“Activision toont beelden van King’s Quest van Sierra”

0
201

Activision heeft tijdens het evenement The Game Awards nieuwe beelden getoond van King’s Quest. Het is de tweede titel die Sierra voor het eerst in jaren uitbrengt nadat Activision de studio dit jaar nieuw leven in blies.

Het spel lijkt veel op het origineel, waarbij de personages en de omgeving in een modern jasje zijn gestoken. Meer details ontbreken voorlopig, hoewel Activision volgens The Verge wel bekendmaakte dat het spel naar verwachting in het najaar van volgend jaar verschijnt.

Overigens brengt Sierra King’s Quest wel uit, maar wordt de nieuwe game ontwikkeld door de Californische ontwikkelstudio The Odd Gentlemen. Daarmee lijkt Sierra vooral te worden gebruikt als merknaam die op games wordt geplakt, en niet zozeer een bedrijfsonderdeel dat zelf games produceert.

Activision blies Sierra dit jaar na jaren afwezigheid nieuw leven in. Sierra is als ontwikkelaar vooral bekend van spellen als King’s Quest, Police Quest en Leisure Suit Larry. Behalve King’s Quest werkte Sierra onlangs ook aan een vervolg op Geometry Wars, dat pas verscheen.