Tilordne Tillatte Statiske IP-Adresser til Enheter på hjemmenettverket

0
206

Hvis du er som meg, har du sannsynligvis har 20 enheter som er koblet til hjemmenettverket: telefoner, skrivere, network attached storage-enheter, som Tv-er, Blu-ray-spillere, spillkonsoller, mediespillere, og til slutt datamaskiner. Det er ikke småtterier! Med alle disse enhetene, vil du sikkert også lyst til å dele data og filer mellom dem. Vel, normalt som fungerer fint som det meste av tiden DNS-navnet til enheten som brukes.

Hvis IP-adressen endres, kan du fortsatt bruke DNS-navnet for å få tilgang til den enheten. Imidlertid, det er ganske mange tilfeller der du ender opp med å bruke IP-adressen for å få tilgang til en enhet og om at IP-adressen endres, så må du konfigurere enheten. For eksempel, jeg har en skriver som også skanninger og vil lagre filen direkte til en datamaskin. Men, det bruker IP-adressen i stedet for navnet på maskinen. Hver gang maskinen starter på nytt, får en ny IP-adresse og jeg har for å skrive nye IP inn i skriveren. Hva en smerte!

I denne artikkelen vil jeg vise deg hvordan du kan tilordne statiske eller fast IP-adresser til enhetene i nettverket uten å manuelt konfigurere hver enhet. For eksempel, du kan alltid tilordne en statisk IP-adresse til en Windows 8-PC ved å gå til nettverks-innstillinger, men det er langt lettere å bare tilordne statisk IP-adresse på ruteren. Dette sparer deg fra å måtte konfigurere 20 enheter individuelt for å enkelt administrere alle statiske IP-adresser fra ett sentralt sted.

De fleste moderne rutere har noen slags IP-adresse reservasjoner i side eller innstilling som du bare nødt til å finne, vanligvis under Lokalt Nettverk eller LAN-delen. Her vil jeg vise deg hvordan du gjør det på en at&T-U-vers ruter og en Netgear-ruter. Forhåpentligvis, det er ganske mye det samme på andre ruter som Belkin og D-Link.

Tilordne Statiske IP-Adresser via Ruteren

For å komme i gang, vil du trenger for å logge inn på din trådløse ruteren via en nettleser. For å gjøre dette, vil du trenger IP-adressen til ruteren din. Hvis du allerede vet det, så kan du hoppe over denne delen. For å finne ut din IP-ruteren, kan du bare se opp standard gateway på datamaskinen. Her er hvordan.

Åpne en ledetekst på hvilken som helst PC ved å følge denne fremgangsmåten:

Windows XP Klikker du på Start, klikk på Kjør og skriv inn CMD

Windows 7 – Klikk på Start og skriv ledetekst

Windows 8 – Gå til Start-skjermen, høyre-klikk, velg Alle programmer, og deretter blar du til høyre og klikk på Ledetekst

Nå ved ledeteksten skriver du inn følgende kommando, som er bare ett ord:

ipconfig

Du bør få en skjerm som ser ut som dette:

Sørg for at du ser på riktig nettverkskort. For eksempel, du ser skjermbildet over, sier Ethernet-Adapter for Lokal Tilkobling, som er IP-adressen info for min Ethernet-tilkobling. Hvis du bruker trådløst, det skulle si det Trådløse nettverkskortet. Ip-adressen du vil bruke, er den oppført under Standard Gateway.

Nå tar denne IP-adressen og åpne en nettleser. Skriver du den inn i adresselinjen og trykk enter.

Dette vil legge i web-grensesnittet for den trådløse ruteren. Vær oppmerksom på at du vil sannsynligvis ha for å angi ruter brukernavn og passord for å få tilgang. Hvis du aldri har endret seg det, så kan du sjekke ut et område som kalles routerpasswords.com som lister ut alle standard for de mange rutere. Hvis du har den opprinnelige emballasjen, bør det være på det også.

http://www.routerpasswords.com/

Nå som du er i den ruteren du trenger for å finne den delen som viser den gjeldende IP-adresser som har blitt tildelt av DHCP-serveren. På min AT&T ruter, jeg måtte klikk på Innstillinger, deretter LAN, deretter IP-adresser automatisk.

For å gi enheten en fast IP-adresse, er det bare å finne det i listen og deretter klikke på den Adressen Oppdraget faller ned. Som standard er den angitt til Privat fra bassenget:IPRange.

Fra nedtrekkslisten kan du velge en fast IP-adresse. Bare sørg for at du ikke velger en fast IP som allerede er tatt ved en annen enhet på nettverket.

For min Netgear-ruter, prosessen var litt annerledes. Første gang du logget inn, må du gå til Tilkoblede Enheter for å se alle de tilkoblede enhetene og enhetenes MAC-adresser.

Finne MAC-adressen til enheten som du ønsker å gi en statisk IP-adresse, og klikk deretter på LAN-Oppsett.

Klikk på Legg til – knappen under Adressen Reservasjonen, og deretter kan du velge enten fra radio knapper på toppen eller manuelt skrive inn informasjon selv.

Det er om det! Dette er en mye enklere måte å tilordne statiske eller fast IP-adresser til enheter på nettverket, heller enn å manuelt konfigurere det på selve enheten. Hvis du har noen problemer eller problemer, legge inn en kommentar og jeg skal prøve å hjelpe. Nyt!