Dagens NYT Connections tips och svar för 25 juni (#380)

0
3

Snabblänkar

 • Vad är anslutningar?
 • Tips för dagens anslutningsgrupper
 • Dagens NYT Connections svar
 • Hur löste vi det här Connections-spelet?
 • Hur gissar du på anslutningsgrupper?

Connections är ett spel från New York Times som utmanar dig att hitta sambandet mellan ord. Det låter enkelt, men det är inte—Anslutningskategorier kan vara nästan vad som helst, och de är vanligtvis ganska specifika. Om du behöver hjälp med att få svaren har vi dig täckt.

Vad är anslutningar?

Connections är ett spel från New York Times. Målet är enkelt: sortera 16 ord i grupper om 4. Varje grupp av ord kommer att kopplas samman med någon gemensam idé eller tema. Det gemensamma elementet kan vara vad som helst. Vi har sett allt från spel som förlitar sig på antalet bokstäver i orden till kategorier som kräver att du ser en extra bokstav i slutet av ordet. Ibland är de referenser till ekonomi, andra gånger refererar de till sagor. Det går inte att säga vilken typ av association det kommer att finnas mellan ord.

När du är säker på att du förstår kopplingen väljer du fyra ord och trycker sedan på "Skicka." Du har bara fyra försök totalt, så var inte alltför gissningsglad.

Tips för dagens anslutningsgrupper

Här är några tips för det 380:e Connections-spelet för att komma igång :

 • Gul: När du har blivit skadad, fysiskt eller känslomässigt.
 • Grön: Hur låter dessa ord?
 • Blå: Vad du kan förvänta dig när du går ut och äter.
 • Lila: Dessa ord parar sig med en färg.

Om du fortfarande behöver hjälp är de faktiska gruppnamnen:

 • Gul: Avslöja, som privat information
 • Grön: Dela
 • Blå: Tyst " K"
 • Lila: Nyckeln till framgång, så att säga

Dagens NYT Connections Answers

Avslöja, som Privat information (gul):

Maträtt, spill, prata, berätta

Dela (grön):

Gren, gaffel, del, delad

Tyst "K" (Blå):

Dörrhandtag, Kniv, Topknot, Okänd

Nyckel till framgång, så att säga (lila):

Formel, Recept, Hemlighet, Biljett

strong>

Hur löste vi det här Connections-spelet?

Den 25 juni kändes ganska lätt.

Ordet jag började med var gaffel. Eftersom jag precis hade tänkt på GitHub, tänkte jag genast på att något skulle delas av istället för redskapet. Därifrån var det lättare att plocka upp gren, del och split—alla sätt att beskriva "Dela" (Grön).

Därefter tittade jag på spill. Spill kan vara bokstavligt, som när du dumpar något av misstag, men det kan också användas bildligt för att betyda "berätta en hemlighet" som i uttrycket "Spill bönorna." Varför är bönorna hemligheter i detta uttryck? Ingen aning, men tydligen är hemligheter det som bönor och te har gemensamt. Med den andra definitionen i åtanke, verkade maträtt, prata och berätta som rimliga ord att kasta in i en grupp med spill. Secret var tilltalande, men som verb stämde det inte med idén jag arbetade med.

Dish, spill, talk and tell tillhörde den gula gruppen, "Divulge, as Private Information."

Med 8 kvar bestämde jag mig för att leta efter Purple-gruppen. Eftersom Lila ofta involverar något om själva orden, märkte jag snart att 4 ord—dörrknopp, kniv, topknot och okänd—alla har en "Silent K" i dem, så jag provade det. Överraskande nog var gissningen rätt, men "Silent K" var faktiskt namnet på Blue-gruppen snarare än Purple.

Det lämnade formel, recept, hemlighet och biljett. De verkade vagt relaterade till tanken på att vara viktiga för att uppnå bra resultat, men jag hade inget mer specifikt än så. Det visar sig att lila var "nyckeln till framgång, så att säga." Nära nog.

Hur gissar du anslutningsgrupper?

Det finns inget snabbt och tillförlitligt sätt att närma sig Connections som det är med Wordle, eftersom Connections inte är algoritmiskt. Det finns dock några saker att tänka på som kan hjälpa.

 1. Leta efter liknande delar av tal. Är vissa ord verb och andra substantiv? Är några adjektiv? Försök att mentalt gruppera dem baserat på dessa kategorier och se om några andra mönster faller på dig.
 2. Är orden synonymer?Ibland är kategorier bara synonymer för en fras, eller mycket nära synonymer. Lita inte för noga på detta dock. Ibland kommer Connections medvetet att slänga in ord som ibland är synonymer för att vilseleda dig.
 3. Försök att säga orden. Ibland hjälper det att säga orden. Ett pussel vi såg innehöll orden gå, satsa, snabbare, klippa, tempo, hastighet, rörelse, pendla och bråttom— som alla uppenbarligen är relaterade till idén om rörelse. Men när du säger dem blir det lite mer uppenbart att bara fyra (gå, flytta, skynda dig, snabbare) är saker du faktiskt skulle säga för att få någon att röra på sig.
 4. Förvänta dig den röda sillen. Anslutningar har vanligtvis ord som kan vara rimligt men felaktigt grupperade. Ta orden Bud, Corona och Light som exempel. Du kanske instinktivt ser de tre orden tillsammans och antar att de är samlade i en kategori som är relaterad till öl, men det var de inte.
 5. Leta efter distinkta ord. Om ett ord på din tavla inte har flera betydelser eller egentligen bara kan användas i ett sammanhang, försök att använda det ordet som grund för en kategori.
 6. Blanda tavlan. Ibland kan det hjälpa dig att se på dem på nya sätt att flytta runt ord.

Om du inte löste den här, må du inte så dåligt—det finns alltid imorgon! Och dessa ord kan passa in i ett ämne du är intresserad av, vilket ger dig ett steg upp i tävlingen.