Beter plannen: E-governance, efficiënt openbaar vervoer een must

0
49

Afgezien van AMRUT, de Niti Aayog heeft ook vastgesteld belangrijkste resultaten worden geleverd in het kader van het Smart Cities Missie. (Illustratie: CR Sasikumar)

De erkenning van de verstedelijking als een integraal onderdeel van de economische ontwikkeling in het land, de overheid denktank Niti Aayog, in het concept van de drie-jarig actieplan, heeft voorgesteld een aantal bruikbare punten voor het Centrum en de lidstaten te vergemakkelijken dit facet van de economische transformatie. Deze punten zijn belangrijkste deliverables voor programma ‘ s zoals Atal-Missie voor de Verjonging en de Stedelijke Transformatie (AMRUT), Smart Cities Missie, en het bevorderen van efficiënt en duurzaam openbaar vervoer.

“Te vergemakkelijken economische transformatie, India nodig heeft om een kamer voor de toegenomen verstedelijking en verbetering van de kwaliteit van het stedelijk leven. De voormalige vereist geordende uitbreiding van bestaande steden, de conversie van grotere, maar nog landelijke agglomeraties in dorpen en steden en het bouwen van greenfield steden. De laatste vereist de aanmaak van een passende woon-en kantoorruimte; preventie van sloppenwijk schepping; het vasthouden van luchtverontreiniging, huishoudelijk en het ontstaan van moerassen; bepaling van het groen en de gemeenschappelijke ruimten voor activiteiten buitenshuis; levering van elektriciteit, water en riolering; en de bepaling van een levendige transport-systeem, dat links buitenwijken naar het centrum van de stad en heeft een dichte binnen-stad, vervoer,” de Niti Aayog vermeld in het actieplan.

Voor de AMRUT regeling, die tot doel heeft te bieden aan de stedelijke infrastructuur voor universele dekking van stromend drinkwater, riolering en groen, het Centrum is toegewezen Rs 50,000 crore over een periode van vijf jaar na 2015-16 te 2019-20. Van dit bedrag, de Niti Aayog plan zei, 80 procent vormt van projectfinanciering, 10 procent impulsfonds voor de uitvoering van de hervormingen (de regeling gaat ook in op de stimulans governance hervormingen op stedelijk niveau), en 10 procent staat en de Centrale administratieve kosten. De overheid heeft vastgesteld 500 steden worden veranderd onder de AMRUT programma.

De hervormingen, die de Niti Aayog heeft voorgesteld onder AMRUT, omvatten de ontwikkeling van e-government bij de lokale stedelijke lichaam (ULB) niveau, grondwet en professionalisering van de gemeentelijke kaders, de stedelijke en de stad-planning, review van het gebouw door-wetgeving, de gemeentelijke belastingen en de kosten van verbeteringen, het innen van gebruiksrechten op de credit rating van ULBs, en audits voor nutsvoorzieningen zoals elektriciteit en water.

Voor de AMRUT regeling om resultaten te laten zien, de Niti Aayog heeft gesuggereerd dat de Jaarlijkse actieplannen (SAAPs) van alle staten en unieterritoria voor de hele missie periode moet worden goedgekeurd door de apex comité op Centraal niveau medio 2017. Bovendien, in de komende drie jaar, de denktank heeft aanbevolen dat alle staten en ULBs moet de volledige implementatie van alle projecten voor de universele dekking van drinkwater en riolering voor alle huishoudens.

Onlangs, de regering zei dat onder AMRUT, als illustratie van het gebied en resultaatgerichte aanpak voor stedelijke ontwikkeling werd geïntroduceerd, in die bepaling van waterkranen te 1.39 crore stedelijke huishoudens naast de uitbreiding van de riolering netwerken met 31 procent tot 62 procent, 111 fiets-en wandelpad projecten en de ontwikkeling van 1.921 nieuwe parken en groene ruimten in de missie van steden wordt opgepakt.

Afgezien van AMRUT, de Niti Aayog heeft ook vastgesteld belangrijkste resultaten worden geleverd in het kader van het Smart Cities Missie. De regering is van plan om te converteren 100 bestaande steden in slimme steden, en heeft reeds 60 slimme steden zo ver. Verwacht wordt dat kondigen de volgende batch later deze maand. Het ontwerp van drie jaar een actieplan voorgesteld voertuigen voor speciale doeleinden voor slimme steden moeten worden gevormd voor 40 steden in het lopende boekjaar, met 40 meer gevormd in 2018-19 en de resterende 20 in 2019-20. Het is verder gesuggereerd dat de verjonging van openbare pleinen en waterfronten in het gebied op basis van de ontwikkeling (ABD) regio ‘ s, samen met de ontwikkeling van smart parking voorzieningen, dient te worden ingevuld in 20 steden in het huidige boekjaar, en in 40 steden in de komende twee jaar.

Terming openbaar vervoer van cruciaal belang voor stedelijke economieën en arbeidsmarkten, de Niti Aayog heeft gezegd dat het absoluut noodzakelijk voor de overheid om efficiënt en duurzaam openbaar vervoer gezien het feit dat de snelle toename van het aantal voertuigen in de indiase steden heeft geleid tot ernstige gevaren zoals luchtvervuiling, die heeft negatieve cascade effect op de economie. Het citeren van gegevens van het Ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke armoedebestrijding, het ontwerp-plan gezegd dat vanaf 1981 tot en met 2011 is het aantal auto ‘ s groeide in een tempo van 11,7 procent per jaar, vergeleken met een groei van de bevolking van twee procent per jaar.

In de belangrijke maatregelen die zij heeft aanbevolen, de Niti Aayog heeft opgemerkt dat 200 km van de metro rail-projecten moeten worden uitgevoerd in opdracht te verhogen metro rail-exploitatie op te ongeveer 525 km in de komende drie jaar. Momenteel worden ongeveer 517 km van het metro-lijnen worden aangelegd onder de acht lopende metro rail projecten. Op dezelfde manier, op ongeveer 200 km van Bus Rapid Transit System (BRTS) is aanbevolen te worden geoperationaliseerd binnen de komende drie jaar.

Bovendien, de Niti Aayog heeft ook voorgesteld de vorming van een Unified Metropolitan Transport Authority, die zou worden gevestigd in de steden met een bevolking van meer dan 10 lakh. Het zou verantwoordelijk zijn voor de uitwerking van een geïntegreerd openbaar vervoer plan, en zal ervoor zorgen dat, naast dat de wereldwijde trends van het scheiden van het plannen van activiteiten wordt gevolgd in Indiase steden. Hij zei dat volgens dit model, een openbare entiteit zorgt voor een “billijke toegang en contracten activiteiten aan particuliere marktdeelnemers”.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App