Sjekk Disk Filer og systemfiler i Windows 8

0
227

Hvis du har problemer med Windows 8 installert, det er et par av verktøy du kan bruke til å prøve og løse problemer. For feil på harddisken, kan du kjør kontroller disk (chkdsk) og for korrupte eller skadede systemfiler, kan du kjøre systemfilkontroll (sfc). Du kan kjøre i Windows 8 selv, noe som sparer deg fra å måtte starte avansert oppstart skjermen.

Kjøre Chkdsk i Windows 8

Å kjøre chkdsk, kan du gå til Maskinen og deretter høyreklikk på harddisken du vil kontrollere, og klikk på Egenskaper.

Klikk på Verktøy – fanen og klikk på Sjekk knappen under feilkontroll.

Windows 8 vil begynne å skanne harddisken for feil. Dette kan ta noen minutter.

Når det er fullført, vil du se en melding på om det var noen feil på harddisken eller ikke.

Til slutt, kan du klikke på Vis Detaljer, som vil laste opp Event Viewer og vise deg at det faktisk kjørte chkdsk på systemet.

Kjøre systemfilkontroll i Windows 8

System File Checker er et flott verktøy som vil bekrefte alle de originale filene som ble installert med Windows 8 og sørge for at ingen av dem har blitt slettet, erstattet eller på annen måte skadet på noen måte. Det er det ikke finner et problem, er det i utgangspunktet laster den opprinnelige system fil for å erstatte slettet eller skadet.

Hvis Windows 8 er iskaldt mye eller krasje mye, du ønsker kanskje å prøve og kjøre systemfilkontroll som det kunne være et problem med ødelagt eller mangler system filer. Også, det kan du se andre merkelige problemer i Windows 8 som mangler apper eller apper som ikke er åpne, etc, så det er ingen skade i å kjøre SFC.

Du kan kjøre SFC ved å gå til Start-Skjermen, høyre-klikke på et tomt sted og velger Alle apper. Bla til høyre og deretter høyreklikk på Ledetekst.

Velg Kjør som Administrator fra feltet som dukker opp nederst på skjermen. Nå ved ledeteksten skriver du inn følgende kommando:

sfc /scannow

Dette vil starte godkjenningsprosessen for alle systemfiler i Windows 8.

Når den er ferdig, vil det vise enten en melding som sier at alt er fint eller det vil fortelle deg hvilke filer som fikk problemer og ble erstattet av systemet. Dette er to enkle å bruke verktøy i Windows 8 hjelp til å løse mange forskjellige problemer. Nyt!