Gebruik deze truc om te voorkomen dat uw Android-telefoon automatisch verbinding maakt met Bluetooth-apparaten

0
0

Snelle links

  • Als Bluetooth op je zenuwen werkt < /li>
  • Bluetooth Autoconnect uitschakelen op Android
  • Automatisering instellen om Bluetooth automatisch verbinden te stoppen

Bluetooth automatisch verbinden kan willekeurig uw telefoonaudio naar nabijgelegen gekoppelde luidsprekers of hoofdtelefoons. Het doet dit zonder u eerst te vragen en het kan behoorlijk vervelend worden. Er is geen voor de hand liggende manier om deze “functie” te stoppen. of. Maar er zijn oplossingen.

Wanneer Bluetooth werkt op je zenuwen

Voor mij zijn automatisch verbinden en automatisch afspelen meer bugs dan functies. Je zou denken dat automatisch verbinden geen verbinding maakt met een ander apparaat terwijl je aan het bellen bent of audio afspeelt. Vraag tenminste of je van Bluetooth-apparaat wilt wisselen, toch? Maar dat is niet het geval.

Als mijn telefoon op mijn hoofdtelefoon is aangesloten en ik een kamer binnenloop met een gekoppelde Bluetooth-luidspreker, springt het geluid zonder reden en zonder waarschuwing naar die luidspreker. Hetzelfde gebeurt als ik in de auto zit. Bluetooth maakt automatisch verbinding met de stereo, zonder dat er om een ​​melding wordt gevraagd. Zelfs het uit- en inschakelen van Bluetooth werkt niet elke keer. Het is niet te zeggen welk apparaat de automatische verbinding vervolgens zal overnemen. Lange tijd heb ik het volgehouden door gewoon Bluetooth-apparaten te ontkoppelen en ze opnieuw te koppelen als ik moest overschakelen.

Het probleem kan eenvoudig worden opgelost als ontwikkelaars naast elk gekoppeld apparaat een speciale schakelaar voor automatisch verbinden toevoegen. Ik kon geen instellingen vinden (verborgen of anderszins) die automatisch verbinden via Bluetooth uitschakelen. Maar ik heb wel een oplossing gevonden die het werk doet met behulp van de ontwikkelaarsopties van Android. Je hebt er geen app van derden voor nodig; alleen de app Instellingen op je Android-apparaat is voldoende.

Als alternatief kunt u een eenvoudige geautomatiseerde routine maken om te voorkomen dat apparaten automatisch verbinding maken met uw Android terwijl deze audio afspeelt. Ik zal je laten zien hoe je dat doet met de MacroDroid-app.

Bluetooth Autoconnect uitschakelen op Android

Helaas is de instelling die we nodig hebben om Bluetooth automatisch verbinden uit te schakelen standaard verborgen. Ontwikkelaarsopties zijn een aantal verborgen Android-instellingen waarmee ontwikkelaars hun apps kunnen testen en fouten kunnen opsporen. Als zodanig geven ze u meer controle over uw apparaatinstellingen dan de gewone app Instellingen.

De titel en locatie van de ontwikkelaaropties variëren per fabrikant. Bekijk onze volledige uitleg om ontwikkelaarsopties in te schakelen. Als je klaar bent, open je de hoofdinstellingenpagina en scrol je helemaal naar beneden om Ontwikkelaarsopties te vinden. Soms zijn ze weggestopt onder 'Aanvullende instellingen', te.

Open Ontwikkelaarsopties en scrol omlaag naar het gedeelte met alle Bluetooth-opties.

Sluit

We hoeven ons geen zorgen te maken over alle technische opties, omdat we maar één instelling willen wijzigen. Tik op 'Maximaal verbonden Bluetooth-apparaten.' De systeemstandaard is '5,' maar je moet het veranderen in “1”. Dat is het.

Het komt zelden voor, maar sommige oude telefoons hebben zelfs een speciale Bluetooth-schakelaar voor automatisch verbinden in de ontwikkelaarsopties, maar deze zal op de meeste apparaten niet beschikbaar zijn.

Nadat u klaar bent, moet u uw telefoon opnieuw opstarten en moet de automatische verbinding stoppen.

Automatisering instellen om Bluetooth automatisch verbinden te stoppen

Als de melding “Maximum aangesloten Bluetooth-apparaten” grijs wordt weergegeven in uw ontwikkelaarsopties (soms is dit het geval, afhankelijk van de fabrikant), kunt u proberen een routine in te stellen die automatisch verbinden uitschakelt voor specifieke gekoppelde apparaten.

Om een ​​geautomatiseerde routine te creëren, kunt u Bixby Routines gebruiken (als u een Samsung gebruikt) of een app van derden zoals Marodroid of Tasker. Ik gebruik Macrodroid voor deze demonstratie. Maar u kunt de logica in elke automatiseringsapp implementeren: wanneer een specifiek apparaat verbinding maakt via Bluetooth, koppelt u dat apparaat los als het afspelen actief is.

De routine blijft de verbinding verbreken met elk apparaat dat probeert verbinding te maken terwijl het afspelen automatisch actief is.

Installeer MacroDroid vanuit de Google Play Store en tik door de eerste installatie.

Sluit

Schakel batterij-optimalisatie uit voor de MacroDroid-app om ervoor te zorgen dat Android de app niet afsluit terwijl deze op de achtergrond actief is.

Tik op de MacroDroid-startpagina op "Nieuwe Macro" en selecteer "Trigger" (tik op het pluspictogram op de triggerbalk). Vouw "Connectiviteit" uit en tik op 'Bluetooth-evenement'. Kies 'Apparaat aangesloten' uit de opties en tik op "OK."

Sluit

MacroDroid zal toestemming vragen om Bluetooth in te schakelen en een lijst met gekoppelde apparaten weergeven. Kies hier het Bluetooth-apparaat dat u niet automatisch wilt verbinden. En tik op 'OK'.

Nu we de trigger hebben ingesteld, hoeven we deze alleen maar aan een actie te koppelen. Tik op het pluspictogram op het tabblad "Acties" bar. Vouw 'Connectiviteit' uit en tik op de knop 'Bluetooth configureren'. knop. Selecteer 'Verbinding met audioapparaat verbreken'. en tik op “OK”. Kies nogmaals het apparaat waarmee je geen verbinding wilt maken en tik op 'OK'.

Sluit

Herhaal dezelfde stappen voor uw andere gekoppelde apparaten (u kunt meerdere triggers en acties maken met de plusknoppen).

Ten slotte voegen we een beperking toe die deze routine alleen activeert wanneer je telefoon media afspeelt. Op die manier hoef je je nooit zorgen te maken dat je audio tussen Bluetooth-apparaten springt. Om een ​​beperking toe te voegen, tikt u op het pluspictogram op de beperkingenbalk en vouwt u de optie 'Media' uit. sectie. Selecteer 'Muziek actief', en vervolgens 'Muziek spelen', en druk op 'OK'.

Sluit

Geef uw macro een naam en tik op “Test” in het menu met drie stippen om te controleren of het goed werkt. U ziet de nieuw gemaakte macro onder het tabblad Macro's.

Totdat ontwikkelaars Android officieel voorzien van een optie om de Bluetooth-verbinding uit te schakelen, kun je het proces automatiseren of het aantal verbonden apparaten beperken.