1Password lägger till kontoåterställningskoder för att begränsa lockout

0
1

Strikt kontosäkerhet är 1Passwords största tillgång. Tyvärr, om du slarvar kan du bli permanent utelåst från ditt 1Password-konto. Det är därför 1Password nu erbjuder återställningskoder som, när de används på rätt sätt, kan hjälpa till med kontoåterställning.

Varje gång du öppnar 1Password-appen blir du ombedd att ange huvudlösenordet som du skapade när du konfigurerade ditt konto. Men om du skaffar en ny telefon eller dator och försöker logga in på 1Password kommer den inte att fråga efter ditt huvudlösenord. Istället kommer den att begära den hemliga nyckeln som genererades när du först gick med i lösenordshanteringstjänsten.

Den hemliga nyckeln krävs när du konfigurerar appen 1Password på en ny enhet. Det är ett mycket effektivt verifieringsverktyg som hindrar personer från att komma åt ditt konto (även om de har räknat ut ditt huvudlösenord). Det finns bara ett problem. Om du förlorar den hemliga nyckeln och inte är inloggad på 1Password på någon av dina enheter, kommer du att permanent låsas ute från ditt konto.

I ett försök att göra kontoåterställning mindre av en skitsnack, introducerar 1Password återställningskoder. Tanken är enkel—du kommer att generera en återställningskod idag i händelse av en framtida lockout.

stark>

För att generera en återställningskod, öppna 1Password-skrivbordsappen och klicka på "Hantera konton" i den vänstra sidofältet. Välj ditt konto och klicka på "Logga in & Återhämtning." Du ser alternativet "Ställ in återställningskod." Härifrån kommer 1Password-appen att guida dig med instruktioner. (I alla fall föreslår 1Password att du behandlar din återställningskod som nödpaketet som tillhandahålls vid registreringen.)

Naturligtvis anses återställningskoden vara en sista utväg. Om du använder en återställningskod för att komma tillbaka till ditt konto får du en ny hemlig nyckel och måste logga in på ditt 1Password-konto igen på alla dina enheter. Observera att återställningskoder är återanvändbara och förblir giltiga efter att kontoåterställningen är klar. Familjearrangörer och teamadministratörer kan också fortfarande utföra kontoåterställning för andra medlemmar på deras familjeplan. Så du behöver inte berätta för alla på din plan att ställa in en återställningskod, även om det verkligen inte skadar att göra det.

Detta är ett valfritt, proaktivt kontoåterställningssystem. Du kan inte skapa en kontoåterställningskod utan att logga in på ditt konto, så om du redan är utelåst är du snett.

Källa: 1Password