VITURE Pro XR-brilrecensie: persoonlijk groot scherm Extended Reality-entertainment

0
5

Belangrijkste punten

 • De Pro XR-bril van Viture biedt een relatief goedkoop, multiplatform alternatief voor speciale AR/VR-apparaten.
 • Ze bieden een scherpe weergavekwaliteit, brede connectiviteitsopties en een uitgebalanceerd, comfortabel ontwerp.
 • De Pro XR-bril heeft innovatieve functies en sterke compatibiliteit bij gebruik van de juiste accessoires, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn.

XR, of uitgebreide realiteit, belooft augmented reality (AR), virtual reality (VR) en mixed reality (MR) in één. Een apparaat als de spraakmakende Vision Pro van Apple voldoet zeker aan de XR-definitie, maar de torenhoge prijs en het gesloten ecosysteem vormen een aantal reële toetredingsdrempels. Viture wil met zijn nieuwste generatie uitgebreide reality-producten een relatief goedkoop, multiplatform alternatief bieden met de Viture Pro XR-bril. Hoewel ze niet kunnen concurreren op stijl of naadloze integratie, doet het product goed werk door echt nuttige en vermakelijke functies te leveren voor een relatief lage prijs.

Viture Pro XR-bril 8/10

Uitgebreide reality-bril met een 135-inch display en een breed scala aan connectiviteitsopties.

Voordelen

 • Helder en duidelijk virtueel 135-inch scherm
 • 1080p resolutie bij 120 Hz
 • Volledige SBS 3D-video
 • Aanpassingen voor zichtvoorschriften
 • Veel verbindingsopties

Nadelen

 • Verbindingsopties kunnen soms verwarrend zijn
 • Extra accessoires zijn nodig om verbinding te maken met sommige apparaten
 • Aangesloten apparaten kunnen de batterij sneller leeg raken
 • Verblinding van de lens aan de binnenkant in goed verlichte omgevingen
 • Geen HDR-ondersteuning

$459 bij Amazon$459 bij VITURE Hoe we producten testen en beoordelen

Prijs en beschikbaarheid

< p>De premiumverpakking van Viture voor de Pro XR-bril is een van de beste die ik ooit heb gezien en geeft Apple zelfs een run voor het geld. De uitklapbare Falcon Wing-box is van hoge kwaliteit, met bekabeling, papierwerk, brillen en brillenkoker, allemaal in compartimenten. Het is een geweldige eerste indruk. Ze zijn verkrijgbaar in het zwart op Amazon voor $ 459, of in Marshmallow (wit) op de Viture-website.

De Pro XR-bril kan direct uit de doos worden aangesloten op elk geschikt apparaat, zoals laptops, gaming-handhelds, smartphones en tablets, via de USB-C DisplayPort (DP)-ingang, die ook compatibel is met Thunderbolt 4. Verschillende optionele accessoires, waaronder een nekband, die fungeert als een zelfstandig Android-apparaat, een mobiel dock, iPhone-adapters en meer, verbeteren de compatibiliteit en functionaliteit.

Kortom, hoewel de interface-opties wat verwarrend kunnen zijn, kan de Pro XR-bril worden aangesloten op vrijwel elke moderne computer, console of mobiel apparaat, hetzij native of in combinatie met een van de add-ons.

Specificaties

Functies XR, AR, VR, 3D Zonnebril? Elektrochomische film Resolutie 1920 x 1080 Vernieuwingssnelheid 120 Hz Luidsprekers HARMAN AudioEFX Gewicht 2,7 oz Connectiviteit USB-C DP Expand

Vorm en functionaliteit: dikke high-tech bril

Bill Loguidice/How-To Geek < /figuur>

Frontaal en vanaf de zijkant zou de Pro XR-bril kunnen doorgaan voor een gewone zonnebril. Van boven of onder kun je zien dat niet alleen de armen of slapen dikker zijn dan normaal, maar ook het lensgebied, dat aan de top ongeveer 0,85 inch is. Wat echt verraadt dat dit geen gewone bril is, is dat de frontlenzen, waar de schermen zich bevinden, verder van je ogen verwijderd zijn.

