Använd det här tricket för att stoppa din Android-telefon från att automatiskt ansluta till Bluetooth-enheter

0
1

Snabblänkar

  • När Bluetooth tar dig på nerverna < /li>
  • Hur man inaktiverar Bluetooth Autoconnect på Android
  • Ställ in automatisering för att stoppa automatisk Bluetooth-anslutning

Automatisk Bluetooth-anslutning kan slumpmässigt ändra din telefonens ljud till närliggande parade högtalare eller hörlurar. Det gör det utan att fråga dig först och det kan bli ganska irriterande. Det finns inget självklart sätt att stoppa denna “funktion” antingen. Men det finns lösningar.

När Bluetooth tar dig på nerverna

För mig är automatisk anslutning och automatisk uppspelning buggar mer än funktioner. Du skulle kunna tro att automatisk anslutning inte skulle ansluta till en annan enhet medan du är på ett samtal eller spelar ljud. Begär åtminstone om du vill byta Bluetooth-enhet, eller hur? Men så är inte fallet.

Om min telefon är ansluten till mina hörlurar och jag går in i ett rum med en parad Bluetooth-högtalare, kommer ljudet att hoppa till den högtalaren utan anledning och utan förvarning. Samma sak händer när jag sitter i bilen. Bluetooth ansluter bara automatiskt till stereon utan en uppmaning. Inte ens att stänga av och slå på Bluetooth fungerar inte varje gång. Det går inte att säga vilken enhet den automatiska anslutningen kommer att ta över härnäst. Under en lång tid stod jag ut med det genom att bara koppla bort Bluetooth-enheter och para ihop dem igen när jag behövde byta.

Problemet kan enkelt lösas om utvecklare lägger till en dedikerad auto-connect switch bredvid varje parad enhet. Jag kunde inte hitta några inställningar (dolda eller på annat sätt) som inaktiverar automatisk Bluetooth-anslutning. Men jag kom på en lösning som gör jobbet med Androids utvecklaralternativ. Du behöver inte en tredjepartsapp för det—bara appen Inställningar på din Android-enhet gör det.

Alternativt kan du skapa en enkel automatisk rutin för att hindra enheter från att automatiskt ansluta till din Android medan den spelar upp ljud. Jag ska visa dig hur du gör det med MacroDroid-appen.

Hur man inaktiverar Bluetooth Autoconnect på Android

Tyvärr är inställningen vi behöver för att inaktivera automatisk Bluetooth-anslutning dold som standard. Utvecklaralternativ är ett gäng dolda Android-inställningar som låter utvecklare testa och felsöka sina appar. Som sådana ger de dig större kontroll över dina enhetsinställningar än den vanliga appen Inställningar.

Titeln och platsen för utvecklaralternativen varierar mellan tillverkare. Kolla in vår fullständiga genomgång för att aktivera utvecklaralternativ. När du är klar öppnar du huvudinställningssidan och rullar hela vägen ner för att hitta utvecklaralternativ. Ibland är de undangömt under “Ytterligare inställningar”, för.

Öppna utvecklaralternativ och scrolla ner till avsnittet med alla Bluetooth-alternativ.

Stäng

Vi behöver inte oroa oss för alla tekniska alternativ eftersom vi bara vill ändra en enskild inställning. Tryck på “Maximalt anslutna Bluetooth-enheter.” Systemets standard är “5,” men du bör ändra det till “1.” Det är det.

Det är sällsynt, men vissa gamla telefoner har till och med en dedikerad Bluetooth-växel för automatisk anslutning i utvecklaralternativen, men den kommer inte att vara tillgänglig på de flesta enheter.

När du är klar måste du starta om telefonen och den bör sluta ansluta automatiskt.

Ställ in automatisering för att stoppa automatisk Bluetooth-anslutning

Om “Maximum anslutna Bluetooth-enheter” är nedtonat i dina utvecklaralternativ (ibland är det, beroende på tillverkaren), kan du prova att ställa in en rutin som inaktiverar automatisk anslutning för specifika ihopparade enheter.

För att skapa en automatiserad rutin kan du använda Bixby Routines (om du använder en Samsung) eller en tredjepartsapp som Marodroid eller Tasker. Jag använder Macrodroid för den här demonstrationen. Men du kan implementera logiken i vilken automationsapp som helst: när en specifik enhet ansluter via Bluetooth, koppla bort den enheten om uppspelningen är aktiv.

Rutinen kommer att fortsätta koppla bort alla enheter som försöker ansluta medan uppspelningen är aktiv automatiskt.

Installera MacroDroid från Google Play Butik och gå igenom den första installationen.

Stäng

Stäng av batterioptimering för MacroDroid-appen för att se till att Android inte dödar appen medan den körs i bakgrunden.

På MacroDroid-hemsidan trycker du på "Nytt makro" och välj "Trigger" (tryck på plusikonen i triggerfältet). Expandera "Anslutning" och tryck på “Bluetooth Event.” Välj “Enhet ansluten” från alternativen och tryck på "OK."

Stäng

MacroDroid kommer att be om tillåtelse att slå på Bluetooth och visa en lista över ihopparade enheter. Här väljer du den Bluetooth-enhet du vill undvika att automatiskt ansluta. Och tryck på “OK.”

Nu när vi har satt utlösaren måste vi bara binda den till en åtgärd. Tryck på plusikonen på "Åtgärder" bar. Expandera “Anslutning” och tryck på “Bluetooth Configure” knapp. Välj “Koppla bort ljudenhet” och tryck på “OK.” Återigen, välj den enhet du vill undvika att ansluta och tryck på “OK.”

Stäng

Upprepa samma steg för dina andra ihopparade enheter (du kan skapa flera utlösare och åtgärder med hjälp av plusknapparna).

Slutligen kommer vi att lägga till en begränsning som bara utlöser denna rutin när din telefon spelar media. På så sätt behöver du aldrig oroa dig för att ditt ljud ska hoppa mellan Bluetooth-enheter. För att lägga till en begränsning, tryck på plusikonen i begränsningsfältet och expandera “Media” sektion. Välj “Music Active,” sedan “Music Playing,” och tryck “OK.”

Stäng

Ge ditt makro ett namn och tryck på “Testa” från menyn med tre punkter för att kontrollera om det fungerar bra. Du ser det nyskapade makrot under fliken Makron.

Tills utvecklare officiellt skickar Android med ett alternativ att inaktivera Bluetooth-nedkoppling kan du automatisera processen eller begränsa antalet anslutna enheter.