“BlackBerry brengt Classic-smartphone uit”

0
119

BlackBerry heeft zijn smartphone Classic uitgebracht. De telefoon heeft een 3,5″-touchscreen en fysieke toetsen onder het scherm. De Classic is vooral bedoeld voor liefhebbers van de voormalige Bold-lijn van de Canadese smartphonemaker.

De Classic gaat direct in de verkoop, hoewel de levering pas eind december lijkt te beginnen. De prijs die BlackBerry vraagt is 449 dollar. BlackBerry geeft nog geen prijzen weer voor Nederland en België, maar in de Pricewatch staat hij als pre-order voor 429 euro.

De nieuwe BlackBerry heeft een 3,5″-scherm met een resolutie van 720×720 pixels en kent verder alle knoppen die Bold-smartphones ook hebben. Daardoor is dit de eerste BlackBerry 10-telefoon met onder meer fysieke knoppen voor bellen en ophangen. In het midden zit de BlackBerry-knop, die in apps het menu opent. De toets in het midden leidt gebruikers naar het homescreen. Die knop dubbelt als trackpad, hoewel het scherm dus ook aanraakgevoelig is.

De Canadese smartphonemaker heeft de telefoon voorzien van een Qualcomm Snapdragon MSM8960-soc, een dualcore-processor die de chipfabrikant sinds 2012 in het assortiment heeft. De dualcore-processor heeft een maximale kloksnelheid van 1,5GHz. De accu heeft een capaciteit van 2515mAh.

De release van de telefoon is geen verrassing. BlackBerry-directeur John Chen toonde het toestel voor het eerst in juni. Bij de aankondiging zijn ook gelijk de eerste reviews online verschenen. BlackBerry-fansite N44B toont zich tevreden over het toestel, terwijl techsite MobileSyrup de combinatie van de toetsen en BlackBerry 10 frustrerend noemt. Ook de Canadese krant The Globe and Mail is ontevreden over het toestel. De pre-orders in de Verenigde Staten zijn inmiddels uitverkocht.