“Nexus 6 komt deze week uit in Duitsland”

0
804

De Nexus 6 van Motorola en Google komt deze week uit in Duitsland, terwijl hij volgende week bij de oosterburen in fysieke winkels zal liggen. Dat melden diverse techsites op basis van informatie van Google zelf. Informatie over de release in Nederland ontbreekt nog steeds.

Googles Play Store zal de Nexus 6 vanaf vrijdag leveren, terwijl hij volgende week dinsdag bij de Duitse filialen van MediaMarkt en Saturn zal liggen, merkte tweaker IM4N in het Nexus 6-levertijden-topic op GoT. Meerdere Duitse sites, zoals N-TV en AndroidNext, publiceerden onafhankelijk van elkaar de data, die zij zeggen gekregen te hebben van Google. Het bedrijf heeft in Duitsland daarnaast reviewexemplaren verstrekt, iets dat in Nederland nog niet is gebeurd.

Het is voor het eerst dat de Nexus 6 uitkomt in een Europees land, hoewel de smartphone binnenkort ook zou moeten verschijnen in het Verenigd Koninkrijk. Hoewel de importeur van Motorola lang vasthield aan begin december, is de release in Nederland uitgesteld wegens een bug op het Vodafone-netwerk, waardoor klanten van die provider niet zouden kunnen sms’en.

Google lijkt weinig Nexus 6-exemplaren op voorraad te hebben: bij het opengaan van de pre-orders in de Verenigde Staten bleek het toestel binnen mum van tijd uitverkocht. Telecominsider EVLeaks plaatste op Google+ een mogelijke oorzaak: Google zou pas laat besloten hebben om een Nexus 6 te maken. Een eerste Nexus 6 van LG zou geannuleerd zijn ten faveure van Android Silver, reguliere toestellen van fabrikanten met stock Android.

Pas nadat dat project ook niet doorging, kwam de huidige Nexus 6 in beeld. Motorola zou die uitgebracht willen hebben als Moto S. Dat zou verklaren waarom het ontwerp van de Nexus 6 afwijkt van andere Nexus-apparaten, terwijl het ook kan verklaren waarom de Nexus 6 in de Verenigde Staten met korting van providers te verkrijgen is, in tegenstelling tot vrijwel alle eerdere Nexus-smartphones.