Hur fungerar Googles Hitta min enhet och är den säker?

0
2

Snabblänkar

  • Vad är nätverket Hitta min enhet ?
  • Den använder Crowdsourcing för att hitta enheter
  • Vilka enheter fungerar med Google Hitta min enhet?
  • Hur man väljer bort nätverket Hitta min enhet

Google har länge haft en inbyggd tjänst som heter det passande namnet "Find My Device" för att spåra och lokalisera Android-enheter. Men till stor del tack vare Apple AirTag vill folk kunna spåra mer än sina telefoner. Google förnyade "Hitta min enhet" service som svar—här är vad du behöver veta.

Vad är nätverket Hitta min enhet?

Googles "Hitta min enhet" nätverk är i huvudsak Androids version av Apples "Find My" nätverk—stor överraskning. Det låter dig hitta saknade tillbehör som du har konfigurerat med ditt Google-konto. Den allmänna idén är att du kan öppna Android-appen och se en lista över dina enheter och var de finns på en karta.

Det bör noteras att det finns en skillnad mellan "Hitta min enhet" och "Hitta min enhets nätverk." Google har länge haft en "Hitta min enhet" tjänst för telefoner, surfplattor och smartklockor. Det låter dig se deras plats på en karta och göra ringen på distans, låsa skärmen eller återställa fabriksinställningarna. Detta beror vanligtvis på att enheten är påslagen och ansluten till internet.

Stäng

Enheter kan markeras som "förlorade" vilket gör att du kan lämna ett telefonnummer, e-postadress och ett meddelande på låsskärmen. Om enheten inte har en låsskärm kan någon se informationen genom att hålla den på baksidan av sin telefon eller surfplatta. När en enhet markeras som förlorad får du ett meddelande när dess plats har upptäckts.

Du kan också dela enheter med andra. Tänk dig till exempel att du har en tracker placerad i en ryggsäck. Du kan dela Find My Device-åtkomsten med din partner så att du både kan hålla koll på den när du är på resa. Hitta min enhet-nätverket kommer också att meddela dig om en okänd spårare verkar följa dig, vilket är något Google och Apple arbetar med tillsammans.

Den använder Crowdsourcing för att hitta enheter

"Hitta min enhet" är hela produkten, men "Find My Device Network" är ett sätt på vilket du faktiskt kan hitta dina förlorade enheter. Det handlar om crowdsourcing, och det är särskilt viktigt för Bluetooth-spårare som inte har sina egna internetanslutningar att lita på.

stark>

Som standard är alla Android-enheter anslutna till Googles Hitta min enhet-nätverk—på samma sätt som Apples Hitta min-nätverk fungerar. Låt säga att du har en Chipolo CARD Point i din plånbok och du lämnade den kvar någonstans. När du markerar den som "förlorad" närliggande Android-enheter i Find My Device Network kommer att upptäcka spåraren och platsen kommer att rapporteras tillbaka till dig.

Det är så det kan hjälpa dig, men det går naturligtvis åt båda hållen—din Android-enhet kan också hjälpa andra. Här är vad Google säger om sekretessen för din plats när den används för att lokalisera enheter.

Dina enheter’ platser kommer att krypteras med PIN-koden, mönstret eller lösenordet för dina Android-enheter. De kan bara ses av dig och de du delar dina enheter inom Hitta min enhet. De kommer inte att vara synliga för Google eller användas för andra ändamål.

Vilka enheter fungerar med Google Hitta min enhet?

Google

Googles tjänst Hitta min enhet är kompatibel med ett brett utbud av enheter. För det första stöds alla Android-telefoner, Android-surfplattor och Wear OS-smartklockor direkt ur lådan utan någon installation krävs. Utvalda Bluetooth-spårare från Chipolo, Pebblebee och Motorola stöds också så länge du ställer in dem med appen Hitta min enhet. Hörlurar och öronsnäckor från Google, Sony, JBL och andra kan också spåras.

Fler enheter läggs till hela tiden, så du vill leta efter "Fungerar med Android Hitta min enhet" etikett för att vara säker på att den är kompatibel.

Hur man väljer bort nätverket Hitta min enhet

Som nämnts är alla Android-enheter automatiskt invalda i Find My Device Network från och med april 2024. Det är detta som möjliggör crowdsourcing-förmågan som gör det möjligt att lokalisera saknade enheter som ligger utanför ditt räckvidd. Du kan dock välja att inte delta.

För att välja bort nätverket Hitta min enhet, ta din Android-enhet och gå till Inställningar > Google > Hitta min enhet. Stäng av "Använd Hitta min enhet." Enkelt är det.

Få inte panik nästa gång din dyrbara enhet försvinner. Oavsett om du behöver hitta en borttappad telefon eller aktivera en fjärrtorkning, är detta gratisverktyg en värdefull tillgång för alla Android-användare. Det ger dig sinnesfrid för de värdefulla föremålen i ditt liv.