Ändra dessa dolda inställningar för att snabba upp din Android-telefon

0
3

Snabblänkar

  • Hur du aktiverar de dolda inställningarna < /li>
  • Snappare animationer får din telefon att kännas snabbare
  • Android har en dold uppgiftshanterare
  • Förbättra grafikprestanda
  • Optimera batteritiden
  • Förbered dig på det värsta scenariot

Standardinställningarna för Android har inte massor av optimeringsalternativ, men det finns dolda inställningar som du kan aktivera för att justera och optimera din Android-enhet. Dessa inställningar kan vara supereffektiva—du behöver bara veta var du ska leta. Vi visar dig runt.

Så här aktiverar du de dolda inställningarna

De dolda inställningarna kallas "Utvecklaralternativ." Det är en dold skärm i inställningsappen som är utformad för att hjälpa apputvecklare att hitta och fixa buggar i sina appar. Men det är inte allt det kan göra. Utvecklaralternativ ger dig tillgång till några fantastiska funktioner för att finjustera din Android-upplevelse.

För de allra flesta Android-enheter kan du aktivera utvecklaralternativ genom att gå till Inställningar > Om telefon > Bygga nummer. The "Om telefonen" avsnittet kan ha titeln "Programinformation" eller "Programvaruinformation" och hela detta avsnitt kan finnas under "Systeminställningar."

När du har hittat Byggnummer (eller dess omdöpta bricka), tryck på det sju gånger tills du ser “Du är nu en utvecklare!” meddelande. Gå tillbaka till huvudskärmen Inställningar och scrolla nedåt för att hitta "Utvecklaralternativ." Ibland placeras den under “Ytterligare inställningar”," för.

Snappier animationer får din telefon att kännas snabbare

Med inställningarna aktiverade är det första du bör göra att ändra UI-animationen fart. Att göra det påskyndar faktiskt inte bearbetningen, men det gör att din telefon känns snabbare.

Stäng

För att ändra animeringshastigheten, öppna Utvecklaralternativ och rulla nedåt. Välj "Fönsteranimeringsskala" och välj “0,5x” som den nya animationshastigheten. Minska animationsskalan för "Övergång" och "Animator" inställningar också. Du kan till och med inaktivera animationer helt genom att välja “Ingen” på varje inställning.

Android har en dold uppgiftshanterare

Den senaste menyn, som visar alla aktuella appar, har ingen användningsinformation. Men Android kommer med en egen dold uppgiftshanterare där du kan övervaka de resurser som varje app på din enhet förbrukar.

Tryck på "Köra tjänster" för att se varje apps resursanvändning i realtid. Om du upptäcker en app som inte borde ta upp för mycket utrymme kan du snooze den med "Running Services." Välj helt enkelt appen du vill frysa och tryck på “Stopp.” Var dock försiktig så att du inte stoppar några kärnsystemapplikationer.

Stäng /strong>

Förutom i realtid loggar och rapporterar Android också RAM-användning dagligen och varje timme. Tryck bara på "Minne" för att se det genomsnittliga RAM-minnet per appfilter efter de senaste 3 timmarna, 6 timmarna, 12 timmarna och 24 timmarna. Du kan trycka på en app för att se dess minnesinformation mer detaljerat.

Stäng

Running Services och Memory är utmärkta verktyg för att hålla ett öga på resurskrävande appar och hantera dem på rätt sätt.

Förbättra grafikprestanda

För att öka din spelprestanda kan du även aktivera hårdvaruaccelererad rendering. Denna dolda inställning ger dig snyggare grafik i spel.

Bläddra igenom utvecklaralternativ och hitta "4x MSAA (Multisample Anti Aliasing.)" Växla den och enheten växlar till OpenGL ES 2.0, som är designad för avancerad grafik.

strong>

Den bättre prestandan kommer till priset av mer batteriförbrukning och extra uppvärmning. Så jag rekommenderar att vara uppmärksam på det när du aktiverar det här läget.

Optimera batteritiden

Ibland tuggar din telefon igenom mycket batteri när den bara är inaktiv. Det kan bero på att vissa appar ständigt väcker din telefon från djup sömn. Appar får ibland tillåtelse att köras i bakgrunden eller hindra enheten från att sova. Dessa behörigheter döljs vanligtvis inte för användaren, och att återkalla dem kan förbättra telefonens batteritid.

Om du vill ta bort dolda behörigheter för appar som tar ur batteriet i bakgrunden bläddrar du igenom "Utvecklaralternativen" ; och tryck på "Bakgrundskontroll." Du hittar en lista över dina installerade appar med reglage bredvid dem. Inaktivera dem alla, och du bör märka en betydande förbättring av batteritiden direkt.

Stäng

Jag hade bara en app igång i bakgrunden, men för flera appar ökar batteriökningen.

Som standard har Android “Mobildata alltid aktiv,” även när du är ansluten till Wi-Fi. Enligt min åsikt är den funktionen bara ett batteri, och millisekunderna som den rakar bort nätverksväxlingshastigheten är inte värda det. Jag rekommenderar att du lämnar det.

Bläddra igenom "Utvecklaralternativ" och inaktivera “Mobildata alltid aktiv” växla.

Systemet och användarapparna gör ofta Wi-Fi-skanningar även i bakgrunden. Fler skanningar leder till mer batteriladdning. För att hantera överdriven skanning kan du aktivera "Wi-Fi Scan Throttling" i "Utvecklaralternativ." Vanligtvis är den här växlingen aktiverad som standard, men om din inte är det, se till att aktivera den.

En varning om batteritid med "Utvecklaralternativ" aktiverad: du kanske märker lite extra batteriförbrukning. Det beror inte på "Utvecklaralternativen" själva (de är bara inställningar som alla andra). Men aktivera "Utvecklaralternativ" aktiverar också "Systemspårning," som är en funktion riktad till utvecklare för att samla in teknisk information. Så se till att stänga av den. För regelbunden användning är det bäst att lämna den funktionen avstängd. För att inaktivera det, scrolla ned till "Systemspårning" och tryck på den. Inaktivera alla växlar som är aktiva på den här skärmen.

Förbered dig på det värsta scenariot

Om du någonsin har gått sönder din telefons skärm eller om den någon gång bara dött på dig, vet du hur frustrerande det kan vara att interagera med din enhet eller få bort dina värdefulla data (om det inte går att reparera). Men du kan förbereda dig för ett sådant scenario genom att bara vända en enda switch i utvecklaralternativen.

Öppna utvecklaralternativ, leta efter "USB Debugging," och aktivera det. Denna praktiska inställning låter din dator “prata” till din telefon med ADB (Android Debug Bridge). ADB-verktyget ger dig full kontroll över din telefon. Du kan återställa dina säkerhetskopior, visa eller spela in skärmen och interagera med användargränssnittet.

Nu känner du till alla hemliga inställningar som gör att du kan optimera och snabba upp din Android-enhet. Du kanske inte behöver alla dessa inställningar, men några kan verkligen få din telefon att kännas snabbare. Allt som blåser nytt liv i en åldrande telefon är bra.