“Valve verleent omstreden game Hatred alsnog toegang tot Steam Greenlight”

0
156

De ontwikkelaars van Hatred mogen hun spel weer promoten op Steam Greenlight. Valve heeft zijn beslissing om de shooter te verwijderen herzien. Op het platform wordt de populariteit van games gepeild en op basis daarvan kan Steam-publicatie worden afgedwongen.

Valve heeft geen goede beslissing genomen, zo staat in een e-mail beschreven die afkomstig lijkt te zijn van Valve-ceo Gabe Newel. Hatred is vervolgens opnieuw op Greenlight geplaatst. Op het platform wordt de populariteit van bepaalde games gepeild en vervolgens besloten of een game via Steam uiteindelijk wordt gedistribueerd. In het bericht biedt Valve ook zijn excuses aan het ontwikkelingsteam achter Hatred.

Destructive Creations kondigde de shooter in oktober aan. In de game wordt gespeeld als een personage dat genoeg heeft van het ‘waardeloze’ menselijk bestaan. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te vermoorden. In de beschrijving staat vermeld dat er geen regels zijn en het personage toont geen genade of medeleven. De gamer moet ook gewapende tegenstanders ontwijken of verslaan.

Op basis van de content die Valve had gezien, werd de game in eerste instantie van Greenlight verwijderd. Het ontwikkelingsteam respecteerde die keuze, zo schreef Destructive Creations op zijn eigen site. De ontwikkeling van het spel zou door de blokkade niet in gevaar komen. Uiteindelijk is Valve op zijn beslissing teruggekomen en is Hatred alsnog toegang tot Greenlight verleend. De game moet in het tweede kwartaal van 2015 voor Windows verschijnen.