Voorkom dat apps uw batterij leegmaken met deze Android-functie

0
5

Snelle links

  • Wat is de Deep Sleeping Apps-lijst ?
  • Zet een app in diepe slaap om het batterijverbruik te verminderen
  • Verwijder een app uit de Deep Sleep-lijst
  • Andere belangrijke instellingen om achtergrondactiviteit te beheren

Belangrijkste tips

  • U kunt batterijvretende apps toevoegen aan de "Deep Sleeping Apps" lijst of schakel de achtergrondactiviteit van elke app handmatig uit. Zodra u dit doet, draaien deze apps niet op de achtergrond en wordt uw batterij niet leeggemaakt.
  • Om een ​​app aan de lijst toe te voegen, ga naar Instellingen > Batterij > Gebruikslimieten op de achtergrond. Tik op "Diepslaap-apps"
  • Houd er rekening mee dat zodra een app op deze lijst staat, u geen meldingen meer ontvangt en dat de app niet automatisch wordt bijgewerkt.

Apps die op de achtergrond draaien, kunnen een belangrijke reden zijn waarom de batterij van een Android-telefoon snel leegraakt. Om dit probleem aan te pakken, bieden de meeste Android-telefoons een functie waarmee je de apps kunt stoppen. achtergrondactiviteit, waardoor het batterijgebruik wordt verminderd. Samsung noemt deze functie ‘Deep Sleeping Apps’. terwijl andere apparaten het met verschillende namen kunnen noemen.

Wat is de Deep Sleeping-appslijst?

Op Samsung-telefoons bevat de lijst met Deep Sleeping-apps apps die in een diepe slaapstand zijn gezet, waardoor ze niet op de achtergrond kunnen draaien en de bronnen van uw telefoon kunnen verbruiken, vooral de batterij.

Als je apps hebt die je zelden gebruikt, maar vermoedt dat ze je batterij leegtrekken, kun je ze aan deze lijst toevoegen. Zodra een app op de lijst staat, wordt de achtergrondactiviteit automatisch stopgezet. De app wordt pas actief als u hem opent en gaat weer in de sluimerstand zodra u hem niet meer gebruikt.

Andere fabrikanten bieden een vergelijkbare functie, hoewel deze mogelijk niet in lijstindeling is; Mogelijk moet u de achtergrondactiviteit voor afzonderlijke apps handmatig uitschakelen. Zodra u de achtergrondactiviteit van een app uitschakelt, ontvangt u geen meldingen meer, wordt de app niet automatisch bijgewerkt en kan het langer duren om te laden de volgende keer dat u deze opent.

Zet een app in diepe slaap om het batterijverbruik te verminderen

Als u dat niet doet Sommige apps vaak gebruiken, voegen Samsung-telefoons deze automatisch toe aan de lijst met Deep Sleeping-apps. Als je handmatig apps wilt toevoegen, kun je dat eenvoudig doen. Om een ​​app in een diepe slaapstand te brengen, opent u de app Instellingen en navigeert u naar Batterij > Gebruikslimieten op de achtergrond. Tik vervolgens op "Deep Sleeping Apps" om de lijst te openen.

Tik op het pictogram '+' in de rechterbovenhoek, selecteer de apps die u wilt toevoegen door de cirkels ernaast aan te vinken en tik vervolgens op "Toevoegen" in de rechterbenedenhoek.

Handmatig toegevoegde apps verschijnen onder de categorie Door gebruiker toegevoegd, terwijl apps die automatisch door uw telefoon worden toegevoegd, worden weergegeven onder de categorie Automatisch toegevoegd.

Op Pixel-telefoons moet u de achtergrondactiviteit voor elke app handmatig uitschakelen. Open hiervoor de app Instellingen, navigeer naar de batterij-instellingen en tik op 'Batterijgebruik'. Zoek vervolgens de app waarvoor u de achtergrondactiviteit wilt uitschakelen en tik erop, en schakel de schakelaar naast 'Achtergrondactiviteit toestaan' uit.

Als je een apparaat van een andere fabrikant gebruikt, kunnen de instructies variëren, maar je zou deze instelling moeten kunnen vinden in de batterij-instellingen of in de informatie van de app.

Een app verwijderen uit de Deep Sleep-lijst

Hoewel het toevoegen van een app aan de lijst met Deep Sleeping-apps de levensduur van uw batterij kan verlengen, mist u mogelijk essentiële meldingen van deze apps. Als u om wat voor reden dan ook meldingen van een bepaalde app wilt ontvangen, kunt u deze eenvoudig uit de lijst verwijderen en weer op de achtergrond laten draaien.

Om een ​​app uit de lijst te verwijderen, opent u de app Instellingen en navigeert u naar Batterij > Gebruikslimieten op de achtergrond. Tik op 'Deep Sleeping Apps', tik vervolgens op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek en selecteer "Verwijderen." Vink de cirkels aan naast de apps die je wilt verwijderen en tik vervolgens op 'Verwijderen'.

Op andere telefoons moet u achtergrondactiviteit voor individuele apps inschakelen via de instellingen, vergelijkbaar met hoe u dit uitschakelt.

Andere belangrijke instellingen om achtergrondactiviteit te beheren

Naast de Deep Sleeping-apps bevatten de Achtergrondgebruikslimieten nog enkele andere instellingen die kunnen helpen het batterijverbruik te beheren.

Ten eerste kunt u de schakelaar naast 'Ongebruikte apps in de slaapstand zetten' inschakelen. waardoor apps die u onlangs niet hebt gebruikt, in de slaapmodus worden gezet. Dan zijn er de "Slaap-apps" lijst, die minder beperkend is dan de "Deep Sleeping Apps" lijst. Apps in deze lijst kunnen af ​​en toe op de achtergrond draaien, waardoor u nog steeds meldingen kunt ontvangen, hoewel deze mogelijk iets vertraagd zijn.

Als er apps zijn waarvan u nooit meldingen wilt missen, kunt u deze toevoegen aan de "Never Auto Sleeping Apps" lijst. Dit zorgt ervoor dat ze altijd actief blijven op de achtergrond, maar mogelijk meer batterij verbruiken. Houd er rekening mee dat deze specifieke instellingen mogelijk niet beschikbaar zijn op andere telefoons dan Samsung.