10 jaar later gebruik ik nog steeds deze populaire Android-automatiseringsapp

0
2

Snelle links

  • Tasker ontgrendelt onbeperkte mogelijkheden voor Android < /li>
  • Hoe Tasker werkt
  • Dagelijkse automatisering geweldigheid
  • Aangedreven door een responsieve ontwikkelaar en community

Tasker bestaat al meer dan tien jaar en het project draait nog steeds goed, met een actieve ontwikkelaar en een steeds groeiende gemeenschap. Geen enkele andere app evenaart zijn flexibiliteit en kracht. En tien jaar later blijft het de gouden standaard voor automatisering op Android.

Tasker ontgrendelt onbeperkte mogelijkheden voor Android

Tasker geeft u toegang tot het volledige spectrum van automatisering op Android. Als het geautomatiseerd kan worden, kan Tasker het ook. Dat is een behoorlijk ambitieuze claim over een app. Maar het is gemakkelijk om er een back-up van te maken.

Er zijn vijf automatiseringsniveaus op Android.

Niveau 1: Dit is het basisniveau van automatisering. Denk aan het openen van Spotify wanneer je je koptelefoon aansluit, het stilzetten van je telefoon als je het kantoor binnenkomt of het aanzetten van Niet Storen ‘s nachts.

Niveau 2: Op het tweede niveau worden de zaken een beetje complexer. Denk aan meerdere triggers, als-dan-logica, het automatiseren van meldingen of profielen. Routines zoals wanneer je een telefoontje van je moeder mist en je in de klas zit, sturen haar automatisch een vooraf gespecificeerd sms-bericht.

Niveau 3: Op niveau 3 wagen we ons wat dieper in het automatiseringskonijnenhol. Zaken als synchroniseren met smart home-apparaten, automatische interactie met de telefoon- en app-gebruikersinterfaces of het gebruik van spraakopdrachten vallen in deze categorie.

Niveau 4: Automatisering op dit niveau is alleen voor hoofdgebruikers. Het gaat om zaken als complexe geneste logica, het werken met API's en het maken van aangepaste interfaces. Stel je een aangepast Zoek mijn telefoon-project voor of een geautomatiseerde onkostenregistratie.

Niveau 5: Dit is het meest geavanceerde automatiseringsniveau dat mogelijk is op Android. Het is alleen bedoeld voor programmeerexperts omdat het kennis vereist van script- en programmeertalen zoals Javascript. Op dit niveau kun je een aantal werkelijk unieke automatiseringsprojecten creëren. Stel je een geautomatiseerd huisbeveiligingssysteem voor dat is gebouwd met oude Android-apparaten.

De meeste populaire automatiseringsapps doen het behoorlijk goed op niveau 1 en 2. Maar ze worstelen met geavanceerde automatisering. En geen van hen ondersteunt zelfs scripting op expertniveau (behalve Tasker natuurlijk).

Tasker biedt elk niveau van automatisering dankzij de gedetailleerde controle over de gebruikersinterface, ondersteuning voor plug-ins, geneste voorwaardelijke logica en ondersteuning voor Javascript-scripts om complexe routines en gegevensmanipulatie uit te voeren. En zo ontgrendelt het onbeperkte automatiseringsmogelijkheden in Android.

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom ik zo’n krachtpatser nodig heb als ik niet van plan ben om geavanceerde automatisering op hoog niveau te creëren. Het antwoord is simpel: je kunt gewoon de geavanceerde projecten van anderen gebruiken. Tasker heeft een sterke en bloeiende community die bronnen, tutorials, probleemoplossing en vooraf gemaakte workflows deelt die u eenvoudig op uw apparaat kunt importeren en gebruiken.

Hoe Tasker werkt

De functies die Tasker tot een krachtpatser maken, maken het ook moeilijk om te leren. In tegenstelling tot apps als Automate, Samsung Routines of MacroDroid is Tasker niet zo intuïtief. Het komt met een leercurve. Maar als je een knutselaar bent en geniet van het uitzoeken van dingen, kan ik het niet genoeg aanbevelen.

Je kunt online voldoende bronnen vinden om Tasker onder de knie te krijgen. Ik zal proberen je een kleine introductie te geven over deze prachtige kleine wereld hier.

Zodra je Tasker hebt geïnstalleerd en alle benodigde toestemming hebt verleend, word je begroet door een verwarrende reeks tabbladen en knoppen. Ze zijn niet allemaal gelabeld en Tasker begeleidt u er ook niet doorheen. Voordat u iets in Tasker kunt doen, moet u begrijpen wat elk tabblad doet.

Profielen: Beschouw profielen als de context voor het uitvoeren van een geautomatiseerde routine. Hier stelt u de voorwaarden en triggers in voor het uitvoeren van “taken”. U kunt profielen maken op basis van tijd, locatie, gebeurtenis, toepassing, dag en staat.

