NYT Connections-tips en antwoorden van vandaag voor 25 juni (#380)

0
1

Snelle links

 • Wat zijn verbindingen?
 • Tips voor hedendaagse verbindingsgroepen
 • De antwoorden van NYT Connections van vandaag
 • Hoe hebben we dit Connections-spel opgelost?
 • Hoe raad je verbindingsgroepen?

Connections is een spel van de New York Times dat je uitdaagt om de associatie tussen woorden te vinden. Het klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Verbindingscategorieën kunnen bijna alles zijn, en ze zijn meestal behoorlijk specifiek. Als u hulp nodig heeft bij het vinden van de antwoorden, dan staan ​​wij voor u klaar.

Wat zijn verbindingen?

Connections is een spel uit de New York Times. Het doel is eenvoudig: sorteer 16 woorden in groepen van 4. Elke groep woorden zal verbonden zijn door een gemeenschappelijk idee of thema. Dat gemeenschappelijke element kan van alles zijn. We hebben alles gezien, van games die afhankelijk zijn van het aantal letters in de woorden tot categorieën waarbij je een extra letter aan het einde van het woord moet zien. Soms zijn het verwijzingen naar de economie, soms verwijzen ze naar sprookjes. Het is niet te zeggen wat voor soort associatie er tussen woorden zal bestaan.

Zodra je er zeker van bent dat je het verband begrijpt, selecteer je 4 woorden en klik je op 'Verzenden'. Je hebt in totaal maar vier pogingen, dus wees niet te gisachtig.

Tips voor de huidige Connections-groepen

Hier zijn een paar tips voor het 380e Connections-spel om je op weg te helpen :

 • Geel: Als je lichamelijk of emotioneel gewond bent geraakt.
 • Groen: Hoe klinken deze woorden?
 • Blauw: Wat je zou verwachten als je uit eten gaat.
 • Paars: Deze woorden combineren met een kleur.

Als je nog steeds hulp nodig hebt, zijn de werkelijke groepsnamen:

 • Geel: Openbaar maken, als privé-informatie
 • Groen: Verdelen
 • Blauw: Stille "K"
 • Paars: Sleutel tot succes, om het zo te zeggen

De antwoorden van NYT Connections van vandaag

Onthul, zoals Privé-informatie (geel):

Schotel, morsen, praten, vertellen

Verdelen (groen):

Tak, Vork, Deel, Split

Stille "K" (Blauw):

Deurknop, Mes, Topknoop, Onbekend

Sleutel tot succes, om het zo te zeggen (paars):

Formule, recept, geheim, ticket

Hoe hebben we dit connecties-spel opgelost?

25 juni voelde vrij gemakkelijk.

Het woord waarmee ik begon was vork. Sinds ik net aan GitHub had gedacht, dacht ik meteen aan iets dat zich afsplitste in plaats van aan het gebruiksvoorwerp. Van daaruit was het gemakkelijker om vertakkingen, delen en splitsingen op te pakken – alle manieren om ‘Verdeel’ te beschrijven. (Groente).

Vervolgens keek ik naar de lekkage. Morsen kan letterlijk zijn, zoals wanneer je per ongeluk iets weggooit, maar het kan ook figuurlijk worden gebruikt in de betekenis van 'een geheim vertellen'. zoals in de uitdrukking “Mors de bonen.” Waarom zijn de bonengeheimen in deze uitdrukking? Geen idee, maar blijkbaar zijn geheimen wat bonen en thee gemeen hebben. Met de tweede definitie in gedachten leken gerecht, praten en vertellen redelijke woorden om in een groep met lekkage te gooien. Geheim was aantrekkelijk, maar als werkwoord kwam het niet overeen met het idee waarmee ik werkte.

Dish, spill, talk en tell behoorden tot de Gele groep, "Onthul, als privé-informatie."

Met nog 8 over besloot ik op zoek te gaan naar de Paarse groep. Omdat Paars vaak iets met de woorden zelf te maken heeft, merkte ik al snel dat 4 woorden – deurknop, mes, topknoop en onbekend – allemaal een "Stille K" hebben. erin, dus ik probeerde het uit. Verrassend genoeg was de gok juist, maar "Silent K" was eigenlijk de naam van de Blauwe groep in plaats van Paars.

Er bleven formule, recept, geheim en ticket over. Ze leken vaag met elkaar verbonden door het idee dat ze belangrijk waren voor het behalen van goede resultaten, maar ik had niets specifiekers dan dat. Het blijkt dat Paars de “sleutel tot succes was, om het zo maar te zeggen.” Goed genoeg.

Hoe raad je verbindingsgroepen?

Er is geen snelle, betrouwbare manier om Connections te benaderen zoals bij Wordle, omdat Connections niet algoritmisch is. Er zijn echter een paar dingen waarmee u rekening moet houden en die kunnen helpen.

 1. Zoek naar vergelijkbare woordsoorten. Zijn sommige woorden werkwoorden en andere zelfstandige naamwoorden? Zijn er bijvoeglijke naamwoorden? Probeer ze mentaal te groeperen op basis van die categorieën en kijk of er andere patronen naar voren komen.
 2. Zijn de woorden synoniemen?Soms zijn categorieën alleen maar synoniemen voor een zin, of liggen ze heel dicht bij synoniemen. Vertrouw hier echter niet te veel op. Af en toe zal Connections opzettelijk woorden gebruiken die soms synoniemen zijn om u te misleiden.
 3. Probeer de woorden uit te spreken. Soms helpt het uitspreken van de woorden. Eén puzzel die we zagen bevatte de woorden go, rate, sneller, clip, pace, speed, move, pendel en haast – die allemaal duidelijk verband houden met het idee van beweging. Wanneer je ze echter uitspreekt, wordt het iets duidelijker dat slechts vier (ga, beweeg, haast, sneller) dingen zijn die je eigenlijk zou zeggen om iemand ertoe aan te zetten in beweging te komen.
 4. Verwacht de rode haring. Verbindingen bevat meestal woorden die plausibel, maar toch onjuist, bij elkaar kunnen worden gegroepeerd. Neem als voorbeeld de woorden Bud, Corona en Light. Je zou deze drie woorden instinctief bij elkaar kunnen zien en aannemen dat ze op één hoop worden gegooid in een categorie die verband houdt met bier, maar dat was niet het geval.
 5. Zoek naar duidelijke woorden. Als een woord op je bord niet meerdere betekenissen heeft of eigenlijk maar in één context kan worden gebruikt, probeer dan dat woord te gebruiken als basis voor een categorie.
 6. Schud het bord. Soms helpt het verplaatsen van woorden je om er op nieuwe manieren naar te kijken.

Als je deze niet hebt opgelost, voel je dan niet al te slecht: er is altijd morgen! En die woorden kunnen aansluiten bij een onderwerp waarin u geïnteresseerd bent, waardoor u een voorsprong krijgt op de concurrentie.