Er zijn vier maten neuspads om uit te kiezen, waaronder een platte, gelabeld als "1." De "2" neuspad is vooraf geïnstalleerd, waarbij elk hoger nummer de bril een stuk hoger op uw neus plaatst. Ik vond dat het gebruik van 1 het beste was voor de vorm van mijn bovenste neusgebied. Het beeld was goed gecentreerd in vergelijking met de andere die de onderkant van het scherm afsneden. Iedereen anders in mijn gezin van vijf personen moest verschillende neuspads verwisselen om het beeld gecentreerd te krijgen voor hun specifieke gezicht. Het is geen groot probleem om deze stukken in en uit te schuiven, maar een magnetische verbinding zou handiger zijn geweest voor degenen die één bril delen.

Sluiten

Samen met de neuspads zit er een anti-cliphaarafdekking om te voorkomen dat lang haar vast komt te zitten in de magnetische poort aan de buitenkant van het rechter uiteinde van de slaap. Over het geheel genomen was het gewicht van ongeveer 2,7 ounce van de Pro XR-bril goed uitgebalanceerd en redelijk comfortabel voor meerdere uren gebruik tegelijk.

Elke lens heeft een draaiknop die met de klok mee kan worden gedraaid tot -5,0D (500 graden) totdat je een helder beeld hebt. Hoewel dit in de eerste plaats is bedoeld voor gebruikers met bijziendheid of bijziendheid, kan deze aanpassing de helderheid voor iedereen helpen verfijnen. Als er grotere aanpassingen nodig zijn, zoals voor -6.0D en hoger, of astigmatisme, is het lensframe op sterkte een optioneel accessoire.

De Pro XR-bril heeft een equivalente schermgrootte van maximaal 135 inch, bekeken vanaf ongeveer 10 voet afstand. Elk oog toont 1.920 x 1.080 met een verversingssnelheid tot 120 Hz, met volledige SBS (Side-by-Side) 3D-video-ondersteuning met een effectieve resolutie van 3.840 x 1.080 en een verversingssnelheid van 60 Hz, inclusief voor 3D-games en 3D Blu-ray-films. De piekhelderheid is een verbluffende 4.000 nits, hoewel er in werkelijkheid slechts 1.000 nits wordt waargenomen. Ongeacht de technische details is het scherm scherp, snel en helder in het werkelijke gebruik, zelfs aan de randen, en een grote stap vooruit ten opzichte van de vorige generatie van dit soort brillen.

Aan de binnenkant van elke tempel bevinden zich luidsprekers die worden aangedreven door Harman's AudioEFX, wat het geluid helpt verbeteren in vergelijking met wat doorgaans op draagbare apparaten wordt aangetroffen. Het omgekeerde geluidsveldontwerp vermindert de geluidslekkage tot een geschatte 30 decibel, ongeveer het geluid van een fluistering, op een afstand van 20 cm van de luidsprekers, waardoor de geluidskwaliteit behouden blijft met minimale verstoring van buitenaf. Hoewel ik absoluut de voorkeur geef aan het gebruik van mijn eigen draadloze oordopjes met de Pro XR-bril, is het ingebouwde geluid zeker redelijk voor een draagbaar apparaat als dit.

Een belangrijk ding om op te merken is dat als u zich in een goed verlichte kamer of buiten bevindt en er helder licht achter u is, u reflecties op de binnenlens ziet, wat een beetje afleidend. Dit kan worden geminimaliseerd door van hoek te veranderen, te gaan liggen of in een donkerdere omgeving te zijn, maar het is zeker een gebied voor verbetering in de volgende generatie van dit product.

Primair beeldscherm, gaming en XR: hardware en software komen samen

Bill Loguidice/How-To Geek

Standaard is het aansluiten van de Pro XR-bril net zo eenvoudig als het aansluiten van de USB-C-gebaseerde DP-kabel op een compatibel apparaat. Als een apparaat een USB-C-poort heeft die video uitvoert, zou het gewoon moeten werken. Ik heb dit met succes getest op een Steam Deck, Nintendo Switch OLED, Lenovo LOQ 15IAX9I-laptop en een Samsung Galaxy Tab S7+, die allemaal onmiddellijk verbinding maakten en probleemloos werden weergegeven.

