“T-Mobile stopt met MTV Mobile”

0
180

T-Mobile gaat zich nog maar met twee merken op de Nederlandse markt richten: T-Mobile en Ben. Onderdeel van deze strategie is dat het concern de volledige leiding over Ben overneemt en stopt met MTV Mobile.

Ben was al onderdeel van T-Mobile en de virtuele provider maakte gebruik van het netwerk van het moederbedrijf. Sinds 2008, toen T-Mobile Ben weer terug op de markt bracht, opereerde het als een relatief zelfstandig onderdeel met bijvoorbeeld zijn eigen klantendienst. T-Mobile heeft echter besloten vanaf 1 januari 2015 de volledige leiding weer over te nemen, waardoor de commerciële exploitatie, operationele leiding en klantenservice weer in handen van T-Mobile komen.

Tegelijk heeft T-Mobile met Viacom besloten te stoppen met MTV Mobile in Nederland. Vanaf 1 januari worden er geen abonnementen meer aangeboden. Bestaande abonnementen blijven doorlopen en eindigen als het abonnement afloopt. In 2013 nam T-Mobile de licentie voor de virtuele provider over van KPN.

De reden dat T-Mobile ermee stopt is dat de aanbieder nog maar met twee merken in Nederland verder wil: T-Mobile als ‘premium-merk’ en Ben voor het lagere prijssegment. Dat laat de woordvoerder van T-Mobile Nederland, Eric Dekker, aan Tweakers weten. Volgens hem moet Ben ‘nieuw elan brengen in de telecommarkt’. Eerder dit jaar nam T-Mobile al afscheid van de virtuele provider Simpel. Een jaar geleden stopte het concern met vast internet.