“Crowdfundingplatform Indiegogo test verzekeringen voor backers”

0
774

Het crowdfundingplatform Indiegogo is een dienst aan het testen waarmee gebruikers een verzekering kunnen afsluiten op hun donatie. Als het beoogde product niet binnen drie maanden na de verwachte leveringsdatum verschijnt, kan een persoon het gedoneerde bedrag terugvorderen.

Het bedrijf achter het crowdfundingplatform heeft de test aan TechCrunch bevestigd, maar Indiegogo wil over mogelijke toekomstplannen nog niets zeggen. De optionele verzekeringsdienst zou momenteel slechts bij één inzamelingscampagne worden getest bij de wearable Olive.

De ‘slimme’ armband moet helpen bij het overwinnen van stress. Een Indiegogo-gebruiker kan voor 129 dollar de Olive bestellen, wat omgerekend om een bedrag van ongeveer 103 euro gaat. Een verzekering kost nog eens 15 dollar extra, ofwel circa 12 euro.

Indiegogo verstrekt de verzekeringen zelf en volgens de tabel zijn er in totaal 25 van beschikbaar. Als een product niet binnen drie maanden na de vooraf gestelde leveringsdatum wordt geleverd, heeft de betreffende persoon recht op en teruggave van zijn ingelegde geld.