Bij zoiets als de Samsung Galaxy Tab S7+ is de resolutie van 1.920 x 1.080 van de Pro XR-bril natuurlijk veel lager dan de oorspronkelijke 2.800 x 1.752 van de tablet. Dit resulteerde in een weergave die niet bijzonder scherp was, maar toen ik eenmaal in de DeX-modus kwam, veranderde dat allemaal. Met DeX kon ik mijn Bluetooth-trackball en -toetsenbord gebruiken om een ​​wonderbaarlijk functionele en scherpe virtuele desktopcomputerervaring te creëren met de oorspronkelijke resolutie van de Pro XR-bril. Net als bij de Lenovo LOQ 151IAX9I-laptop zorgt dit niet alleen voor een intrigerende draagbare monitoropstelling, maar kan het ook voor privacy zorgen in een openbare omgeving zoals een koffiebar. Hoewel het vreemde uiterlijk dat je krijgt uiteindelijk misschien niet de moeite waard is, blijft het fungeren als privéscherm een ​​echte use-case.

Helaas, omdat de Pro XR Glasses geen eigen stroombron hebben, haalt hij stroom uit de USB-C-poort van het apparaat waarmee hij is verbonden. Met mijn originele Steam Deck betekende dit dat ik ongeveer één procent van de batterijduur verloor voor elke minuut dat ik het scherm gebruikte. Voor apparaten die tegelijkertijd verbinding kunnen maken met andere stroombronnen, is dit niet echt een probleem, maar voor apparaten zoals de Steam Deck of Switch, of voor het daadwerkelijk verbinden van gangbare HDMI-apparaten, zul je gebruik willen maken van een aantal optionele accessoires.

Het bijgewerkte Viture Pro Mobile Dock ($129) is vrijwel een must-have accessoire, met een batterij van 13.000 mAh in een compacte behuizing en dezelfde functies als zijn voorganger, alleen met een betere ontladingsefficiëntie voor een langere levensduur van de batterij. Het dock biedt een batterijduur tot acht uur met de Nintendo Switch, tot drie uur met het originele Steam Deck en tot 20 uur met HDMI-apparaten.

Het Pro Mobile Dock heeft een HDMI 1.4-ingang voor het aansluiten van HDMI-gebaseerde apparaten zoals de Microsoft Xbox Series X, Sony PlayStation 5 of Apple TV, evenals hetzelfde type USB-C DP-ingang als op de bril, waardoor apparaten extra manieren om verbinding te maken en van stroom te voorzien. Vervolgens sluit u uw Pro XR-bril aan op de USB-C-poort van de eerste bril op het mobiele dock, en u kunt zelfs een tweede paar Pro XR-, One XR- of One Lite XR-bril aansluiten op de USB-C-poort van de tweede bril voor multiplayer-gaming of dezelfde video bekijken.

Bill Loguidice/How-To Geek

Hoewel het Pro Mobile Dock een universele oplossing is, maakt Viture ook Mobile Dock Mounts ($ 19) speciaal voor Nintendo Switch en Steam Deck. Hierdoor kan het Pro Mobile Dock op de achterkant van de Switch of Steam Deck worden gemonteerd, wat wat gewicht toevoegt, maar beide apparaten draagbaar houdt.

De Pro XR-bril werkt standaard met de iPhone 15-serie van Apple, maar door de USB-C Charging XR-adapter ($ 59) toe te voegen, worden meerdere virtuele schermen, 1-Click 3D en VR-video-ondersteuning via de SpaceWalker-app ontgrendeld. die ook beschikbaar is voor Android en macOS, met een Windows-versie beloofd in de nabije toekomst. In combinatie met een iPhone 15 is SpaceWalker een indrukwekkend pronkstuk en krijgt u een groot deel van de functionaliteit van de premium Apple Vision Pro-headset te zien. Als je een iPhone 14 of ouder hebt zoals ik, kun je de HDMI XR-adapter ($ 69) gebruiken om toegang te krijgen tot een subset van de functies van de SpaceWalker-app. Je hebt ook een Lightning-naar-micro-USB-adapter ($ 19) en een Lightning-naar-digitale AV-adapter ($ 39) nodig om de noodzakelijke verbindingen te voltooien.

