5 Tech Happenings att Se Fram emot under 2013

0
208

Vi är redan 4 månader in på 2013 och det har inte varit många spännande prylar släpps eller mind-blwing program skapat för att göra oss mer effektiva. Lyckligtvis finns det några saker mot slutet av detta år som är mer spännande. Jag är verkligen väntat på detta året till slutet bara för att njuta av att använda maskinvara och programvara som kommer. Så vad pratar jag om?

Här är mina 5 favorit tech prylar och uppdateringar kommer vid slutet av 2013 som kommer att göra mig till en lyckligare person. Om du letar fram något annat, tveka inte att låta oss veta i kommentarerna.

1. Netflix på HTML 5

Netflix kräver för närvarande vissa plugins för att fungera korrekt på skrivbordet, mest anmärkningsvärda Silverlight. Silverlight är en teknik från Microsoft som inte ens under utveckling längre. Det är gammal och förlegad och det gör Netflix långsammare och buggier. Det är också problematiskt för mobila webbläsare, eftersom plugins fungerar bara inte så bra på en smartphone som de gör på stationära datorer.

Det är därför jag är så glad över att höra att Netflix kommer att vara dikning Silverlight för HTML 5, den senaste och bästa webb-protokoll för Internet. Det kommer att ta tid innan Netflix officiellt stöd för HTML 5 på grund av DRM (digital rights management) frågor. HTML 5 är fortfarande ganska nytt och för närvarande inte har stöd för den nivå av kryptering som behövs av Netflix för att se till sina filer är inte piratkopior. När det händer, kan du förvänta dig Netflix att visa upp bokstavligen överallt att det redan inte med den extra fördelen av att vara snabbare och mindre buggig.

2. Windows Blue

Windows Blue är nästa version av Windows 8 som kommer ut senare under 2013. Det är egentligen inte en ny version av OS som Windows 7 eller Windows 8, utan i stället är en betydande patch i grund och botten. Det kan officiellt kallas Windows 8.1. För det mesta, det ser precis ut som Windows 8, men det ger en fler alternativ för anpassning av Start-Skärmen, etc.

Den stora affären med Windows Blue är att det KAN få tillbaka Start-knappen på skrivbordet och det KAN låta användarna starta direkt till skrivbordet! Två stora funktioner som är den främsta anledningen till varför så många människor hatar Windows 8. Detta är bra eftersom Windows 8 egentligen inte har några stora nya funktioner och förbättringar som gör det bättre än Windows 7. Men det faktum att de tvingas användarna att gå till startskärmen och helt tagit bort Start-knappen är därför som OS är inte att sälja så bra. Ser ut som att någon fick lite känsla knackade in dem över på Microsoft.

3. Google Glass

Om du inte höra, Google har precis släppt den fullständiga specifikationer av awesome Google Glass glasögon: 5MP kamera, 720p videoinspelning, 16GB flashminne, hela dagen batteri, och det bästa med allt: benledningsimplantat givaren. Denna sista funktion kommer att föra en sund från Glas till innerörat via ben i din skalle. Hur coolt är inte det? Jag vet att vissa människor kommer att hata Google Glass, men om du är en techie, bär en av dessa saker kommer att bli som en dröm.

4. Xbox 720/PlayStation 4

De senaste konsolerna från Microsoft och Sony kommer att släppas detta året och det är på tiden. Det har varit nästan 7 år sedan den senaste Xbox kom ut, så jag ser verkligen fram emot att några allvarliga out-of-this-world grafik för dessa nya spelkonsoler. Med Xbox, det är Kinect också, vilket är ett lysande stycke hårdvara. Nästa version av Kinect kommer förmodligen ha eye-tracking och kunna spåra även små rörelser som curling dina fingrar, etc. Jag använder redan min Xbox ganska mycket varje dag, så jag kan inte vänta på nästa, som kan vara meddelade i Maj!

5. Apple iPhone 5S, iPad 5, iPad Mini Retina

Jag älskar Apples produkter och även om jag är väldigt irriterad på Apple för att du kommer med en ny telefon varje 2 år, jag är fortfarande glada om 5S. Jag har för närvarande 4S och jag hoppade över den 5 bara att vänta på the kinks att redas ut först. IPhone 5S kommer tydligen sport en 12MP-kamera och bättre prestanda i svagt ljus. Jag är mer upphetsad om iPad 5, som bör förhoppningsvis ha en tunnare ram som iPad Mini och samtidigt vara en mycket skinner. Sedan finns det en iPad Mini, som jag helt skulle köpa, men bara om det blir en Retina display. Storlek och vikt är super-convienent, men upplösningen är den svagaste länken. Det är tydligen på gång under slutet av 2013, så låt oss hoppas.

Så det är vad som håller mig glad för resten av året! Vad är det med dig? Ser du fram emot någonting tekniskt relaterade 2013? Låt oss veta i kommentarerna. Njut!