Haryana vann deling av tvisten: Ære tidligere avtaler, sier CM Manohar Lal Khattar

0
64

Haryana Chief Minister Manohar Lal Khattar (Fil Bildet)

På bakgrunn av elven vann deling av tvister, Haryana Chief Minister Manohar Lal Khattar på fredag sa at avtaler som er kommet til i det siste må være innfridd av landene. På et møte i nord-statene, som ledes av Union Hjem Statsråd Rajnath Singh i Chandigarh, han klaget over at Haryana ble lidelse som Punjab ble ikke slippe vann på grunn av det, og uttrykt bekymring over overkant av vassdrag være lov til å strømme inn i Pakistan.

“Siden vår tro i Grunnloven i India er full og urokkelig vi ville aldri nøl med å ta rettslige skritt i vår vilje til å ivareta våre interesser og for å beskytte rettighetene til innbyggerne i staten,” Khattar sa.

På samme tid, chief minister sa at hans regjering er villig til å jobbe mot en “minnelig løsning” av hver utgave.

Haryana er en vann stresset tilstand som mot etterspørselen av 36.0 MAF vann, tilgjengelighet av vann er bare 14.7-MAF, sa han på møtet i Nord-Zonal Council (NZC). “Vi har å gi, ut av vår egen del i Yamuna farvann, ekstra vann til Delhi i samsvar med apex-domstolens pålegg, selv som Punjab er ikke å levere Haryana er full andel av Ravi-Beas vann,” sa han.

Han oppfordret eu-regjeringen til å framskynde byggingen av Renuka, Kishau og Lakhwar-Vyasi dammer på elven Yamuna.

Han sa at det er også et spørsmål om bekymring for at selv etter undertegningen av Indus Vann-Traktaten i 1960, mer enn 3 MAF av vann er å få lov til å strømme inn i Pakistan. Chief minister sa at de leverer i elven Yamuna har vært minkende over de siste årene og det er ingen dam på det, det dyrebare vannet går avfall under monsoon sesongen.

Det er “mest uheldige” at tusenvis av landsbyer i Haryana og millioner av hektar av land er allerede i dag mangel på vann som er vår grunn fra Punjab, sa han. Khattar sa at “vi er ikke enige med Punjab regjeringen på sine forslag om eksklusiv investeringer i Bhakra Main Line og Canal eksklusiv utnyttelse f elektrisitet generert det”. Han sa at på spørsmål om behandling, lagring og deponering av farlig avfall fra Delhi, Haryana ‘ s bekymringer om deponering og lagring av avfall må holdes i bakhodet,mens sluttføre detaljene i prosjektet.

Han sa prosjektet bør være som per normer og ikke er skadelig for livskvalitet til beboerne i området. Han håpet at diskusjonene holdt ville bidra til å utvikle en enighet på flere inter-statlig og Sentrum-stat problemer. “Jeg er sikker på at vi vil aldri miste av syne det viktig aspekt av markedsføring av samarbeidende føderalisme selv som vi er engasjert i oppgaven med å bygge et moderne, sterk og utviklet India”, sa han.