Hoe werkt Google's Zoek mijn apparaat en is het veilig?

0
2

Snelle links

  • Wat is het Vind mijn apparaat-netwerk ?
  • Het gebruikt crowdsourcing om apparaten te vinden
  • Welke apparaten werken met Google Vind mijn apparaat?
  • Hoe u zich kunt afmelden voor het Vind mijn apparaat-netwerk

Google heeft al lang een ingebouwde service met de toepasselijke naam 'Find My Device'. voor het volgen en lokaliseren van Android-apparaten. Maar grotendeels dankzij de Apple AirTag willen mensen meer kunnen volgen dan alleen hun telefoon. Google heeft de functie 'Vind mijn apparaat' vernieuwd service als antwoord: dit is wat u moet weten.

Wat is het Vind mijn apparaat-netwerk?

'Vind mijn apparaat' van Google netwerk is in wezen de Android-versie van Apple's “Find My” -netwerk. netwerk – grote verrassing. Hiermee kunt u ontbrekende accessoires lokaliseren die u met uw Google-account heeft ingesteld. Het algemene idee is dat u de Android-app kunt openen en een lijst met uw apparaten kunt zien en waar ze zich op een kaart bevinden.

Opgemerkt moet worden dat er een verschil is tussen 'Find My Device' en 'Find My Device'. en de optie 'Vind mijn apparaatnetwerk'. Google heeft al lang een 'Vind mijn apparaat'-functie. service voor telefoons, tablets en smartwatches. Hiermee kunt u hun locatie op een kaart zien en op afstand bellen, het scherm vergrendelen of de fabrieksinstellingen herstellen. Dit is doorgaans afhankelijk van het feit dat het apparaat is ingeschakeld en is verbonden met internet.

Sluit

Apparaten kunnen worden gemarkeerd als "verloren", waarmee u een telefoonnummer, e-mailadres en een bericht op het vergrendelscherm kunt achterlaten. Als het apparaat geen vergrendelscherm heeft, kan iemand de informatie zien door het tegen de achterkant van zijn telefoon of tablet te houden. Wanneer een apparaat als verloren wordt gemarkeerd, krijgt u een melding wanneer de locatie is gedetecteerd.

Je kunt apparaten ook delen met andere mensen. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een tracker in een rugzak hebt geplaatst. U kunt de toegang tot Vind mijn apparaat delen met uw partner, zodat u deze tijdens een reis allebei in de gaten kunt houden. Het Find My Device-netwerk geeft u ook een melding als een onbekende tracker u lijkt te volgen, iets waar Google en Apple samen aan werken.

Het gebruikt crowdsourcing om apparaten te vinden

"Vind mijn apparaat" is het hele product, maar de optie "Find My Device Network" is een manier waarop u uw verloren apparaten daadwerkelijk kunt terugvinden. Het draait allemaal om crowdsourcing, en het is vooral belangrijk voor Bluetooth-trackers die geen eigen internetverbinding hebben waarop ze kunnen vertrouwen.

Standaard wordt elk Android-apparaat aangemeld voor het Find My Device-netwerk van Google, op dezelfde manier als het Find My-netwerk van Apple. Stel dat u een Chipolo CARD Point in uw portemonnee heeft en deze ergens heeft achtergelaten. Wanneer u het als ‘verloren’ markeert, nabijgelegen Android-apparaten in het Find My Device Network zullen de tracker detecteren en de locatie zal aan u worden gerapporteerd.

Zo kan het u helpen, maar het geldt uiteraard in beide richtingen: uw Android-apparaat kan ook anderen helpen. Dit is wat Google zegt over de privacy van uw locatie wanneer deze wordt gebruikt om apparaten te lokaliseren.

De’ locaties worden gecodeerd met de pincode, het patroon of het wachtwoord voor uw Android-apparaten. Ze kunnen alleen worden gezien door u en degenen met wie u uw apparaten deelt binnen Vind mijn apparaat. Ze zijn niet zichtbaar voor Google of worden voor andere doeleinden gebruikt.

Welke apparaten werken met Google Vind mijn apparaat?

Google

De Find My Device-service van Google is compatibel met een breed scala aan apparaten. Ten eerste worden alle Android-telefoons, Android-tablets en Wear OS-smartwatches direct uit de doos ondersteund, zonder dat er configuratie vereist is. Bepaalde Bluetooth-trackers van Chipolo, Pebblebee en Motorola worden ook ondersteund zolang u ze instelt met de Find My Device-app. Koptelefoons en oordopjes van Google, Sony, JBL en anderen kunnen ook worden gevolgd.

Er worden voortdurend meer apparaten toegevoegd, dus u moet zoeken naar het label "Werkt met Android Zoek mijn apparaat" om er zeker van te zijn dat het compatibel is.

Hoe u zich afmeldt voor het Zoek mijn apparaat-netwerk

Zoals gezegd zijn alle Android-apparaten vanaf april 2024 automatisch aangemeld voor het Zoek mijn apparaat-netwerk. Dit maakt de crowdsourcing-mogelijkheid mogelijk waarmee het mogelijk is om vermiste apparaten te lokaliseren die zich buiten uw bereik bevinden. U kunt er echter voor kiezen om niet deel te nemen.

Om u af te melden voor het Zoek mijn apparaat-netwerk, pakt u uw Android-apparaat en gaat u naar Instellingen > Google > Vind mijn apparaat. Schakel "Gebruik Vind mijn apparaat" uit. Zo simpel is het.

Raak niet in paniek als uw kostbare apparaat de volgende keer verdwijnt. Of u nu een verloren telefoon wilt vinden of een externe wisfunctie wilt activeren, deze gratis tool is een waardevolle aanwinst voor elke Android-gebruiker. Het biedt wat gemoedsrust voor die waardevolle objecten in uw leven.