werd opgepakt in zijn huis in Darjeeling aan rond middernacht. Volgens bronnen van de politie, hij werd opgepakt in verband met de rellen die uitbreken in Darjeeling op 8 juni, terwijl de chief minister Mamata Banerjee hield haar kabinet. Vikram, een voormalig journalist gewerkt met verschillende media-huizen.

Ondertussen, GJM leiderschap beweerde dat de politie een inval in het huis van Binay Tamang, adjunct-algemeen secretaris van GJM, en naar verluidt hebben geplunderd. “Rond 3 uur, mijn huis werd vernield door de politie. In de dezelfde manier als dat ze plunderden het huis van onze partij chief Bimal Gurung. Er is een virtuele nood in de Heuvels,” zei Binay Tamang. De situatie in de heuvels bleven gespannen voor de derde opeenvolgende dag van de GJM sponspored onbepaalde uitschakeling in de heuvels, zoals GJM supporters geprobeerd brand te stichten in een PWD office met de politie represailles door het uitvoeren van raid op het huis van GJM leider Binay Tamang en “oppakken” een andere GJM leider laatste nacht.

Lees ook: GJM chief slams Mamata voor invallen op zijn kantoor

De politie op hoge alert is na gisteren geweld en brandstichting en uitgevoerd route de marche in verschillende delen van de heuvels. Zware politie-en centraal-krachten inzet werden gezien in de voorkant van de overheid en GTA kantoren en verschillende in-en uitgangen van de heuvels. Behalve geneesmiddel winkels, alle andere winkels, hotels gesloten waren in Darjeeling. Het Centrum heeft verzonden 600 paramilitaire personeel om te helpen de West-Bengalen overheid in het herstel van de normaliteit in geweld-hit Darjeeling heuvels, die getuige was van het incident van stenen bekogelen tijdens GJM-gesponsord onbepaalde bandh. Het Centrum heeft ook getracht een gedetailleerd rapport over de heersende situatie in de hill district van de overheid.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd