“Skype krijgt ondersteuning voor videobellen met Lync”

0
163

Microsoft heeft Skype vrijdag van een update voorzien waardoor gebruikers kunnen videobellen met contacten die chatsysteem Lync gebruiken. Daarnaast beschikt het programma over een nieuwe, optionele interface naar aanleiding van feedback.

Microsoft werkt al geruime tijd aan het integreren van Skype en Lync, een dienst die voornamelijk door bedrijven wordt gebruikt voor bijvoorbeeld communicatie op kantoor. Eerder liet de softwaregigant gebruikers van beide programma’s al met elkaar bellen. Het toevoegen van videobellen aan de lijst van functionaliteit, is volgens Microsoft een verdere stap in de integratie.

De ondersteuning voor videobellen tussen beide programma’s zat al een tijd in de pijplijn, omdat Microsoft al langer de krachten van Skype en Lync probeert te bundelen. Het combineren van de mogelijkheden gaat zover dat ook de naam van Lync op de schop gaat; het programma heet vanaf begin volgend jaar Skype for Business.

Verder liet Microsoft vrijdag weten dat het design van Skype op de schop is gegaan. Aanleiding was kritiek door een redesign in oktober. “We hebben nu compact view toegevoegd voor wie meer contacten en chats in een scherm wil zien. Bovendien hebben we een toggle toegevoegd voor ongelezen berichten”, aldus het bedrijf.