Sluiten

  • Taken: een taak is een reeks acties die worden uitgevoerd wanneer een profiel wordt geactiveerd.
  • Acties: Elke taak heeft een reeks acties. Deze acties worden na elkaar uitgevoerd terwijl een taak wordt uitgevoerd.
  • Scènes: Met Tasker kunt u aangepaste UI-elementen maken, zoals dialoogvensters, menu-items of invoervelden. Scènes zijn die aangepaste UI-elementen.
  • Variabelen: Tasker ondersteunt geavanceerde manipulatie van een breed scala aan gegevenstypen via variabelen. U kunt lokale variabelen instellen die beperkt zijn tot een enkel profiel of globale variabelen die met elke taak en profiel in Tasker worden gedeeld.

Als je begrijpt wat elk van deze componenten doet, kun je gemakkelijk zien hoe ze samenwerken. U begint met het maken van een profiel waarin u een trigger definieert en een reeks acties toevoegt die u wilt uitvoeren wanneer het profiel wordt geactiveerd. Ten slotte koppelt u het profiel aan de taak en Tasker zal de taak automatisch activeren wanneer aan de voorwaarden wordt voldaan.

Variabelen en scènes zijn geavanceerdere functies die u niet nodig heeft voor basisautomatisering. Hetzelfde geldt voor plug-ins, die de mogelijkheden van Tasker nog verder uitbreiden.

Zo geeft Tasker u meer gedetailleerde controle en nauwere integratie met het Android-besturingssysteem dan welke andere automatiseringsapp dan ook. MacroDroid is geweldig vanwege zijn gebruiksgemak, maar (vergeleken met Tasker) geeft het je slechts oppervlakkige controle over triggers en variabelen. Hetzelfde geldt voor Automate en de beginnersvriendelijke gebruikersinterface voor visuele stroomdiagrammen. IFTTT is vooral bedoeld voor slimme huisbediening en webservices.

Alledaagse automatiseringsgeweldigheid

Wat Tasker geweldig maakt, is hoe het voor vrijwel elke gebruikssituatie kan worden aangepast.

Maar als u geen complexe projecten helemaal opnieuw wilt maken, kunt u door TaskerNet, de /r/Tasker-subreddit of Tasker-forums bladeren om gemeenschapsprojecten te vinden die u eenvoudig kunt importeren. Hier zijn enkele fantastische projecten die de Tasker-gemeenschap door de jaren heen heeft gecreëerd.

Een betere vind mijn telefoon

Als je net als ik bent en je telefoon het grootste deel van de tijd stil of op Niet storen staat, is het frustrerend als je hem niet kunt vinden. U hoeft dit project alleen maar in uw Tasker te importeren. En de volgende keer dat u uw telefoon kwijtraakt, hoeft u alleen maar een 'waar is mijn telefoon'-bericht te sturen. SMS en Tasker zullen de telefoon uitschakelen of uit 'Niet storen' halen. Het zet ook het belsignaal op maximaal en stuurt u de locatie van het apparaat en de snelheid ervan (voor het geval iemand het heeft en in beweging is).

Tasker/Google Play Opslaan

Ochtend- en nachtroutines

U kunt aangepaste ochtend- en nachtroutines instellen die verbinding maken met slimme apparaten, lampen en andere slimme huisdiensten. Slimme geautomatiseerde alarmen kunnen uw agenda bekijken en automatisch een alarm instellen op basis van uw planning. Of stel Tasker in om automatisch metrokaartjes te kopen, u eraan te herinneren water te drinken of de sleutels op te halen voordat u weggaat, of uw telefoon op stil te zetten als u het kantoor binnenkomt.

Automatische achtergronden

Dag in dag uit hetzelfde behang hebben kan behoorlijk saai worden. Waarom laat u Tasker niet automatisch achtergronden kiezen op basis van het tijdstip van de dag, het weer en of uw apparaat zich in de donkere of lichte modus bevindt?

Betere 2FA

Wilt u niet handmatig uw 2FA-codes kopiëren? Laat Tasker ze kopiëren vanuit uw sms-app en ze op uw klembord neerzetten.

Vind uw auto

Wat dacht u van een project dat u vertelt waar u uw auto hebt geparkeerd? Tasker maakt een melding met uw locatiegegevens zodra u uw telefoon loskoppelt van de Bluetooth van de auto. Wanneer u uw parkeerplaats opnieuw moet vinden, klikt u gewoon opnieuw op de melding en volgt u de Google Maps-pin terug naar uw auto.

Powered By a Responsive Developer and Community

Tasker is al meer dan tien jaar actief in ontwikkeling. Gedurende die jaren heeft het een enorme gebruikersbasis opgebouwd. Tasker heeft een dynamische community verspreid over Reddit, Tasker-forums en XDA-ontwikkelaars. De ontwikkelaar brengt regelmatig updates uit en werkt samen met de community.

Gebruikers delen tutorials, bronnen, plug-ins, profielen, scripts en algemene expertise om uw Tasker-ervaring te verbeteren. De meeste van deze plug-ins en aangepaste projecten zijn gratis te gebruiken. En er zijn slechts een paar tikken nodig om een ​​aangepast profiel of script in Tasker te laden. Dat verlaagt de toegangsdrempel voor nieuwe gebruikers. Bovendien kunnen ze vertrouwen op de behulpzame community om hun problemen op te lossen en te helpen met hun persoonlijke projecten.

Dit was je eerste kennismaking met Tasker. Nu bent u klaar om het zelf te verkennen en uw leven gemakkelijker te maken met een aantal nuttige automatisering.