Sluit

Het gebruik van de SpaceWalker-app met mijn iPhone 14 Pro Max was een interessante ervaring. Ik kon de ingebouwde head-tracking gebruiken om meerdere schermen te bekijken en 360 graden en VR-video's te bekijken, en mijn iPhone als virtuele aanwijzer gebruiken om dingen te selecteren. Omdat de Pro XR-bril geen allesomvattend gezichtsveld heeft, is het nog steeds een gecentreerd beeld zoals een gigantische televisie, en is het lang niet zo meeslepend als een traditionele VR-headset zoals de Meta Quest, maar het is nog steeds leuk om de optie te hebben. Hoewel ik niet verwacht dat ik de SpaceWalker-app veel zal gebruiken totdat ik een nieuwere iPhone heb, waardeer ik wel de fysieke verbindingen waardoor ik het scherm van mijn telefoon, inclusief video's, naadloos kan weergeven op de Pro XR-bril.

Viture Nekband: een oplossing van eigen bodem met problemen

Bill Loguidice/How-To Geek

Als je je geen zorgen wilt maken over welke adapters bij welk apparaat horen, of welke functies van de Pro XR-bril worden ondersteund, biedt Viture een nekband ($ 179). Het is een draagbaar Android-gebaseerd apparaat dat rechtstreeks op de Pro XR-bril wordt aangesloten en minimaal twee uur meegaat tussen oplaadbeurten dankzij de batterij van 3280 mAh, hoewel het ook een speciale USB-C-poort heeft om hem van stroom te voorzien. langer. U kunt vrijwel elke app uit de Google Play Store installeren, inclusief apps voor het streamen van video's en games. Belangrijke streaming- en andere apps zijn vooraf geïnstalleerd, zoals Netflix, PSPlay en XBXPlay, waarbij de laatste twee respectievelijk PlayStation- en Xbox-gamestreaming ondersteunen, en worden gratis meegeleverd met de nekband.

Zoals verwacht voor een Android-gebaseerd apparaat, kun je verbinding maken met een verscheidenheid aan Bluetooth-apparaten, waaronder koptelefoons, toetsenborden en controllers. Hoewel het bedrijf de uitstekende VITURE x 8BitDo Ultimate C Bluetooth Controller ($39) aanbiedt, die ook compatibel is met Nintendo Switch, zou elke Android-compatibele gamecontroller zonder problemen moeten werken.

Bill Loguidice/How-To Geek

Helaas kon ik de Wi-Fi van de Neckband niet verbinden met mijn thuisnetwerk, alleen met de hotspot van mijn iPhone, en het kostte veel pogingen om een ​​Bluetooth-toetsenbord, trackball en gamecontroller te verbinden alles in een keer. Ik heb zeker genoten van enkele van de 3D-demonstratievideo's en andere inhoud en zie hier het potentieel, maar omdat het wat ruwe kantjes heeft met zijn interface en hoe het in het algemeen werkt, zijn de weinige gemakken die dit apparaat biedt echt niet alle moeite waard. dit punt. Hoewel ik de Pro XR-bril leuk vind, is de nekband iets dat ik persoonlijk zou vermijden in plaats van je apparaatkeuze en eventuele noodzakelijke interface of interfaces.

Moet u de VITURE Pro XR-bril kopen?

Er zijn momenteel verschillende VR-, AR-, MR- en XR-brillen op de markt, maar de veelzijdigheid en kwaliteit van de Viture Pro XR-bril maken ze tot een veilige gok tussen de verschillende opties. Hoewel deze bril inderdaad geavanceerde functies ondersteunt, zoals VR en 3D, evenals head-tracking, is hij lang niet zo meeslepend als een echte VR-headset of de meer AR-gerichte Vision Pro van Apple. In plaats daarvan is het alsof je naar een groot scherm kijkt op ongeveer 3 meter afstand waar geavanceerde functies plaatsvinden, en niet alsof je daadwerkelijk binnen bent. Als zodanig zou ik zeggen dat als je een persoonlijk, privé en draagbaar videoscherm wilt, en je slechts af en toe met de andere functies wilt experimenteren, je een verstandige keuze zou maken. Anders is dit waarschijnlijk niet het apparaat voor u.

VITURE Pro XR-bril 8/10

Extend reality-bril met een 135-inch display en een breed scala aan connectiviteitsopties.

$459 bij Amazon$459 bij VITURE