OTT Förklarar Varför Internetleverantörer Tilldelar Dynamiskt vs Statiska IP-Adresser

0
279

Om du någonsin försökt att hitta din publika IP-adress, du kanske har märkt att det ändras varje så ofta. Detta kallas för en dynamisk IP-adress, eftersom den kan ändra på ens givet ögonblick. De flesta Internetleverantörer kommer att tilldela dynamiska IP-adresser till sina konsumenter kunder för en mängd olika skäl. Om du ville ha en statisk IP-adress, som du normalt skulle ha för att uppgradera till business-konto, om det är tillgängligt i ditt område.

Tilldelning av dynamiska IP-adresser för att konsumenterna faktiskt har lite historia bakom den och den ursprungliga skälet för att använda dynamiska IP-adresser är inte exakt samma som det är nu. Så vad finns det för fördelar och nackdelar med att ha en dynamisk vs statisk IP-adress som tilldelats din Internet-anslutning? I denna artikel kommer jag att förklara orsakerna bakom den aktuella dagen användning av dynamiska IP-adresser från Internetleverantörer.

Fördelarna med Statiska Och Dynamiska IP-Adresser

För det första, låt oss gå igenom de faktiska fördelar och nackdelar med statisk kontra dynamisk. Den främsta anledningen till varför de flesta människor att få dynamiska IP-adresser och det spelar egentligen ingen roll för dem är att de inte behöver ha kunder gör att inkommande anslutningar för att deras datorer. Statiska IP-adresser är som krävs av användare som är hosting-tjänster från sina servrar eller datorer. Här är ett par exempel:

– FTP-Server

– Web Server

– Gaming Server (XBox, PlayStation)

– Virtuella Privata Nätverk (VPN)

– E-Post-Server

– VOIP

– Remote Desktop

För de flesta människor, är detta inte något som de planerar att installera och därför en statisk IP-behövs inte. En hel del Internetleverantörer också aktivt motverka och hindra användare från att hosting servrar från hemmet. Med en statisk IP-adress, det är mycket enklare att konfigurera en e-post server och börja spamma världen sedan om du har en dynamisk IP-adress tilldelad. Det är också mycket lättare att ställa P2P-servrar där användare kan dela med stora samlingar av upphovsrättsskyddade filmer, musik, etc. Detta slutar orsakar mer problem och att skada människor som inte missbrukar nätet.

Historik

Minns de dagar då du var tvungen att vänta en hel minut medan datorn är ansluten till Internet? När du har gjort, du var också tvungen att koppla bort så att du inte använder upp alla dina bandbredd för månad. I dessa tider, kommer du förmodligen bara är ansluten till Internet på några minuter till ett par timmar en dag.

För att tilldela en statisk IP-adress till en användare som bara kopplar upp för en kort tid skulle ha varit orimlig kostnad. Istället, när en användare kopplas ur och annan ansluten, det var en mycket enklare och billigare att bara tilldela IP-adressen till den nyligen ansluten klient. Så i någon mening av historiska skäl, Internetleverantörer tilldela dynamiska IP-adresser snarare än statisk. Men, det är inte längre den främsta orsaken.

Underhåll Och Konfiguration & IPv4

När en användare har tilldelats en statisk IP-adress, det betyder att de kommer att ha en IP-adress hela tiden. Detta kräver extra arbete på den del av INTERNETLEVERANTÖREN eftersom det kräver extra konfiguration för att konfigurera en statisk IP-adress. Inte bara det, men om du bestämmer dig för att flytta till ett annat område där ISP är den samma, kommer du förmodligen vill ha samma IP-adress och som också kräver extra konfiguration.

Det andra problemet uppstår när en bit av hårdvara måste bytas ut eller uppgraderas. Om routern är ersatt, så är den statiska IP-måste konfigureras manuellt igen på den nya routern. Med en dynamisk IP-adress, kan en router vara ersatt och kommer att fungera alldeles utmärkt utan någon ytterligare konfiguration av IP-adressen.

