Bill för att hålla fliken på otillbörliga metoder i utbildning snart: Polyteistisk

0
114

Lagförslaget skulle gå en lång väg för att “förhindra otillbörliga metoder som antagits av privata institutioner”, vars detaljer, inklusive avgifter och infrastruktur skulle också vara i public domain. (PTI foto)

Förslaget om “Otillbörliga Metoder i Utbildning” bill är redo och skulle vara infört i Parlamentet efter samråd med alla intressenter, inklusive föräldrar och elever, Unionen HRD Minister-Talet Irani sade den 31 januari.

Bill försöker kontrollera oegentligheter i privata läroanstalter och som ger tillträde till elever och föräldrar om den information som relaterade till de institutioner som skickades till usa för kommentarer och också upp på webbplatsen för att söka efter förslag från berörda parter, Irani sade i Una.

Alla berörda parter, inklusive de elever och föräldrar skulle få upplysning om bestämmelserna i lagförslaget innan det i Parlamentet, sade hon.

Lagförslaget skulle gå en lång väg för att “förhindra otillbörliga metoder som antagits av privata institutioner”, vars detaljer, inklusive avgifter och infrastruktur skulle också vara i public domain.

Utan att namnge någon, som hon hänvisade till den senaste självmord genom att Hyderabad University research scholar och sa att det inte bör finnas någon politik över det.

“Vi kan också tala om problemet, men vi vill inte att politisera frågan och skulle bara tala i Parlamentet,” sade hon.

Svara på en fråga om öppnandet av en IIIT på Haroli i Una, sade hon, “lägger grunden för val av kapital inte var tillräcklig. Mark, infrastruktur och finansiella bestämmelser behövs också för att öppna pedagogiska institutioner.”

Med hänvisning till campus Central University i Kangra, Irani sagt ett team av HRD snart skulle besöka den föreslagna platsen.

Senare, ta itu med BJP arbetstagare på Hamirpur, Irani sade sajt för campus i Kangra Central University skulle vara klart snart och hävda att Dehra skulle inte ignoreras.

Tidigare, före detta chief minister Prem Kumar Dhumal och BJP MLA från Dehra, Ravinder Ravi Singh träffade Eu-minister och sa att chief minister Virbhadra Singh var utfärda förvirrande uttalanden” på Kangra Universitet, strunta i anspråk av Dehra