3 Måter å Bli Kvitt Virus, Spyware og Malware

0
416

Virus, spyware, malware, osv., alle har en ting til felles: de har alle suge. De bremse ned maskinen, korrupte filer, ulovlig å stjele informasjonen din, og mer.

Du har sikkert sett disse annonsene online annonsering er en tjeneste som vil skanne datamaskinen din for gratis og magisk rengjøre datamaskinen din så vel som gjøre det 20 ganger raskere. Vel, disse nettstedene vil skanne datamaskinen, som er sant, men de fleste av dem vil kreve et stort gebyr for å kvitte seg med alle de feil som er funnet i søket. I tillegg, mange av dem er falske og vil faktisk installere mer malware og spyware på din datamaskin.

I utgangspunktet, selv om de tjenester som bruker en enkel antivirus skanner/remover. Det er langt bedre programvare der ute som er tilgjengelig for deg gratis. Ved å følge tipsene i denne artikkelen, bør du være i stand til å fjerne de fleste typer virus, spyware eller malware fra din datamaskin.

Det er åpenbart at ikke alle malware er skapt like, og noen elementer er langt vanskeligere å fjerne enn andre. I de typer av forekomster, du beste alternativet er å utføre en ren installasjon, som er bare sikker-brann måte å sikre at alle rester av infeksjonen er borte.

Metode 1 – Skanning

Det finnes tusenvis av ulike programmer der ute i spionprogrammer/virus fjerning kategori, og mange av dem er gratis. Ting å huske på er at ulike virus fjerning programmer vil gi forskjellige resultater, og ingen av dem er 100% helt nøyaktig.

Du kan For eksempel skanne datamaskinen med et virus fjerning programmet, fjerne virus og deretter snu et skanne datamaskinen med et annet program, som vil fange enda flere virus som det første programmet ikke plukke opp.

Så det beste du kan gjøre når du har en stygg infeksjon med flere virus, skadelig programvare eller spyware på din system er å kjøre flere programmer. Det er imidlertid mange av disse nyere virus er smart og hindre deg fra å kjøre anti-virus eller anti-malware verktøy i Windows.

For å komme rundt dette, må du enten skanne systemet før operativsystemet starter opp, eller du har til å få Windows i sikkermodus og starte skanningen det. For å komme i gang, må du lese innlegget mitt om hvordan du starter Windows 7/8/10 i Sikker Modus.

Når du er i sikkermodus, du trenger for å kjøre flere skanning programmer ene etter den andre til det ikke er flere tilfeller av infeksjon er funnet. Så hvilke programmer du bør velge å kjøre? Heldigvis, jeg har allerede skrevet en artikkel om de beste gratis anti-spyware, anti-malware og anti-virus programmer for tiden ute.

I min mening, bør du kjøre SUPERAnti-Spyware først, deretter MalwareBytes Anti-Malware etterfulgt av Spybot og Ad-Adware. Selvfølgelig, du trenger en Internett-tilkobling for dette, så sørg for at du aktiverer sikkermodus med Nettverk.

Hvis du har en virkelig smart virus, det vil også deaktivere Internett-tilkobling ved å endre innstillingene i Windows. I så fall, les mitt innlegg om feilsøking for Internett-tilkoblinger, og det burde løse problemet.

Med grundig skanning, de fleste tilfeller av infeksjon kan rengjøres fullstendig. Det er en langtekkelig prosess og krever en bit av teknisk arbeid, men det er vanligvis får jobben gjort.

Metode 2 – Rescue-Disker

I tillegg til Sikker-Modus metoden, bør du også skanne datamaskinen, men før Windows har enda en sjanse til å starte opp. Du kan gjøre dette ved hjelp av en frakoblet virus scanner eller pre-boot-skanner.

Måten dette fungerer på er at du må bruke en annen datamaskin til å laste ned en ISO-image-fil fra et anti-virus selskap som Microsoft eller Kaspersky og deretter brenne det på en dvd-plate. Du vil deretter starte opp til denne platen i stedet for den vanlige Windows installer og kjør anti-virus programvare fra det.

Siden Windows ikke kjører, kan infeksjonen ikke forstyrre, og du har en mye bedre sjanse for å bli i stand til å fjerne det. Denne metoden er virkelig den eneste måten å bli kvitt en veldig ekkel virus eller malware infeksjon via skanning.

Det er et par av rescue disker som jeg anbefaler å bruke. Den første er fra Microsoft og er kalt Windows Defender Offline. Sjekk ut min forrige artikkel om hvordan du bruker Windows Defender Offline til å skanne datamaskinen.

Igjen, akkurat som med skanning programvare, bør du prøve å redde flere disker for å sikre at virus eller ondsinnet programvare, har blitt fjernet. De andre jeg foreslår at du bruker er:

Kaspersky Rescue Disk
Bitdefender Rescue CD
Avira Rescue-System

Merk at noen av disse kan du laste ned en EXE-fil og installere filer på en USB-pinne, som deretter kan du starte opp fra i stedet for en CD/DVD. Som nevnt, dette er en litt mer teknisk, men alle steder har guider på hvordan å lage disker og deretter bruke dem.

Metode 3 – Clean Install

En ren installasjon er ikke den mest morsom ting å gjøre, men det er en garantert måte å bli kvitt virus, spyware og malware. Det er ganske rett-fram: når du utfører en ren installasjon, du kan slette alt på harddisken. Derfor, ingen flere virus.

Noen av tid, virus vil ikke infisere elementer som bilder, tekst dokumenter, videoer eller MP3-filer. En god ting å gjøre er å skanne alle dine personlige data og hvis det er ingen virus funnet, kopiere det til en ekstern harddisk. På denne måten, kan du utføre en ren installasjon og ikke miste noe viktig. Selvfølgelig, du må også installere alle programmer, osv., men noen ganger har du ikke noe annet valg.

Utføre en ren installasjon er ikke så vanskelig som det kan virke, er det bare tidkrevende fordi du må vente på at Windows skal installere. Også, med Windows 8 og Windows-10, prosessen er enda enklere fordi du ikke engang trenger å ha installasjons-CD/DVD lenger.

Sjekk ut mitt forrige innlegg om hvordan du gjenoppretter Windows til factory settings (installer Windows). Denne artikkelen dekker Windows XP, Windows 7, Windows 8.1 og Windows-10.

Hvis du har problemer med å bruke den innebygde reset-funksjonen i Windows, og du ikke har den opprinnelige Windows-plate med deg, kan du sjekke ut innlegget mitt på hvordan du lovlig laste ned Windows og installere det på en flash-stasjon.

Så lenge du har den opprinnelige produktnøkkelen, eller i tilfelle av Windows-10, så lenge det er den samme datamaskinen du hadde Windows-10 installert på før, kan du bare starte opp fra en USB-pinne og installere Windows på nytt.

Til slutt, når datamaskinen er ren og kjører godt igjen, sjekk ut innlegget mitt på hvordan du kan beskytte deg mot virus og skadelig programvare i fremtiden. Den sikreste måten å holde datamaskinen fri for virus, imidlertid, er å opprette en virtuell maskin og gjøre alt lyssky på innsiden av det. Hvis du har noen spørsmål, føl deg fri til å kommentere. Nyt!