“Sony laat oled-displaymodule op bril rusten”

0
124

Sony heeft een kleine displaymodule met een oled-scherm ontwikkeld die aan een gewone bril kan worden bevestigd. Om het 0,23″ oled-scherm aan te sturen heeft Sony gekozen voor een ARM-soc. De accessoire moet volgend jaar op de markt komen.

Het 0,23″ oled-scherm van de displaymodule heeft een resolutie van 640×400 pixels. Volgens Sony bedraagt de contrastverhouding 10.000:1, de helderheid 800cd/m² en het scherm kan het volledige srgb-kleurenspectrum weergeven. De fabrikant stelt dat de oled-beeldschermtechnologie zich bij uitstek leent voor gebruik buitenshuis.

Sony’s displaymodule, die uit twee delen bestaat en volgens de fabrikant met vrijwel alle normale brillen gedragen kan worden, draait op basis van een niet nader gespecificeerde ARM Cortex A7-soc. Voor draadloze communicatie is bluetooth 3.0 en 802.11n-wifi aanwezig, terwijl ook een elektronisch kompas, een accelerometer en een touchsensor in het apparaatje zijn verwerkt. Via de touchsensor kan de gebruiker input geven. De accu heeft een capaciteit van 400mAh, maar onduidelijk is wat het uithoudingsvermogen van de module is. De module heeft, in tegenstelling tot de Google Glass, geen camera aan boord.

Met de 40 gram wegende displaymodule mikt Sony naar eigen zeggen op zowel werktoepassingen als op sportliefhebbers. De fabrikant belooft met een sdk te komen waarmee applicaties te bouwen zijn die op de module zelf kunnen draaien maar ook vanaf een smartphone. De eerste modules moeten volgend jaar op de markt komen, maar de prijs is nog onbekend.

De markt voor wearables in brilvorm is niet geheel nieuw voor Sony. Zo ontwikkelde het Japanse concern eerder de SmartEyeGlass en het bedrijf heeft een vr-headset onder de naam Project Morpheus gebouwd.