Även om alla var för att få en statisk IP-adress, det skulle vara mycket ineffektivt. Till exempel, om någon stänger av maskinen hemma och inte använder sin Internet-anslutning, så att IP-adressen är fortfarande låst med användaren. ISPs har bara vissa block av IP-adresser de kan arbeta med, så ju fler IP-adresser de kan återanvändas, desto bättre.

För närvarande i IPv4-system, det finns en brist på IP-adresser. Detta är också anledningen till ditt lokala nätverk använder privata IP-adresser som börjar med siffror som 10.0.x.x eller 192.168.x.x. Om du försöker tilldela en statisk IP-adress till varje Internet-ansluten enhet i världen, det skulle vara omöjligt eftersom det inte finns tillräckligt med faktiska IP-adresser.

Det är där IPv6 är tänkt att komma i och lindra problemet. IPv4-adresser är 32 bitar långa och kan därför endast stöd om 4.29 miljarder adresser. IPv6 använder 64 bitar och därför kan stödja 340,282,366,920,938,000,000,000,000,000,000,000,000 adresser! Det är ett så stort antal, jag vet inte ens vad man ska kalla det. Du kan läsa mer om IPv4-vs IPv6 på Mashable.

ISP prisstrukturen

En annan anledning till varför Internetleverantörer inte ge alla en statisk IP-adress är att de kan tjäna mer pengar genom att ta betalt för en statisk IP-adress. Som jag hade nämnt ovan, kan du göra mycket mer saker med en statisk IP-adress. Naturligtvis kan du alltid setup något som kallas dynamisk DNS, som håller reda på en föränderlig dynamisk IP-adress och gör att du kan ansluta med hjälp av en DNS-namn i stället för IP-adressen, men det är definitivt mer komplicerat och inte alls lika smidig som har en statisk IP-adress.

Vissa Internetleverantörer som mitt, AT&T, ta ut en månadsavgift för att ge dig en semi-statisk IP-adress. Jag säger semi-statiska, eftersom det är bara en reservation i DHCP-server, vilket innebär att det inte kommer att ändras om det inte är en extrem omständighet. Jag tror att det är $15 i månaden av 5 och det går upp från det. Andra Internetleverantörer ut mer eller mindre, beror bara. Vissa behöver inte ens erbjuda det i bostadsområden.

Säkerhet

Sist, men inte minst, dynamiska IP-adresser ger mer säkerhet än statiska IP-adresser. När en statisk IP-adress tilldelas, det gör det mycket lättare att utföra lång upprepade attacker på IP-adress. För dem med dynamiska IP-adresser, det är en mindre säkerhetsrisk eftersom IP-adressen ändras och därför är mindre benägna att upprepade attacker.

Även statiska IP-adresser är lättare att spåra av företag eller hackare. De flesta webbplatser som redan försök att spåra din surfning vanor så att de kan visa dig mer anpassade annonser och med en statisk IP-adress, är det ännu enklare att göra detta.

På klientsidan, en användare kan göra i nätverket mindre säkra eller mindre stabila genom att använda en statisk IP-adress för brottsliga ändamål. Även om de flesta Internetleverantörer cap mängden bandbredd som en enskild användare kan konsumera, någon med en statisk IP-fortfarande skulle kunna äta upp en hel del bandbredd indirekt. Till exempel, om någon är värd en hemsida från deras hem med hjälp av en statisk IP-adress och hackare besluta att nivån en DDOS-attack på plats, ISP kommer att översvämmas med trafiken, vilket kan orsaka långsamma eller avbrott för andra kunder.

Förhoppningsvis, denna artikel ger dig en känsla av varför ISPs tilldela dynamiska IP-adresser till användare och några av de fördelar och nackdelar som detta medför. Om du har några frågor, tveka inte att lämna en kommentar. Njut!